Dobry film

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Ingram
ID Steam:
Numer GG: 10886706
ID gracza: 0

Re: Dobry film

Post autor: Ingram »

Firefly ma rację. Lepiej jest obejrzeć taki film jak Transformers niż kolejne odsłony F&F, jednak Tokyo Drift to była według mnie najlepsza część serii. Nie o tym jednak mowa.
Transformers to film, który z założenia miał nie posiadać żadnej zawiłej fabuły, przeciwnie pod tym względem miał być prosty i raczej dziwne było od niego oczekiwać jakiś przemyśleń, refleksji itp. On ma cieszyć oko i wciągać niesamowitymi sekwencjami bitewnymi i tutaj według mnie spisał się wyśmienicie, nie licząc fabuły to uważam ten film za najlepszą produkcję tego roku. Wielki plus, że akcja jest już od samego początku a nie tak jak w większości innych produkcji kiedy to przez pół filmu nic się nie dzieje, tutaj świetnie wpleciono akcję, którą co kilka chwil ochładzano na moment scenkami humorystycznymi itp. Jedyna mała wada jaką zauważyłem (i nie tylko ja) to szczegółowość robotów, które są tak przepełnione ruchomymi częściami, że czasem nie było wiadomo kto z kim się bije. Z samych transformersów to najbardziej spodobał mi się Blackout (CH-53) oraz Starscream (Dlatego, że mam słabość do F-22) jeżeli chodzi o Decepticony, z Autobotów to Bumblebee (ten nowy Camaro jest piękny) oraz Jazz (bo był najśmieszniejszy), szkoda tylko, że zginął.
Z całego filmu trudno jest mi wybrać jakąś ulubioną scenę bo jak napisałem wyżej, został wykonany genialnie, jednak bardzo mi się spodobała scena ze wsparciem w A-10tek i AC-130 Spectre (105tka :hapy :dworship ).
Awatar użytkownika
hryst
ID Steam: hryst
Kontakt:

Post autor: hryst »

Właśnie pojawił się darmowy program JOOST do oglądania TELEWIZJI przez internet.
Program wykorzystuję technologię p2p i wymaga szybkiego łącza min 1Mbit.
Jakość obrazu oraz ilość kanałów naprawdę zadziwia.
Można tam znaleźć bajki, stare filmy, filmy przyrodnicze itp i jedyną wadą są sporadyczne reklamy i język angielski (choć dla niektórych jest to zaletą).

Pliczek instalacyjny można pobrać ze strony projektu
http://www.joost.com/download/
You will be assimilated. Resistance is futile. :ofp
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Można tam znaleźć bajki, stare filmy, filmy przyrodnicze itp
Mamy te same filmy na myśli? :D :D :D
Obrazek
itan
ID Steam:
Numer GG: 9190911
ID gracza: 596484

Post autor: itan »

Są filmy przyrodnicze dla małych chłopców i filmy przyrodnicze dla dużych chłopców.
Obrazek... "zamknieta koteria ze zidiociałymi członkami"
Awatar użytkownika
Jerry
ID Steam:

Post autor: Jerry »

Ingram pisze:Firefly ma rację. Lepiej jest obejrzeć taki film jak Transformers niż kolejne odsłony F&F, jednak Tokyo Drift to była według mnie najlepsza część serii. Nie o tym jednak mowa.
Transformers to film, który z założenia miał nie posiadać żadnej zawiłej fabuły, przeciwnie pod tym względem miał być prosty i raczej dziwne było od niego oczekiwać jakiś przemyśleń, refleksji itp. On ma cieszyć oko i wciągać niesamowitymi sekwencjami bitewnymi i tutaj według mnie spisał się wyśmienicie, nie licząc fabuły to uważam ten film za najlepszą produkcję tego roku. Wielki plus, że akcja jest już od samego początku a nie tak jak w większości innych produkcji kiedy to przez pół filmu nic się nie dzieje, tutaj świetnie wpleciono akcję, którą co kilka chwil ochładzano na moment scenkami humorystycznymi itp. Jedyna mała wada jaką zauważyłem (i nie tylko ja) to szczegółowość robotów, które są tak przepełnione ruchomymi częściami, że czasem nie było wiadomo kto z kim się bije. Z samych transformersów to najbardziej spodobał mi się Blackout (CH-53) oraz Starscream (Dlatego, że mam słabość do F-22) jeżeli chodzi o Decepticony, z Autobotów to Bumblebee (ten nowy Camaro jest piękny) oraz Jazz (bo był najśmieszniejszy), szkoda tylko, że zginął.
Z całego filmu trudno jest mi wybrać jakąś ulubioną scenę bo jak napisałem wyżej, został wykonany genialnie, jednak bardzo mi się spodobała scena ze wsparciem w A-10tek i AC-130 Spectre (105tka :hapy :dworship ).

