ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Dawidson »

Z przykrością muszę poinformować grono Armaholików że już nie będę dawał skanów z Click-a.
Przyznam mea culpa że dawałem skany, przez co nie kupowaliście czasopisma i z powodu słabej sprzedaży musieli jego wydawanie zawiesić.

A szkoda może co by skrobnęli jeszcze o ArmA2.
Z tond można pobrać 5-e wydanie w pełni elektroniczne: http://click.pl/click.html to taki cukierek na zakończenie dla nas. Może ktoś sobie z przyjemnością poczyta lub nie :P
Over.
Obrazek
RIDER
Awatar użytkownika
Cleric
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: Cleric »

Rainbow pisze:Wystarczy, że gra wymaga konta online + cdkey (patrz BF2, WoW itd.) i jest po zawodach, bo tego nie da się przeskoczyć.
Zgadzam się z tym. Jestem za takim własnie rozwiązaniem.
W WiC-u też tak jest i nie ma w ogóle kwestii piractwa od początku - nawet ta kwestia nie zniknęła bo sie w ogóle nie pojawiła :) .
Tylko, że ta opcja wymaga posiadania stałego i raczej pojemnego servera autora/czy wydawcy gry. A to wiąże sie z inwestycjami dodatkowymi.
Z tego co widzę to BIS raczej znowu chce wydać ArmA jak najniższym kosztem wiec raczej nie ma co liczyć na takie rozwiązanie. :? :(

A z kolei jak się ma ta kwestia w przypadku OFP2?
Słyszałem plotki od ludzi wciąż grających w OFP, że OFP2 ma mieć jednak system statystyk oraz kont online-owych.
Nie wiem czy to prawda.
Czy ktoś ma jakieś informacje by to potwierdzić bądź zaprzeczyć?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

jakiś Lessabos w komentarzu do newsa na armaholicu o armie2 pisze: It is said that there wont be starforce protection , but securom protection and you will need to activate game online ... dont want to translate more because i am tired
Co do "community" ofpdr, to ciężko cokolwiek wyciągnąć od nich jakieś fakty - już kilka mitów-pewniaków wytworzyli. Nawet moderatorzy na ich forum wprowadzali w błąd (z własnej niewiedzy)
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Ja przed premierą kupuję 4850, bo wygląda to na rozsądne minimum, a poza tym gospodarka Stanów stabilizuje się i dolar będzie tanieć :) Mojego dwurdzeniowca podkręcę, a jak to nie wystarczy to kupię lepszego dwurdzeniowca (nowszego), lub nową płytę i TriCore'a 8)
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Post autor: mant3z »

4850, 4870 i 4890 to najlepszy zakup w obecnym momencie. Oczywiście dla ludzi kierujących się stosunkiem ceny do wydajności.
Swoją drogą, tom's hardware prowadzi miesięczne podsumowanie, opłacalności zakupu karty graficznej mając na względzie ich aktualne ceny.
http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... ,2270.html
Mów mi milordzie łapserdaku!
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

@Cleric
Clive mówił o rangach i ogólnym serwerze statsów, ale było to za czasów zaawansowanego planowania gry, niż faktycznego developingu, więc nie wiadomo jak to będzie. W ogóle mało jak narazie info o trybie sieciowym w OFP:DR poza kampanią COOP i tradycyjnymi trybami + 2 jakieś nowatorskie.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2021, 12:52 przez Rainbow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

ArmA II zalapala sie na 18+ ze wzgledu na zawarte w niej tresi "terrorystyczne", tak ogolnie mowiac ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Tzn że w Australii sobie nie pograją, beka :P
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Rainbow pisze:@Cleric
Coś wujek Clive mówił o rangach i ogólnym serwerze statsów, ale było to za czasów zaawansowanego planowania gry, niż faktycznego developingu, więc nie wiadomo jak to będzie. W ogóle mało jak narazie info o trybie sieciowym w OFP:DR poza kampanią COOP i tradycyjnymi trybami + 2 jakieś nowatorskie.

Edit: Przepraszam, OFP:DR :P :P :P

@eJay
Słyszałem, że Teksas przewiduje wyjście z Unii (w razie potrzeby), więc się śpiesz, bo ten stabilny dolar znowu może zacząć się trząść :P (joke)

I ludziki będą musieli rżnąć online 24/7 żeby sobie "spluwę" odblokować. Faaajnie...
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
Kontakt:

Znalazłem skany jakiegoś artykułu o OFP:DR, niestety koleś który to skanował to jakiś cymbał, nie idzie się rozczytać :(

edit: trzeba kliknąć MORE>>SAVE Document
zapisuje skany w lepszej rozdzielczości

edit2:
Już mam na dysku, jeszcze nie czytałem całego ale już mnie coś powaliło:

WE LIKED:
-Intelligent AI :o
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt: