Opinie z gry w ArmA2 - ankieta
Moderator: Inkwizytor
Re: Opinie z gry w ArmA2
Niestety błędów jest dużo. A scenariusz kampanii to chyba napisała jakaś działaczka PTTK. Niestety nie jest to jakiś przełom choć i tak lepiej się gra niż w 1-kę.
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Kolego, strzelałeś kiedyś z prawdziwej broni? Bo ja takMantez pisze:Weź to jakoś uzasadnij bo normalnie ręce opadają. Nie wiem co ty za replikę trzymałeś w rękach ale chyba nie można było nazwać tego repliką
I choć trudno mi określić dlaczego, może przez docelowy zasięg replik, zazwyczaj sporą niedowagę i ogólnie fakt, że łatwo się z tego strzela i celuje (trafienie 2 razy w ten sam punkt na dobrze skręconym HU to żaden wyczyn), w przeciwieństwie do odpowiedników w realnej broni palnej bądź nawet zwykłych wiatrówek tak właśnie uważam (uhh konstrukcja zdania)
Więc schowaj urażoną gdzie indziej dumę (nie chcę pisać, co trzeba mieć i kim trzeba być by umieć się przyznać do błędu) pisząc o opadaniu rąk

@Trance
Bardzo dziękuję za bardzo dojrzałe i trzeźwe spojrzenie na dyskusje którego owoce można zobaczyć w moich punktach reputacji.
Brawo.
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Punkt reputacji, który Ci przyznałem nie jest odnośnie dyskusji, a odnośnie Twojego, za przeproszeniem z dupy wyjętego komentarza pod moim adresem. Piszesz, że nie chcesz zaczynać flamów, więc ich nie zaczynaj.
Stoisz po stronie skrajnych kamperów, wiec pewnie sam nim jestes i nasza dalsza dyskusja ze sobą nie ma sensu. Ani Ty mnie nie przekonasz do kampienia, ani ja Tobie nie wytłumacze, że czas wstawać. Skonczmy juz ten temat i tyle. Napisałem co mysle zeby wylac swoje żale i usłyszeć, czy innym przeszkadza to równie bardzo, a nie zeby zaczynac jakies rozmowy. Dziekuje. Tyle ode mnie na ten temat.
Stoisz po stronie skrajnych kamperów, wiec pewnie sam nim jestes i nasza dalsza dyskusja ze sobą nie ma sensu. Ani Ty mnie nie przekonasz do kampienia, ani ja Tobie nie wytłumacze, że czas wstawać. Skonczmy juz ten temat i tyle. Napisałem co mysle zeby wylac swoje żale i usłyszeć, czy innym przeszkadza to równie bardzo, a nie zeby zaczynac jakies rozmowy. Dziekuje. Tyle ode mnie na ten temat.

- JonPL
- ID Steam:
- Kontakt:
Uważaj, żółć! Jeszcze się poślizgniesz.
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Akurat tak się składa, że strzelałem. A ty powinieneś dobrze się zapoznać z historią ASG by wiedzieć po co zostały stworzone repliki.JonPL pisze:Kolego, strzelałeś kiedyś z prawdziwej broni? Bo ja takMantez pisze:Weź to jakoś uzasadnij bo normalnie ręce opadają. Nie wiem co ty za replikę trzymałeś w rękach ale chyba nie można było nazwać tego repliką
I choć trudno mi określić dlaczego, może przez docelowy zasięg replik, zazwyczaj sporą niedowagę i ogólnie fakt, że łatwo się z tego strzela i celuje (trafienie 2 razy w ten sam punkt na dobrze skręconym HU to żaden wyczyn), w przeciwieństwie do odpowiedników w realnej broni palnej bądź nawet zwykłych wiatrówek tak właśnie uważam (uhh konstrukcja zdania)
Więc schowaj urażoną gdzie indziej dumę (nie chcę pisać, co trzeba mieć i kim trzeba być by umieć się przyznać do błędu) pisząc o opadaniu rąkNie chcę zaczynać flame'u.
Jak już poczytasz to 'może' zrozumiesz dlaczego repliki mają więcej wspólnego z prawdziwą bronią niż wiatrówki.
Mów mi milordzie łapserdaku!
- JonPL
- ID Steam:
- Kontakt:
Ludzie, czemu wy tacy nie kumaci...
Trance - różnica jest spora, ale nie chce mi się tłumaczyć. I tak widać, że nie zrozumiesz.
Trance - różnica jest spora, ale nie chce mi się tłumaczyć. I tak widać, że nie zrozumiesz.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2009, 20:01 przez JonPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz może racje, bo faktycznie nie kumam po co napisałes tego posta. Walnąłes mi komenta w profilu, że pisze bez sensu, żeby nabijac posty (??), no ale jak widze Ty przebijasz mnie setki razy...
ufoman: Skonczcie te wywody.
ufoman: Skonczcie te wywody.

