ARMA 2! TAK, prezentacja na GC 2007 i cała reszta!!

Zablokowany
Peyot
ID Steam:

Re: ARMA 2! TAK, prezentacja juz dzis na GC!!

Post autor: Peyot »

- In the presentation the viewdistance was 15 km. It seemed to run without any problem on the used system:
Core2Duo, 3GB Ram, Geforce 8 (not sure which one)
Skoro z widocznością 15km chodziło bez problemów na takim sprzęcie to chyba na wolniejszych maszynach pójdzie bez problemu z widocznością np 3km :P Choć nie bardzo mi się chce w to wierzyć.

Lasy wyglądają totalnie (przynajmniej z góry). :) Szkoda że nie ma screen'a z bliska. Wreszcie te kolory z OFP pomijając ostatni screen - ArmA :|
Tylko czy to juz nowy silnik czy dalej optymalizuja posejdona???
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Mirage pisze:(...)to wrażenia były (o dziwo) bardzo pozytywne.
Tak samo jak ktoś się wybrał do siedzimy LEM i też miał okazję pograć w jedynkę i co? Byli tak samo nastawieni, wrażenia pozytywne... A co z tego wyszło? No właśnie.

Co do tego screena, to niech ktoś się pofatyguje i zrobi skrawek tej budowli, ja już bym się zajął zrobieniem takiego screena. Jak narazie nowości nie widać, chyba, że chca znów nam wcisnąć TO SAMO, z lekko dopracowanym silnikiem. Ehh...

@UP

O właśnie.. Może ArmA2 będzie po prostu jedynką z nowym silnikiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Post autor: Mirage »

Apropo tego screena, o którym rozpoczęliśmy dyskusję ;):
...grafika autorstwa Volta 8)
Załączniki
arma2ix5.jpg
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Radeon, narazie wysłannicy widzieli więcej od Ciebie, więc z ostateczna oceną wstrzymaj się do końca.
Rainbow
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Rainbow »

Różnic w grafice nie ma. Zmienili jedynie wyspę, drzewostan i budynki.
Awatar użytkownika
-=HuNTeR=-
ID Steam:
Numer GG: 7474995
Kontakt:

Post autor: -=HuNTeR=- »

No to mamy kampanię i dźwięki w dodatku, a nowe drzewa i budynki w armie 2. Aż się śmiać chce...albo płakać?
Elej
ID Steam:
Numer GG: 8888980
Kontakt:

Post autor: Elej »

Ludzie... przecież robienia nowej gry nie zaczyna się od robienia nowych modeli broni :P. Z tego co widać, to zmieniają na razie środowisko. Fakt faktem, że póki co, to wygląda to jak jakiś dodatek lub mod do ArmA1 :P.
Przecież pierwsze screeny z prac nad ArmA1 też nie przypominały tego co mamy teraz...
Obrazek :weteran :ofp
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Dokładnie. Porownajcie sobie screeny sprzed 2 lat, jak wyglądała ArmA - jak leciutko podrasowany Elite z Xboxa. Tutaj startuja z pulapu ArmA i moga pojsc w dowolna strone - fizyki, jakosci tekstur....a moze optymalizacji :twisted:

Mają silnik rozwiniety o efekty DX9, wiec teraz moga spokojnie pracowac.
Awatar użytkownika
Mirage
ID Steam:

Post autor: Mirage »

eJay pisze:Tutaj startuja z pulapu ArmA i moga pojsc w dowolna strone - fizyki, jakosci tekstur....a moze optymalizacji :twisted:

Mają silnik rozwiniety o efekty DX9, wiec teraz moga spokojnie pracowac.
IMO nieco przeceniasz BIS eJay :). Aż w takie cuda nie wierze, że ArmAII będzie chodzić lepiej i płynniej niż ArmAI :). Choć z drugiej strony - czasami jest lepiej się mile zaskoczyć niż nieprzyjemnie (po raz kolejny) rozczarować.
FriX
ID Steam:
Numer GG: 1894993
ID gracza: 0

Post autor: FriX »

Ja jednak wierze że chłopaki z BIS'u przejrzeli na oczy z optymalizacją głusi i ślepi to oni raczej nie są, w co wierze. Z resztą bajerów może być różnie.
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

@eJay
Gdzie masz te efekty z Dx9? :| No nie ważne, ale skoro "wysłannicy" widzieli więcej prócze tego, że pozwolono im pograć no to czekam na informacje, poza tym nie wesz co ja wiem, [ciach!] Dobra nvm.

Już wolę ponarzekać i potem nie być wkurzony, że tak czekałem, bo taka dobra gra, a teraz jestem coraz bardziej zawiedziony. No dobra, nie sobie robią ArmA2, ale chyba z gafiką daleko nie wyjadą... No, dlaczego? Odpowiedź macie na screenach, które podałem wcześniej. Gdzie to się podziało?! Fajnie, że może pracują nad lepszym silnikiem, niech wreszcie wykorzysta moc nowych komputerów, 64 bitów, shader model 3.0, 2 rdzeni i architektury kart graficznych jak i procesorów. Bo przecież mamy przykład, że np. OFP na tym samym silniku, troche starszej wersji, dławi nawet najlepsze kompy. Powinni solidnie zając się silnikiem potem grafiką. Nvm, ja mam ochotę sprawdzić jak sprawuje się OFP Elite, to jest dopiero nieco odświeżone OFP, ta sama fabuła, gameplay, ale ładne modele vojaków, nie to co w OFP. No to jest jedyne co mnie odstrasza od tej gry.

@cenzura by Pit
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „ArmA Flash News”