Pies... doskonale zdaję sobie sprawę, że są super LCD'ki (takie jak np. EIZO), które są tworzone do pracy z grafiką

. Jednak sprzęt, który chcę kupić ma stać u mnie w domu, a co za tym idzie - ma spełniać "odpowiednie" kryteria. ...moje kryteria
Biorąc pod uwagę, że domowy komputer powinien być raczej wszechstronny nie mogę (i nawet nie za bardzo chcę

) ładować w niego poważnych kwot. Z komputera będzie korzystał również mój 5-letni syn, więc jak się domyślasz specyfika jego pracy też będzie ograniczona - GRY!

Jednakże z drugiej strony oprócz gier, oglądania filmów, łażenia po sieci itp. chciałbym mieć możliwość większego komfortu podczas "odrobienia lekcji" z pracy

lub podczas robienia "fuch"

. Do tego nie nie jest mi potrzebny monitor za 2.500,- a co dopiero za 5, czy 8 tys.

Na taki sprzęt może sobie pozwolić firma, ale czy nie szkoda go do domu? Zaraz wejdą nowe technologie i za 2-3 lata kupię następny LCD, który będzie kosztował 1.200,- a będzie lepszy od tego, który dzisiaj kosztuje 5.000,-
Myślę, że mój wybór, czyli 22" iiyama E2200WS jest jak najbardziej optymalny.
ps.
Wszakże DTP jest dość ścisłą częścią mojej pracy, to jednak większość materiałów publikuję na firmowym sprzęcie

, a część która idzie do publikacji na zewnątrz zawiera taką tolerancją błędu, że ewentualne odchylenia w barwie nie stanowię większego problemu

- najważniejsze, żeby kolory loga były w normie, reszta to "miszmasz"
Życie stary... samo życie