Z zasady sceptycznie podchodzę do tej tematyki, ale dzisiaj się przemogłem i obejrzałem film. Jedna myśl: nie żałuję. Przy tego typu fantastyce ciężko wymyślić jakąś oryginalną fabułę, zwłaszcza, ze w końcu twórcy tylko dorobili parę wątków do już od dawna istniejących kanonów "Transformers". Na pewno gigantyczną zaletą jest genialna ścieżka dźwiękowa, tak samo utwory instrumentalne, jak i piosenki. Świetnie pasują do szybkiej akcji i dodatkowo ją jeszcze podkręcają. Produkcji nie można odmówić rozmachu, który akurat tutaj nie jest tak wielki bez powodu. Efekty specjalne są oczywiście zrobione bardzo dobrze, ale po Holywoodzie z dzisiejszą techniką cieżko oczekiwać jakiegoś szajsu. Co razi... Na pewno sztuczność niektórych postaci (ten gościu, którego rozebrali do gaci, czy też ta młoda analityczka), na pewno miejscowe błędy logiczne i techniczne (raptor strzelajacy do Starscreama w sekunde po tym, jak tamten go wyprzedził nad miastem, głośny brzęk stali, gdy Megatron strzela palcem w leżącego na ziemi cywila - czy ludzie są naprawde tak twardzi ? ;), wysyłanie ledwie trzech Blackhawków bez eskorty po Sześcian, czemu Autoboty komunikują się między sobą w ludzkim języku, jeśli i tak poza nimi nikogo nie ma w pobliżu ?, relatywnie małe zniszczenia infrastruktury w trakcie walk miejskich - takie kolosy powinny chyba obalić cały wieżowiec po wpadnięciu w niego, itp.) i być może miejscami za duży patos nawet jak na taką opowieść. Niemniej jednak dziwię się tym, którzy krytykują za płaskość i dziecinność... Na Boga, to nie ma być drugi Blackawk Down, tylko ekranizacja komiksu, podobnie jak Spiderman, Batman i tym podobne. Moim zdaniem idealnie pasuje do niszy filmów fantastycznych obecnych produkcji filmowych i zdecydowanie plasuje się wśród nich na czolowym miejscu.
:8bz
Obrazek
itan
ID Steam:

http://www.hitmanmovie.com/

O cholera dopiero zauwazylem, ze juz przez dwa tygodnie jest w kinach:D
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

itan pisze:http://www.hitmanmovie.com/

Ja wlasnie dzis w kinie wyladowalem i zachwycony nie jestem. Film sredni - nawet bardzo. Sama rola Timothy Olyphan'a jako 47 nie byla zla. Kulala fabula i to bardzo. W kadrach pojawiaja sie niezrozumiale postacie, cala fabula wkoncu okazuje sie ukartowana choc widz nie jest w stanie pojac jak oraz nie zrozumie o co w tym chodzilo...

Fajna muza w wykonaniu Christiny England, fajne widoczki i nic ponadto...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Forrestal pisze:

Ja wlasnie dzis w kinie wyladowalem i zachwycony nie jestem. Film sredni - nawet bardzo. Sama rola Timothy Olyphan'a jako 47 nie byla zla. Kulala fabula i to bardzo. W kadrach pojawiaja sie niezrozumiale postacie, cala fabula wkoncu okazuje sie ukartowana choc widz nie jest w stanie pojac jak oraz nie zrozumie o co w tym chodzilo...

To prawda. Takie to trochę byle jakie, ale daje się obejrzeć. Znaczy, nie chce się wyjść w połowie. Jakoś szybko mija czas na filmie, choć jest maksymalnie chaotyczny i fabuła niemal rodem z mistrza Uwe Bolla :P.
Retired. Unavailable until further notice.
Peyot
ID Steam:

Post autor: Peyot »

http://www.filmweb.pl/Kr%C3%B3lestwo,20 ... ,id=195939
Naprawdę dobre kino - miło się zaskoczyłem bo trafiłem na ten tytuł całkiem przypadkiem ;)
Tematyka na czasie - terroryzm, zamachowcy samobójcy itd.
Świetne sceny akcji w drugiej połowie filmu.
Proste przesłanie na końcu.
Obrazek
itan
ID Steam:

Forrestal pisze:

A mi sie podobał, Olymphan sie nawet sprawdzil. Bardziej by mi sie podobal, jakby byla muzyka z hitmana blood money :)
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

To wytlumacz mi o co w tym chodzilo bo nie jarze zbytnio niektorych rzeczy. Kto wkoncu zlecil zabojstwo prezydenta? Dlaczego chcieli sprzatnac Nike no i co to za facet siedzial na fotelu gdy Nika rozbierala sie z tych czerwonych fatalaszkow?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”