Witam!
Zna ktoś sposób, zeby podkręcić karte graficzną (ja mam ATI Gainward Radeon HD 4870) wyzej, niz na to pozwala Catalyst?
Tam max mozna procesor podkrecic do 790 MHz, wiec tak zrobiłem, ale temperatura w stresie nie przekracza 50 stopni, o artefaktach mowy nawet nie ma, wiec chce podkrecic jeszcze wyzej. Zna ktos sposob?
Podkręcanie Karty Graficznej ATI
Moderator: Inkwizytor
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Re: Podkręcanie Karty Graficznej ATI
Ati tray tools.
No racja.... Przeciez sam uzywałem tego programu w przeszłosci...
No nic dzieki za pomoc

No nic dzieki za pomoc

No, ale jednak sie pozmieniało 
Stara wersja ATI Tray Toola mi nie działa, nowa wersja (1.3) działa, ale nie umiem je obsłużyć. Znajduje opcje Hardware i Overclock Settings i wciskam przycisk, ktory ma mi znalezc maksymalne taktowanie dla GPU i pamieci. No wiec znajduje 1500MHz dla rdzenia (!!) i cos koło 1500 MHz dla pamieci. No, ale w zaden sposob nie moge "włączyc" tych ustawień. Nie ma opcji "Zastosuj" czy jakiejkolwiek innej. Mógłby mi ktos wytłumaczyć, co teraz mam wcisnąć?
Dodam, ze w tle mam ciagle włączonego Catalysta, w ktorym sa ustawione jakies tam taktowania i predkosc obrotów wiatraka grafiki.

Stara wersja ATI Tray Toola mi nie działa, nowa wersja (1.3) działa, ale nie umiem je obsłużyć. Znajduje opcje Hardware i Overclock Settings i wciskam przycisk, ktory ma mi znalezc maksymalne taktowanie dla GPU i pamieci. No wiec znajduje 1500MHz dla rdzenia (!!) i cos koło 1500 MHz dla pamieci. No, ale w zaden sposob nie moge "włączyc" tych ustawień. Nie ma opcji "Zastosuj" czy jakiejkolwiek innej. Mógłby mi ktos wytłumaczyć, co teraz mam wcisnąć?
Dodam, ze w tle mam ciagle włączonego Catalysta, w ktorym sa ustawione jakies tam taktowania i predkosc obrotów wiatraka grafiki.