Lineage 2 (i inne MMOcRPG, cRPG)

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Lukeo
ID Steam:
Numer GG: 5994970
Kontakt:

Re: Lineage 2

Post autor: Lukeo »

A jak to cośdziałą? Właśnie zasysam jaki ten editor czy jak to zwał... hmm to moze byc ciekawe :P
Obrazek Obrazek
alderous
ID Steam:

Post autor: alderous »

Nie mam pojęcia, ale chyba na stronie jest co nieco (jakieś tutoriale itd.). Link znaleziony całkiem przypadkiem i podany jako ciekawostka. Grafika nie powala, ale możliwość stworzenia własnego "świata" MMORPG to kusząca perspektywa (np. coś w klimatach fallout'a :mrgreen: ). W praktyce wymaga to tłumu grafików, ale pomarzyć można. IMHO Sama idea sprzedawania engine'u dla MMORPG + dodatki jest ciekawa.
Lukeo
ID Steam:
Kontakt:

Nie no ściągnąłem to, ale na myśl by mi nie przyszło, że można w ten sposób handlować. Ci goście tam chcą żebym ja kupował jakieśdodatki do tej gry typu zwierzeta, jakies przedmioty itd... omg :D

A tak PS: Gadamy tutaj o MMORPGach a ja ostatnio (wreszcie) uruchomiłem Knighta Online i musze powiedzieć, że gra jest powalająca... Gra ktoś w to jeszcze?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:
Numer GG: 5246848
ID gracza: 0

Post autor: Koval »

Kiedyś graliśmy w KO w parę osób z OFP, głównie GROM'owcy się tą grą bawili :P
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
redneck
ID Steam:
Numer GG: 554435

Post autor: redneck »

Zaintrygowało mnie to Linage 2. WoW niestety jak na polskie warunki jest drogi w utrzymaniu, a w szczególności kiedy nie ma się czasu na systematyczne granie.
Obrazek
!!!Moher Niggaz From Eastern Europe - Rezurekcja(a moze nawet reaktywacja)!!!
alderous
ID Steam:

Lukeo pisze: Nie no ściągnąłem to, ale na myśl by mi nie przyszło, że można w ten sposób handlować. Ci goście tam chcą żebym ja kupował jakieśdodatki do tej gry typu zwierzeta, jakies przedmioty itd... omg :D

:lol: To nie jest oferta dla "zwykłego gracza", tylko dla grupki developerów którzy mają pomysł na MMORPG, a nie chcą tworzyć od zera całego engine'u dla gry.

Lukeo pisze: A tak PS: Gadamy tutaj o MMORPGach a ja ostatnio (wreszcie) uruchomiłem Knighta Online i musze powiedzieć, że gra jest powalająca... Gra ktoś w to jeszcze?

Kiedyś grałem w to sporo, ale od kiedy wprowadzono zasadę "płacisz - masz pierwszeństwo w dostępie do gry", dałem sobie spokój. Jeśli zalogowanie się na serwer ma trwać pół godziny, gdy chce pograć godzinę to nie ma to sensu. Poza tym support był kiepski i bugi dawały się we znaki, ale może teraz wygląda to inaczej.
Lukeo
ID Steam:
Kontakt:

A ja od przedwczoraj nie moge sie zalogowac na zaden server i nie jest to wina przepełnionych serwerów, bo nawet ich nie widze na liscie :/. Uruchamiam gre wszystko pieknie ładnie i pojawia sie zwykle logo i tak nic sie nie dzieje chwile i wywala gre i pojawia sie komunikat "Disconnected from server". Nie wie mczym to może być spowodowane, nic nie krecilem kolo gry, poprostu rano gralem, wylaczylem , odpalilem wieczorem i juz nie weszło :/ Proboje jeszcze raz sciagnac gre, tym razem z oryginalnej strony Knighta (:P), ale tranfer 5 kbps i mi sciaga caly dzien nie dam rady tyle wytrzymać :D.

Miał juz ktos taki problem? :?
Obrazek Obrazek
alderous
ID Steam:

Lukeo pisze: Miał juz ktos taki problem? :?

Bezustannie :mrgreen:
Lukeo
ID Steam:
Kontakt:

Oczywiście chodzi mi o problem z tym Disconnected from server, a nie o zbyt mały transfer :mrgreen:
Obrazek Obrazek
alderous
ID Steam:

Disconnected zwany pieszczotliwie DiCi powinien być drugą nazwą tej gry. Wśród koneserów jest ona zwana także Knight Offline ;)
Awatar użytkownika
redneck
ID Steam:
Numer GG: 554435

Post autor: redneck »

A istnieje jeszcze coś takiego jak KAL online? Pamiętam, że był to taki samurajski mmorpg.
Obrazek
!!!Moher Niggaz From Eastern Europe - Rezurekcja(a moze nawet reaktywacja)!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”