Patch 1.05.
Moderator: Inkwizytor
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Re: Patch 1.05.
U mnie na, Athlon 64 3500+ @ 2750 Mhz, 1GB Ram @ ~ 916Mhz, GeForce 7900GS 620 / 1710 chodzi jak ta lala, 42-50 FPS w każdej sytuacji, wszystkie ustawienia na max. 

- Cleric
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Garbol pisze: .... Poza tym jednym chodzi lepiej innym gorzej więc nie wiem o co tak dokładnie chodzi BiS jeden wie![]()
Właśnie chodzi o to że BIS też raczej tego nie wie - a przynajmniej takie robi wrażenie - bo gdyby wiedział to by to naprawił

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
A te niepotrzebne kopie textur patch usunął?
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Lol? Na co komu kopie textur?
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Radeon pisze: Możliwe, że jedno to tekstura, a drugie położenie shaderów.
Mniej wiecej. Teraz w plkach zapisane sa wzystkie "odbicia" i faktury materialow ktore wystepuja na obiektach. W plikach mozna tez znalezc wszystkie twarze z OFP ale to dlatego ze przy oddalonuch postaciach zamiast tekstur twarzy w wysokiej rozdzielczosci sa stosowane te w niskiej z OFP

- @lek
- ID Steam:
- Numer GG: 7116712
Z tego co piszecie to patch dużo zmian wprowadza
, ale też sa problemy z dźwiękiem
. Zobacze jak u mnie bedzie na SBLive. Mam dopiero 10%, więc moje wrażenia przekaże później
.

DFI Lan Party Ultra-D |Athlon 64 3200+ Venice@2500MHz
Gigabyte GF 7800GT 405/1000@500/1200 |2x512 DDR 400Mhz@460MHz Twinmos
Samsung797DF 17''
Witam. Wlasnie zainstalowalem patcha i odpalilem gre. Jestem szczerze zaskoczony. Menu - to samo, Bledy - te same , trawa sie wylaczyla, ale nie ma opcji do jej ponownego wlaczenia. Prowadzenie smiglowca nadal jest tragiczne (to ma byc realistyczne ? Przy pomocy myszki w innych grach latanie jest przyjemnoscia [BF2, WR] a tu to meczarnia ...) czolgi zachowuja sie jak ostatnie debile. Po wydaniu rozkazu w prawo albo lewo czolg zaczyna sie krecic w kolko i nic wiecej. Sterowanie ciezarowka nadal tragiczne ... Podjechalem nia pod najwieksza gore na trasie w misji "chlopak na posylki". Co do tej misji - mam zabrac druzyne bravo, jest git, jade do bazy i zaraz po przekroczeniu mam znacznik wracac. Zadna druzyna nie wsiada, wracam sam z pusta ciezarowka. Grawitacja ? Zjedzcie sobie z gory obojetnie czym to na samym koncu albo bedziecie koziolkowac w miejscu, albo bedzie was cofac do gory. Dzwieki - nadal slabe mimo, ze ustawione na maxa w opcjach. Kompletnie nierealistyczne. AI - przesadzone, z odleglosci 200 metrow w nocy zostaje zestrzelony przez wartownika. Ja nie widze go jeszcze zbyt dobrze, a on juz otwiera ogien. AI sterujace pojazdami, helikopterami - tragedia. Zawisnie w powietrzu taki helikopter i nic wiecej. Trzeba sie sporo naczekac az raczy wyladowac. Ogolnie poza plynnoscia i usunieciem trawy nei widze innych zmian. 5/10 moja ocena.
haxigi pisze: Witam. Wlasnie zainstalowalem patcha i odpalilem gre. Jestem szczerze zaskoczony. Menu - to samo, Bledy - te same , trawa sie wylaczyla, ale nie ma opcji do jej ponownego wlaczenia. Prowadzenie smiglowca nadal jest tragiczne (to ma byc realistyczne ? Przy pomocy myszki w innych grach latanie jest przyjemnoscia [BF2, WR] a tu to meczarnia ...) czolgi zachowuja sie jak ostatnie debile. Po wydaniu rozkazu w prawo albo lewo czolg zaczyna sie krecic w kolko i nic wiecej. Sterowanie ciezarowka nadal tragiczne ... Podjechalem nia pod najwieksza gore na trasie w misji "chlopak na posylki". Co do tej misji - mam zabrac druzyne bravo, jest git, jade do bazy i zaraz po przekroczeniu mam znacznik wracac. Zadna druzyna nie wsiada, wracam sam z pusta ciezarowka. Grawitacja ? Zjedzcie sobie z gory obojetnie czym to na samym koncu albo bedziecie koziolkowac w miejscu, albo bedzie was cofac do gory. Dzwieki - nadal slabe mimo, ze ustawione na maxa w opcjach. Kompletnie nierealistyczne. AI - przesadzone, z odleglosci 200 metrow w nocy zostaje zestrzelony przez wartownika. Ja nie widze go jeszcze zbyt dobrze, a on juz otwiera ogien. AI sterujace pojazdami, helikopterami - tragedia. Zawisnie w powietrzu taki helikopter i nic wiecej. Trzeba sie sporo naczekac az raczy wyladowac. Ogolnie poza plynnoscia i usunieciem trawy nei widze innych zmian. 5/10 moja ocena.
ojojoj ktoś tu mało grał

- trawę włączasz ustawieniami terenu na wysokich/normalnych pojawia się z powrotem jeśli nie to zrestartuj grę

