atak z dużą prędkością z dużej wysokości

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
kmax1
ID Steam:
ID gracza: 0

atak z dużą prędkością z dużej wysokości

Post autor: kmax1 »

czy jest taka możliwość aby samoloty zrzucające bomby podczas ataku na cel miały większą prędkość i atakowały z większej wysokości? Wygląda to trochę śmiesznie jak pilot AV8B zrzuca bombę lotem powiedzmy nurkowym, zniżając się przy tym do wysokości kilkudziesięciu metrów z minimalną prędkością i wyprowadza samolot na wysokości czubków drzew... komendy setspedmode "FULL" i flyinhight np 1000 nie działają. Samolot na początku owszem leci z dużą prędkością na określonej wysokości ale przed atakiem zmniejsza wysokość i zachowuje tak jak napisałem wyżej. Ustawienie w waypoint opcji speed: Full również nie działa. Kombinowałem z opcją Behavior ale zarówno Carless jak i Stealth nic nie dają. Może istnieje jakiś skrypt? Druga sprawa: Mimo że czołg stoi na szczerym polu, czasem samolot sterowany przez Ai musi zrobić rundkę (oczywiście z małą prędkością) i dopiero za drugim razem atakuje cel. Przecież to nie pierwsza czy 2 wojna światowa?!
Awatar użytkownika
polikerski
ID Steam:

Re: atak z dużą prędkością z dużej wysokości

Post autor: polikerski »

flyinhight czy flyinheight?
Gdy widzisz błysk, jest już za późno...
Obrazek
Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3
; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
kmax1
ID Steam:

Re: atak z dużą prędkością z dużej wysokości

Post autor: kmax1 »

oczywiscie walnąłem literówkę... oczywiście, że flyinheight (ale tak jak napisałem nie przynosi to żednego skutku )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”