Advanced Combat Environment - ACE 2
Moderator: Inkwizytor
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Re: Advanced Combat Environment - ACE 2
Ja mam pięć folderów i jakieś 1.76 GB
Czy u Was te skróty co są w pliku ace_keys.hpp w folderze userconfig również nie działają? Bo tak sobie ostatnio czytałem i bardzo mi się spodobały niektóre funkcje. Próbowałem używać podczas gry tych skrótów ale mało który działał. Np. tą broń ze skrzyni "broń zespołowa" (np. M2, Mk12 itp.) można tylko rozłożyć bo nie da się amunicji załadować. Do tego chyba służy skrót na interakcję (z tego co pamiętam to miał to być lewy klawisz windows). Niestety u mnie to nie działa. Zmiany skrótów również nie poskutkowały (chyba że robiłem coś źle). U Was jest tak samo?

ktoś może się z tym spotkał: jako medyk daję klawisz "Prawy windows" pojawiają mi się opcje - klikam examine i nic się nie dzieje (moduł "Włącz system obrażeń" mam wpięty w misję - nie działa też z innymi, obcymi misjami, które teoretycznie to obsługują) - ale gdy wybiorę opcję "rehab" to już wyświetla się małe okienko, że dana osoba nie potrzebuje ... co zrobić by medyk zaczął działać? 

U Ciebie prawy windows działa tylko przy funkcji medyka? Czy np. przy rozkładaniu broni zespołowej też?

Da się jakoś wyłączyć efekt zmęczenia z tego moda? Wiem, że gra wtedy nie jest realna ale bardzo mi na tym zależy
Jest moduł "wyłącz efekt zmęczenia" ale to nic nie daje (może trzeba wpisać jakiś skrypt?). Próbowałem także usunąć plik odpowiedzialny za zmęczenie. Zadziałało, jednak popsuły się plecaki (nie można nic wkładać ani wyjmować - opcja pakuj i wypakuj jest niedostępna). Proszę o pomoc.

- Kristof
- ID Steam:
- Numer GG: 6186420
- ID gracza: 2565124
Znalazłem w internecie taki skrypt. To się chyba wpisuje w pliku misji (nie znam się na tym) ale spróbowałem, i wpisałem to przy tworzeniu jednostki w okienku uruchamianie. Działa, jednak jest tak samo jak po usunięciu tego pliku. Plecaki przestają działać. Opcja pakuj i wypakuj jest na czarno. Może plecaki są połączone w jeden plik ze zmęczeniem? Jeśli ktoś zna odpowiedź to bardzo proszę o pomoc bo nie da się z tym normalnie grać...
A oto skrypt:
Na jakimś filmiku z ACE było pokazane, że można otworzyć plecak który leży na ziemi lub nosi go członek naszego oddziału. Wiecie może jak?
A oto skrypt:
Kod: Zaznacz cały
if (isServer) then { ACE_NoStaminaEffects = true; publicVariable "ACE_NoStaminaEffects" };

HTM. Dzięki za tą instrukcję. Bardzo przydatna bo dowiedziałem się sporo nowego (jeśli znasz może więcej podobnych instrukcji do ACE to podaj linki jak możesz, byłbym bardzo wdzięczny). Nie znalazłem tutaj jednak odpowiedzi na moje wcześniejsze pytania (przeczytałem instrukcję kilka razy). Chyba, że podałeś link dla innych i nie była to odpowiedź na moje pytanie 

- HTM
- ID Steam:
- ID gracza: 1408
- Kontakt:
to było bardziej z myślą o innych osobach, na twoje szczegółowe pytanie nie znam póki co odpowiedzi
... i zawsze można zajrzeć na forum [CKSS] - tam prowadzę sobie dokumentację z tego co robię z ARMA2 i notuję sobie linki do późniejszego wykorzystania
nie będę spamował nie swojego forum przecież
... i zawsze można zajrzeć na forum [CKSS] - tam prowadzę sobie dokumentację z tego co robię z ARMA2 i notuję sobie linki do późniejszego wykorzystania
nie będę spamował nie swojego forum przecież