Wersja z SProcket to już 1.52
Pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne.
Na pierwszy plan wysuwa się świetna ścieżka dźwiękowa... w końcu! Od czasu OFP wiało nudą z głośników a teraz mamy bardzo klimatyczne i nakręcające kawałki.
Grafika lekko usprawniona, nowe efekt zabija moje HD4870 ale zapewne HD4890 już nie będzie miało z tym problemów.
Grałem w 1920 x 1200 bez AA i bez Post Process, cienie i detale terenu High, reszta medium. Grało się bardzo przyjemnie, fps'y nie spadały poniżej 29, przeważnie miałem 40. Nawet "urbanowa" mapka nie sprawia większych problemów.
Detale nowych obiektów, postaci, pojazdów, broni i otoczenia jak zwykle na najwyższym poziomie.
Little bird jest przeniesiony z ArmA1 i nawet nikt się nie podkusił o poprawienie czegokolwiek w nim, po prostu jest skopiowany z tymi brzydkimi teksturami. Szkoda... bo trochę dziwnie to wygląda na tle innych pojazdów.
SCAR jest totalny! Jestem szczęśliwym posiadaczem jednej z najdroższych replik scara i wszystko mi się zgadza, każda śrubka czy frezy na bolt catch receiver. Dźwięk jest również i chyba nawet bliski oryginałowi.
Kampania zaczęła się dobrze ale coś już spieprzyłem w trzeciej misji, gdzieś zgubiłem konwój. Zapewne częściowo to moja wina... bo za szybko rwałem do przodu zajarany pociskaniem talibów... kiedy zaczęli wzywać mnie przez radio, że mam natychmiast wracać wskoczył mi kolejny triger i się spieprzyło. W konwoju było jakieś APC odpowiedzialne za UAV ale nie dojechało... chyba nawet zniknęło. Może takistańczycy porwali mój cenny pojazd.
Warfare jaki daje nam bis nadal jest tak samo crapowaty jak poprzednie, trzeba poczekać na warfare BE
No i tyle... na więcej nie miałem czasu.
BTW w edytorze nie widziałem sił brytyjskich!