Wiem.. minęło już prawie trzy miesiące odkąd zadeklarowałem się, że opiszę mój model iiyama, jednak szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony i myślę, że gdybym miał jeszcze raz podejmować decyzję ad. kupna LCD to podjąłbym tą samą!
Chociaż... z perspektywy czasu wydaje mi się, że potrzebuję raczej 24''

...no wiesz... apetyt rośnie w miarę jedzenia
Jednak jeśli chodzi o 22" iiyama ProLite E2200WS to z czystym sumieniem mogę polecić ją każdemu - tym bardziej jeśli może ją kupić za 1000,-
Jak sięgnę pamięcią nigdy nie oszczędzałem na monitorze. Wychodziłem z założenia, że podzespoły można łatwo zmienić (niewielki koszt) - co innego monitor. Starałem się kupować taki, który wystarczy mi na dobrych kilka lat i uważam, że ten taki właśnie jest. Sprawdza się praktycznie we wszystkim co robię, począwszy od pracy a skończywszy na grach.
Zwróć jednak uwagę czy mówimy o tym samym modelu - tańsza wersja jest bez wyjścia DVI i tej bym nie kupił, bo chociaż to LCD to jednak wciąż analog!
ps.
co do testów, to zna ktoś jakąś aplikację lub jakiś zestaw "pytań", którymi mógłbym się posłużyć aby rzetelnie opisać mój monitor?