Autobus, i czekanie na niego.
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Autobus, i czekanie na niego.
Jak zrobic zeby jednostka czekala az podjedzie autobus i dopiero wtedy wsiadala?
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Re: Autobus, i czekanie na niego.
F5
Zsynchronizuj odpowiednie punkty trasy autobusu i tego kolesia.
Zsynchronizuj odpowiednie punkty trasy autobusu i tego kolesia.
ok jeszcze jedno. mozna zrobic cos takiego ze np, na kazdym z 4 przystakow na mapie stoi 10 ludzi, i gdy podjedzie autobus to kazdy czlowiek ma 50% szansy na to ze wsiadzie do niego, i kazdy czlowiek ktory juz siedzial w autobusie ma 50% szansy na to ze wysiadzie na przystanek, i bedzie czekal na kolejny autobus (zapetli sie droge autobusu. chodzi mi o to zeby zrobic takie zludzenie ze cos sie dzieje
)?

Zrobiłem autobus,waypointy,ludzi na przystankach,ale jest jeden problem-cywile boją się innych żołnierzy , a zwłaszcza samolotów, kiedy tylko nad autobusem przelatuje samolot,kierowca od razu wychodzi z wozu i kładzie się na ziemię,gdy wraca do autobusu(a czasami wpada na taki genialny pomysł jak powrót do autobusu)to już stoi w miejscu i nie jedzie dalej.Co zrobić żeby cywile się nie bali samolotów itd.? Przypuszczam ,że dodanie ich do którejś z frakcji by podziałało,przynajmniej nie bali by się USA,Rosji, albo NAP'y.
Jeśli da się coś zrobić z tym wysiadaniem proszę o dokładne opisanie co trzeba zrobić(nie jestem jakimś pro skrypterem)
PS:Może ktoś wie co zrobić żeby pojazdy jeżdżące po ulicach omijały przeszkody?(robię mapę czarnorusi z pojazdami cywilnymi jeżdżącymi po drogach)
A tak przy okazji to jestem nowy na forum i chciałbym przywitać wszystkich!
Jeśli da się coś zrobić z tym wysiadaniem proszę o dokładne opisanie co trzeba zrobić(nie jestem jakimś pro skrypterem)
PS:Może ktoś wie co zrobić żeby pojazdy jeżdżące po ulicach omijały przeszkody?(robię mapę czarnorusi z pojazdami cywilnymi jeżdżącymi po drogach)
A tak przy okazji to jestem nowy na forum i chciałbym przywitać wszystkich!