przypisanie nazwy wyposażenia

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Szymanowski
ID Steam:
ID gracza: 1645126

przypisanie nazwy wyposażenia

Post autor: Szymanowski »

Czy jest możliwe i w jaki sposób przypisanie nazwy do dowolnego wyposażenia żołnierza?

np. w init jednostki:
_this addWeapon "EvMoscow" i chodzi o to, aby "EvMoscow" miał nazwę 'cel1', do której można się odwołać w skrypcie.

W jaki sposób wstawić do budynku "weaponholder"?

Potrafię wstawić do budynku dowolny obiekt w edytorze (getpos setpos), ale gdy wstawiam "weaponholder" i umieszczam w nim dowolny weapon - to weapon jest zawsze po za budynkiem (w różnych miejscach). Natomiast, kiedy wejdę do budynku jako żołnierz i wyrzucę weapon to leży w tym miejscu, w którym go upuściłem.
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Re: przypisanie nazwy wyposażenia

Post autor: kondor »

Szymanowski pisze:Czy jest możliwe i w jaki sposób przypisanie nazwy do dowolnego wyposażenia żołnierza?

np. w init jednostki:
_this addWeapon "EvMoscow" i chodzi o to, aby "EvMoscow" miał nazwę 'cel1', do której można się odwołać w skrypcie.
Nie rozumiem
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Chodzi mu o to, żeby obiekt w inventory o nazwie kasy "EvMoscow" miał oprócz tego WarName (dobrze nazywam) "cel1". żevy miał swoją nazwę "osobistą".

A osobiście to ja nie mam pojęcia :P
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

Ciekawy problem. Możnaby sobie na początku pisania misji zdefiniować wszystkie bronie i magazynki jako jakies proste do zapamiętania nazwy... Faktycznie, ułatwiłoby to pracę ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”