- czołg kręci się w kółko bo klawisz np. w prawo należy puścić to samo sterowanie co w OFP.
- Nie wiem jak dla ciebie aloe dla mnie w BF2 sterowanie śmigłowcem to koszmar 100 razy lepiej idzie mi w Armie zresztą kwestia wprawy

- na pewno czekałeś aż się żołdaki załadują na ciężarówkę?
Garbol pisze:haxigi pisze: Witam. Wlasnie zainstalowalem patcha i odpalilem gre. Jestem szczerze zaskoczony. Menu - to samo, Bledy - te same , trawa sie wylaczyla, ale nie ma opcji do jej ponownego wlaczenia. Prowadzenie smiglowca nadal jest tragiczne (to ma byc realistyczne ? Przy pomocy myszki w innych grach latanie jest przyjemnoscia [BF2, WR] a tu to meczarnia ...) czolgi zachowuja sie jak ostatnie debile. Po wydaniu rozkazu w prawo albo lewo czolg zaczyna sie krecic w kolko i nic wiecej. Sterowanie ciezarowka nadal tragiczne ... Podjechalem nia pod najwieksza gore na trasie w misji "chlopak na posylki". Co do tej misji - mam zabrac druzyne bravo, jest git, jade do bazy i zaraz po przekroczeniu mam znacznik wracac. Zadna druzyna nie wsiada, wracam sam z pusta ciezarowka. Grawitacja ? Zjedzcie sobie z gory obojetnie czym to na samym koncu albo bedziecie koziolkowac w miejscu, albo bedzie was cofac do gory. Dzwieki - nadal slabe mimo, ze ustawione na maxa w opcjach. Kompletnie nierealistyczne. AI - przesadzone, z odleglosci 200 metrow w nocy zostaje zestrzelony przez wartownika. Ja nie widze go jeszcze zbyt dobrze, a on juz otwiera ogien. AI sterujace pojazdami, helikopterami - tragedia. Zawisnie w powietrzu taki helikopter i nic wiecej. Trzeba sie sporo naczekac az raczy wyladowac. Ogolnie poza plynnoscia i usunieciem trawy nei widze innych zmian. 5/10 moja ocena.
ojojoj ktoś tu mało grał
- trawę włączasz ustawieniami terenu na wysokich/normalnych pojawia się z powrotem jeśli nie to zrestartuj grę
- czołg kręci się w kółko bo klawisz np. w prawo należy puścić to samo sterowanie co w OFP.
- Nie wiem jak dla ciebie aloe dla mnie w BF2 sterowanie śmigłowcem to koszmar 100 razy lepiej idzie mi w Armie zresztą kwestia wprawy
- na pewno czekałeś aż się żołdaki załadują na ciężarówkę?
Co do trawy - ok

Czekalem, trabilem, wysiadalem, strzelalem i nic

Sterowanie tutaj jest koszmarne smiglowcem - przycisne leciutko klawisz A to obraca sie o dobre 60*, myszka troche lepiej ale oborty sa naprawde kolosalne, nie wiem moze joystick trzeba tu miec czy jak ? W BF2 ladnie sie pochylasz, obracasz - ogolnie ty sterujesz helikopterem jak ty chcesz, a nie ze musisz sie dostosowac do czegos. No ale zgadzam sie - kwestia wprawy

Dodatkowo musze najechac na zachowanie druzyny, wszyscy powinni trzymac sie razem i skoro ja jestem dowodca to ja wydaje rozkazy - w pojedynczej misji (Oczyszczenie jakiegos miasta) kazdy zolnierz lata sam gdzie mu sie podoba i kompletne 0 zrozumienia. W realiach wszyscy musza wiedziec kto gdzie idzie, co robi itp, a przede wszystkim trzymaja sie razem. Ja moge spokojnie stac sobie na starcie i czekac az druzyna sama wszystko zrobi.
AI wrogow - zolnierz w namiocie, ja za namiotem. Wrog nie wyjdzie tylko stoi jak taka dupa i czeka az go sie zabije lub granata podrzuci. Wzrok to oni maja jakis mega sokoli. U mnie na celowniku sa nieuchwytni bo za daleko, ale mnie sciagaja z kalasza bezproblemowo. Wrog w samochodzie nie wyjdzie i nie zestrzeli mnie tylko patrzy sie prosto przed siebie. Porusza sie po z gory ustalonym torze i nie reaguje na bodzce typu 'wrog na drodze'. Wykonujac jedna z pierwszych nocnych, pojedynczych misji, na moje nieszczescie minela mnie ciezarowka wypelniona wrogiem. szybko okazalo sie ze przejechala i wcale sie nie zatrzymala.
Misje "zniszczyc konwoj" mozna wykonac bez helikoptera - wystarczy wysiasc i stanac na drodze (lub strzelic w ciezarowke), a zapanuje taka panika ze spokojnie bedzie mozna wystrzelic kierowcow...
Po drugie - Od keidy uderzenie ciezarowka w drzewo przy maxymalnej predkosci, powala drzewo, a z samochodem nic sie nie dzieje ? Rozumiem czolg ,ale ciezarowka ? Wcale nie oplaca mi sie jechac po drodze jak moge sobie "na szages" smignac koszac przy tym drzewa jak drwal i pod pionowe gory bez problemu podjezdzac.
Sorka za mozliwe byki, oraz brak polskich liter -ale mam problem z IE 7. Zamiast L(z kreska) pisze B