Ja jako że kiedyś, bardzo dawno temu ;D w wojsku byłem, to i troche postrzelałem, Głównie z PK, ale i Beryl nie jest mi obcy
I na podstawie moich doświadczeń stwierdzam że jeszcze w zadnej grze, tak naprawde nie widziałem zeby wyglądało to tak jak w rzeczywistości, np PK, gdy z niego strzelasz osobiście słyszysz praktycznie tylko uderzenia zamka i lekkie echo w oddali ( fakt zalezy od terenu) a juz np gdy stoisz obok ;d huk jest niemilosierny
, ze o RPG-7 nie wspomne ;D jak z tego strzelali to brzmiało to jak kanonada z pancernika
, pod tym względem żadna gra nie jest realistyczna, jedynie niektóre są zbliżone do realizmu 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
http://www.armagame.pl - Bis fanboy team
http://www.ofp2.pl/forum/ - Codemasters fanboy team
Co kto lubi
http://www.ofp2.pl/forum/ - Codemasters fanboy team
Co kto lubi

powinni dodać możliwość strzelania podczs jazdy rowerem
(z rpg oczywiście) 

http://www.ret.pl/motylek/ tak na początek
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Hyymmm co du by dużo mówić... LEM dał dupy po całej linii z wydaniem ArmA 2, nie wiem w jakim celu musieliśmy (cie) czekać cały miesiąc.
Właśnie wróciłem od kumpla z którym byłem w empiku aby kupić ArmA 2. Więc zaczynając instalacje pierwsze co rzuciło mi się w oczy to... licencja produktu - to w ogóle nie jest przetłumaczone!! ftw? Kolejny babol to jak już wielu zauważyło książeczka. Naprawdę jakiś koleś z downem musiał to składać do kupy... i trzecia najbardziej wku**iająca - patch, wg. LEMu ArmA 2 miała zawierać najnowszy na obecną chwilę (na chwilę która była obecna 7.07
) czyli patch 1.02.58134 (czyli nowszy build), a tu jak się okazało owszem gra zawiera zaaplikowaną łatkę 1.02... ale stary build - 58064, przez co nie można między innymi sterować AA. No cóż łatka 1.03 załatwiła sprawę, ale kumpel ma wolnego neta przez co musiałem skoczyć do domu po płytkę z paczą :]
I podsumowując to wszystko stwierdzam z całą pewnością że nie żałuje wydanych ponad 200zł na wersje Niemiecką.
I współczuje tym którzy muszą się za przeproszeniem pier***ić z tą dziką instrukcją
Właśnie wróciłem od kumpla z którym byłem w empiku aby kupić ArmA 2. Więc zaczynając instalacje pierwsze co rzuciło mi się w oczy to... licencja produktu - to w ogóle nie jest przetłumaczone!! ftw? Kolejny babol to jak już wielu zauważyło książeczka. Naprawdę jakiś koleś z downem musiał to składać do kupy... i trzecia najbardziej wku**iająca - patch, wg. LEMu ArmA 2 miała zawierać najnowszy na obecną chwilę (na chwilę która była obecna 7.07

I podsumowując to wszystko stwierdzam z całą pewnością że nie żałuje wydanych ponad 200zł na wersje Niemiecką.
I współczuje tym którzy muszą się za przeproszeniem pier***ić z tą dziką instrukcją

Moim zdaniem, a jestem tego prawie pewny, kiepską grywalność na szybkich mapkach zawdzięczamy braku strzelania (chocby mało precyzyjnego) w trakcie biegu. Wyobraźcie sobie jak szybki, dobry gracz ma trafić takiego cornerowca pierwszy skoro pierw musi się zatrzymać w miejscu, a dopiero później wycelować? Jest to niemożliwe. I nie mówcie mi, źe strzelanie w biegu nie przystoi symulatorowi pola walki- ArmA II. Że niby w rzeczywistości w trakcie biegu blokuje nam się spust?