Arma 2 czy Arma 2OA?
Moderator: Inkwizytor
Arma 2 czy Arma 2OA?
Witam, jestem tutaj nowym uzytkownikiem forum, zanim postanowilem napisac ten temat uzyłem opcji "szukaj" i hmm nie znalazlem tego co chciałem.. Mianowicie, chce sie dowiedziec cos o Armie 2 i o Armie 2 OA.. na czym polega róznica, i ktora oplaca sie kupic... przymierzam sie do zakupu ale nie wiem ktora czy ta nowsza czy starsza, i czym wogole sie roznia od siebie.. prosze powiedzcie mi wszystko co na ten temat wiecie, i jakie ma wady według was Arma 2, dziekuje i pozdrawiam :-) i jak juz to gdzie najlepiej kupic.
*Płyta główna: Asus P5P43TD PRO Motherboard
*Procesor: Core 2 Duo E7600 3,06 GHz
*Pamięć Ram :KINGSTON KVR1333D3N9K2 4GB
*Karta graficzna: GeForce GTS 250
*HDD : HDD Samsung 500GB HD503HI 5400
- thisrox
- ID Steam:
- Numer GG: 6760268
- ID gracza: 0
Re: Proszę o poradę zwiazku z ARMA 2
Operation arrowhead to poprostu dodatek do army 2 czyli dodatkowa kampania,misje pojedyncze,dodatkowe jednostki i mapa , i pare innych drobiazgow zostalo zmienione. Wiec musisz kupic obie czyli arma 2 i arma2 OA bo OA nie zadziala bez podstawowej army 2. A na tym forum juz masz o tym baaaardzo duuzo napisane wiec chyba jestes jakis...no powiedzmy inny ze nic na ten temat nie zlalazłeś.
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
Witaj GingersPL.
W zasadzie Armie 2 i o Armie 2 OA to jest ta sama gra. Różnią się terytorium i szczegułami uzbrojenia. Arma 2 to Czarnoruś a Arma 2 Operation Arowhead to Takistan (pustynne).
Z tym, że Arma 2 Wielu już się znudziła jako teren więc pewnie przejdą pograć w OA.
OA jest nowsze i ma parę nowych bajerów.
Gdybym miał doradzać to pewnie radził bym OA. Ale z czasem pewnie i Arme 2 tym bardziej, że ceny jej będą coraz niższe a wielu może do niej powrócić, jak pustynia im się znudzi
@thisrox
Nie prawda, OA nie jest tylko dodatkiem, można ją instalować jako samodzielną grę.
W zasadzie Armie 2 i o Armie 2 OA to jest ta sama gra. Różnią się terytorium i szczegułami uzbrojenia. Arma 2 to Czarnoruś a Arma 2 Operation Arowhead to Takistan (pustynne).
Z tym, że Arma 2 Wielu już się znudziła jako teren więc pewnie przejdą pograć w OA.
OA jest nowsze i ma parę nowych bajerów.
Gdybym miał doradzać to pewnie radził bym OA. Ale z czasem pewnie i Arme 2 tym bardziej, że ceny jej będą coraz niższe a wielu może do niej powrócić, jak pustynia im się znudzi

@thisrox
Nie prawda, OA nie jest tylko dodatkiem, można ją instalować jako samodzielną grę.
Mi osobiście bardziej podchodzi Czarnorus niż Takistan. Pewnie dlatego, że Czarnorus podchodzi bardziej pod nasze tereny. Piękne góry, lasy, wioski. To dlatego, że pochodzę z gór i czasami jak przechadzam się jakimś szlakiem, to widzę wiele miejsc podobnych w Czarnorusi i czuje się wtedy ten dreszczyk emocji oraz sentyment do ArmA 2. Arma2 OA jeszcze nie mam, ale mam odczucia, że Czarnoruś wizualnie wygląda bardziej realistycznie. No cóż, Czesi na pewno lepiej znają klimaty Europejskie niż Arabskie. 

Oprócz tego, co powiedzieli koledzy - OA jest nowością, więc większość misji, addonów (liczone w setkach lub tysiącach) wymaga raczej podstawki.
Jeżeli myślisz poważniej o graniu w Armę2, kup obie pozycje.
a te addony i to co wymieniles sa platne ? znaczy sie niektore, bo pewnie nie wszystkie i jak tak to w jakiej cenie mniej wiecej sa te addoty ktore juz macie... sciagam narazie wersje demo aby zobaczyc co i jak.. naprawde spodobala mi sie ta gra.. i mam nadzieje ze tak bedzie dalej, jakie sa tu profesje procz czolgisty, pilota ? jest snajper, medyk, saper ? (przepraszam za glupie pytania, lecz chce wiedziec)
edit. juz wiem ze jest medyk, ale czy jest saper ? albo czy da sie naprawic uszkodzony czlog ?
edit. juz wiem ze jest medyk, ale czy jest saper ? albo czy da sie naprawic uszkodzony czlog ?
- Kristof
- ID Steam:
- Numer GG: 6186420
- ID gracza: 2565124
Arma 2 (PL) Patch 1.07 doskonale wspołpracuje z Operration Arrowhead v.1.519aktualizacja na 1.52) wiec nie masz czego sie przejmowac to tylko dodatek jak pisał kolega Procik
Co do Czarnorusi i Takistanu niech każdy musi sam wybrac co woli
Czarnorus jest ok taka swojska ale Takistan to
samemu trzeba zobaczyc i pograc w sieci z innymi graczami

Uploaded with ImageShack.us

Co do Czarnorusi i Takistanu niech każdy musi sam wybrac co woli

Czarnorus jest ok taka swojska ale Takistan to

Uploaded with ImageShack.us
@GingersPL tu masz listę obecnych jednostek w Arma2 i w Arma 2 OA
http://www.armatechsquad.com/ArmA2Class/
http://www.armatechsquad.com/ArmA2Class/
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
Kristof Nie wmawiaj ze coś mówiłam jak nie mówiłem, Arma OA nie jest tylko dodatkiem
to samodzielna gra, którą można scalić z Arma 2.
Co do addonów i modów to wszystkie są bezpłatne.

Co do addonów i modów to wszystkie są bezpłatne.
To znaczy, że do Army 2 na razie jest więcej (darmowych) addonów, misji i modów bo jest starsza, ale lada moment wszystko samo będzie śmigać na OA.kondor pisze:Oprócz tego, co powiedzieli koledzy - OA jest nowością, więc większość misji, addonów (liczone w setkach lub tysiącach) wymaga raczej podstawki.
- Kristof
- ID Steam:
- Numer GG: 6186420
- ID gracza: 2565124
Procik grasz w OA i wiesz ze sporo serverow dodaje jednostki z Army 2 do MP np. Warfare sa tez z ACE modem
wiec lepiej jak kolega bedzie miec Arme 2 + OA .

wiec lepiej jak kolega bedzie miec Arme 2 + OA .

wlasnie teraz patrzałem do sklepu internetowego "http://www.3kropki.pl/p/6/2/0/arma_2_op ... owhead.php" i wychodzi na to iz premiera jest jutro ? czy mi sie wydaje...