W edytorze siedzę od 2 dni. Chcę zrobić misję, w której 10 Polaków w ciężarówce jedzie do dwóch zwiadowców, zabiera ich (tamci mają dołączyć do grupy) i jadą oczyścić małą wioskę (UPS). Dalej jeszcze nie wymyśliłem

No i do rzeczy:
10-osobowy oddział (aP, aP2...), zwiadowcy (aP11, aP12), ciężarówka (star) - zrobione.
Waypointy dla star też. 9 wsiada przez rozkaz gracza, 10 to gracz. AP11-12 są połączeni w drużynę i mają wp o parę metrów dalej od miejsca ich startu.
Gdy aP-aP10 wsiadają do star to 1 wp dla star rusza i ciężarówka jedzie. Końcowy wp dla star jest niedaleko wp dla aP11-12. Zwiadowcy są na miejscu, ciężarówka także. I teraz chciałbym, aby aP-aP10 wysiedli i aP11-12 dołączyli się do nich. Pewnie trzeba użyć synchronizacji(F5), ale jak to zrobić, gdy żołnierze są w ciężarówce? Najpierw muszą chyba wysiąść, albo tamci musieliby do niej wsiąść i dołączyć do grupy. Rozumiem, że trzeba użyć skryptu, gdzie byłyby komendy: aP-aP10 wysiadają, aP11-12 się dołączają do grupy. Nie wiem jak go zrobić i w jaki sposób go zaexecować (wyzwalacz?). Mam nadzieję, że mi pomożecie w miarę szybko.