To naprawdę spory patch - dotychczas moim rekordzistą był patch do Chrome

Wrażenia po spatchowaniu - mimo tego, że chwilowo mam wolniejszy dysk (ATA zamiast SATA2) mam wrażenie, że na tych samych ustawieniach gra chodzi płynniej. No i przejście mapa/gra jest natychmiastowe.
Zapuściłem kampanię, gierka chodzi spoko, paru gości padło, o! PK i RPG-7 do wzięcia - ucieszyłem się. Przeszedłem parędziesiąt metrów, coś piknęło - trup. Animacja pośmiertna odpaliła się, z opóźnieniem, ale jednak - okazało się, że załatwił mnie "specnaz" leżący na dachu. Namierzyłem budynek, wchodzę po schodach na dach, pik i znowu trup. Wczytuję, wchodzę, pik i trup. Specnaz załatwił mnie strzelając przez gruby kamienny strop - później wyraźnie widziałem wychodzący z sufitu dymek. Rzuciłem granat - poleciał gdzieś w kosmos. Pojechałem długą serią z pekaśki po budynku - chyba pomogło, bo już mnie nie zabił. Grałem tylko 20 minut, wrażenia na plus, ale od razu widać, że jest jeszcze co nieco do poprawienia. Dźwięki do wymiany.
Co do spolszczenia - nie mogłem zatrybić, na czym polega różnica między "wczytuję" a "wczytaj" w menu.