ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: mant3z »

Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
Rafael3D
ID Steam:
Numer GG: 11844
ID gracza: 0

Post autor: Rafael3D »

Arma 2 press event in London by 505 Games

http://www.armaholic.com/page.php?id=5692
Awatar użytkownika
Rafael3D
ID Steam:
Numer GG: 11844

Post autor: Rafael3D »

Jacobss pisze:Cena gry wynosi 49,99 ojro plus około 5 za przesyłkę.
???
Strasznie drogo. Przy obecnej cenie eur/pln wynosi to ponad 240 zł.
Zamówiłem u siebie w UK - przesyłka oczywiście gratis - Ł24.99. Przy dzisiejszym kursie to ok. 124 zł. Różnica prawie 100% :D

tu link:
http://www.amazon.co.uk/505-Games-ArmA- ... 908&sr=1-1

i jako ciekawostka - OFP DR. Cena taka jak za ArmA2. Data wydania - 30 wrzesień
http://www.amazon.co.uk/Operation-Flash ... 035&sr=1-3
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Z forum BI:
"Some of you will be interested to know that the German release in May will not be as complete as the version due to be released by 505 Games on the 19th June. There will not be an option for English language in the first German version as found with the original German release of Arma 1. So my advice is hang on for just over two weeks and you will have the English version and be able to enjoy the full experience of Arma 2 as Bohemia Interactive intended."

Wynika z tego, że niemiecka wersja nie będzie miała wyboru języka angielskiego.

I na koniec taka ciekawa anegdota:
Ostatnio facet z 505 Games na pytanie o Edytor 3D powiedział: "CONFIRMED". Jak się okazało zaszło małe nieporozumienie. Koleś myślał, że chodzi o to, że misję w edytorze można podejrzeć/przetestować, czyli to co możemy już robić od pierwowzoru - Operation Flashpoint. Edytora 3D na wersji pokazanej ostatnio w Londynie nie było żadnego śladu i jak narazie BIS na jego temat milczy (może w jakimś addonie/patchu dojdzie?).
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2021, 02:26 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
OFman
ID Steam:
Numer GG: 2993491
Kontakt:

Post autor: OFman »

No i jest dokładnie tak jak pisałem. Przykre jest to, że znowu chodzi bardziej o kasę niż o wydanie ukończonej wersji gry. Czyli 505 wyda ArmA2 1.01, Niemcy dostaną zbugowane 1.0 ale będą się cieszyć, że są 'pierwsi' więc wybaczą. Śmieszne to wszystko...
:13bds :weteran
http://arma2.pl
"I'm not friendly" :D
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Czepiacie się tego zasranego edytora 3D. Mi tam na nim nie zależy, a na bank taki wyjdzie, prędzej czy później.
Jacobss
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Jacobss »

Rafael3D pisze:
Jacobss pisze:Cena gry wynosi 49,99 ojro plus około 5 za przesyłkę.
???
Strasznie drogo. Przy obecnej cenie eur/pln wynosi to ponad 240 zł.
Nie wiem co cię tak dziwi :). U nas gry tyle kosztują. Każda nowość na PC to 49,99 Euro, a na konsole 69,99. Przesyłka do Polski prawie 4 euro, a do tego koperta bąbelkowa kosztuje 1.20, więc tyle to wynosi...

OFman i reszta - Jeżeli stanie się tak jak przypuszczacie, to BIS zginął na rynku niemieckim. To co zrobili z Arma 1, wywołało burzę wśród niemieckiego community. Jak ludzie się drugi raz nabiorą, to będzie nieciekawie... :twisted:

Poza tym, i tak dostaniemy do niemieckiej wersji patcha, a poza tym, łudźcie się dalej, wersja 1.01 będzie dalej zabugowana ;). Witaj Armo 1. Wtedy też pialiście, że Czesi i Niemcy dostali g.ówno w listopadzie, a wy dostacie spatchowane królestwo 10 grudnia. A co się okazało? Że było to to samo z g.ówno. Dopiero patch 1.08 rok później COŚ Zrobił.

Arma 2 nabierze dopiero kształtu za pół roku. Żadna śmieszna premiera 3 tygodnie później tego nie zmieni. Developing tej gry trwa trzy lata, więc czego nie zrobili, tego nie zrobią. Bądźmy realistami.
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Na Armaholic.com pojawiło się ciekawe sprawozdanie z prezentacji ArmA2 w Lodynie parę dni temu:
http://www.armaholic.com/page.php?id=5694
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

SaS TrooP pisze:Czepiacie się tego zasranego edytora 3D. Mi tam na nim nie zależy, a na bank taki wyjdzie, prędzej czy później.
Nie zależy bo grasz w gotowe misje. Ale ktoś te misje tworzy, więc edytor 3D musi być jeżeli chcesz, aby scenariusze były jeszcze lepsze i pozbawione błędów.

Wersję niemiecką daruję sobie :)
Awatar użytkownika
Artek3333
ID Steam:

Post autor: Artek3333 »

mant3z pisze:To są chyba filmik z wczorajszego przeglądu/wywiadu.

http://www.youtube.com/watch?v=TVWe05sPXPM
W końcu skoki na wolne otwarcie wyglądają tak jak powinny, czyli balans ciałem podczas spadania, :) szkoda tylko, że niema za implikowanego spadochronu na plecach, no ale to szczegóły dla wielu nie istotne, ale ja... Niestety jestem na to wyczulony. :oops:

Co do ceny gry to nie martwi mnie to, bo i tak kolosalnie więcej wydam na sprzęt bo ja jestem taki, że musze mieć wszystko na full detalach, a więc najbardziej martwi mnie optymalizacja gry. :coffee
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

OFman pisze:No i jest dokładnie tak jak pisałem. Przykre jest to, że znowu chodzi bardziej o kasę niż o wydanie ukończonej wersji gry. Czyli 505 wyda ArmA2 1.01, Niemcy dostaną zbugowane 1.0 ale będą się cieszyć, że są 'pierwsi' więc wybaczą. Śmieszne to wszystko...
Czyli, że mamy powtórkę z historii, z ArmA 1, tak? Hah, no to macie swój hit!

A czy Ty już kupiłeś swoją ArmE Dwa? :hapy
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”