Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Śmiem się z Tobą FOX nie zgodzic tutaj. Ten procek nie jest w zupełności wystarczający. Owszem, można na nim naprawde komfortowo pograc, ale zapasu mocy duzego nie ma, co moze w chwilach wiekszej bijatyki troche przeszkadzac. Najlepszym wyjsciem w tym momencie jest kupienie procka czterordzeniowego.
Biorąc pod uwage cene E8400 (okolo 660 zł) moze warto wziasc Intel Core 2 Quad Q8400 (za około 720 zł) i podkrecic go do 3,0 - 3,5 GHz (nie wiem jak sie kreca te procki). Z pewnoscia byłoby to lepsze rozwiazanie, nie tylko do ArmA2, ale na całą najbliższą przyszłośc.
Ponadto, 8GB jest absolutnie zbyteczne. 4GB to i tak o wiele za dużo, ale dla pewności warto miec.
Pozdrawiam.
Biorąc pod uwage cene E8400 (okolo 660 zł) moze warto wziasc Intel Core 2 Quad Q8400 (za około 720 zł) i podkrecic go do 3,0 - 3,5 GHz (nie wiem jak sie kreca te procki). Z pewnoscia byłoby to lepsze rozwiazanie, nie tylko do ArmA2, ale na całą najbliższą przyszłośc.
Ponadto, 8GB jest absolutnie zbyteczne. 4GB to i tak o wiele za dużo, ale dla pewności warto miec.
Pozdrawiam.

Kiedyś miałem Geforce 6200 turbocash który sam brał ramy.Nim więcej dokładałem tym lepiej chodził mi Battlefield 2 na starym kompie.
Teraz mam.
Windows Vista Ultimate 64-bit
P.główna GA-MA770-DS3 (rev. 1.0)
Palit GeForce 9600GT Sonic 512MB DDR3 256bit PCI-E
AMD 2X4000 podkręcony 2x2800Mhz
4g ram
I chciałbym z 1g poświęcić dla grafiki jeśli się wo gule da.

Nauczysz Ty się pisać? Co to jest? Przestań kaleczyć nasz język.GŁOŚNIK pisze:wo gule
"Co ty wogole bredzisz czlowieku ?", "Debili trzeba tępić :/", "Za bycie, niestety, kretynem i totalnym dzieciakiem siedmioletnim.", "a masz lamo", "Synku, czy ty naprawdę nie możesz sobie pójść?", "Pier**li jak potłuczony."

Sory ale nie potrzebuje pomocy z językiem tylko z sprzętem. 

Ja tam nie uwazam sie za speca od jezyka, ale uwazam, ze pomocy z jezykiem potrzebujesz pilniej niz ze sprzetem
wo gule 

ale
uwazam
??????????

8GB ramu wcale nie jest zbyteczne jeśli kozystamy z 64bitowego systemu typu Vista Ultmate mamy wiele okien pootwieranych i kilku programów kozystamy na przeglądarce mamy wiele kart pootwieranych. Zawsze warto miec więcej ramu tymbardziej że jedną z wad Army jedynki np. jest zbyt wolne oddawanie nieuzytej pamięci ram po w menedzer zadań wykazuje np. że uzywamy 2 GB a w rzezcywistości 3Gb co za czym idzie pamięc jest zapychana, a jesli na dodatek mamy włączonego jakiegoś internet security i różne wodotryski gadulce itp. pierdoły to wieksza ilośc ramu dla samej przepustowości zawsze będzie warto zakupić. Aczkolwiek dla zwyklego przeciętnego użytkownika 8GB jest może i rzeczywiscie zbyt dużo ale 4 GB uważam że warto mieć.
Spoko
Ale tyle nie potrzebuje nie mam internetu i kontroluje zawsze użycie programów w starcie i okien zbyt wiele też nie otwieram.
Po prostu szukam takiego programu który przeznaczy trochę ram dla grafiki.Kuzyn miał coś takiego i mu w grach pomagało ale już nie pamięta jak się ten program nazywał.
Jeszcze jedno z góry dziękuje za wszystkie minusy.
Jak ktoś niema komu dać to proszę mi bo zbieram do bańki.
Niektórzy wygrywają w totka a ja na tym forum.

Ale tyle nie potrzebuje nie mam internetu i kontroluje zawsze użycie programów w starcie i okien zbyt wiele też nie otwieram.
Po prostu szukam takiego programu który przeznaczy trochę ram dla grafiki.Kuzyn miał coś takiego i mu w grach pomagało ale już nie pamięta jak się ten program nazywał.

Jeszcze jedno z góry dziękuje za wszystkie minusy.

Jak ktoś niema komu dać to proszę mi bo zbieram do bańki.
Niektórzy wygrywają w totka a ja na tym forum.

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Nie słyszałem o takim programie... tak właściwie to wątpię czy takie coś w ogóle istnieje.
GF 6200 o którym wspomniałeś miał opcję "turbocache" ale co z tego jak to gu... mu dawało? Nawet jak byś dorzucił te parę mega z ramu to raczej by zwolniło a nie przyśpieszyło... (pamięć karty graficznej jest dużo szybsza niż pamięć RAM).
GF 6200 o którym wspomniałeś miał opcję "turbocache" ale co z tego jak to gu... mu dawało? Nawet jak byś dorzucił te parę mega z ramu to raczej by zwolniło a nie przyśpieszyło... (pamięć karty graficznej jest dużo szybsza niż pamięć RAM).
Dziękuję za podpowiedzi. Może jednak się szarpnę na Q9650. Co prawda z tego co tu czytałem ARMA2 raczej nie skorzysta na tym za bardzo w porównaniu do E8400, ale będzie na przyszłość.
emem