ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

ODPOWIEDZ
Mannerheim
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Mannerheim »

Tak, to na pewno jest pociąg (lokomotywa przypomina naszą SM48). Na którymś ze screenów wyraźnie widać ten skład.
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Zawsze to coś ciekawego będzie, jeszcze by dodali jakieś rzeki i strumyki.
Obrazek
RIDER
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

O tak, tego mi brakuje od lat.
Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: Maćko »

Wiadomości z frontu: W OFP:DR nie będzie można latać samolotami - na oficjalnym forum napisali.

CM->żeby was c*** strzelił :/ :ohno
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

to było wiadome od dawna, chyba właśnie od codersów
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Ta a jakoś mi to umknęło. Ale to i może dobrze jak by miało być zrobione na zasadzie wsadzimy niech mają latanie tylko niech nie płaczą że się latać nie da :D

Dla ArmA2 to tylko dodatkowy plus, więcej zabawek :P

Edit
2strona opis obrazka mówi że będzie można latać, to samo na 3stronie. To w końcu jak będzie?
Załączniki
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Obrazek
RIDER
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

CM wytoczył działa w postaci artykułów w wielu czasopismach naraz.
W anglojęzycznym artykule, który podlinkowałem jest napisane, że OFP: DR nie ma zamiaru być hard sim, tu natomiast, że ma przebić w tym OFP i Armę...
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Maćko pisze:Wiadomości z frontu: W OFP:DR nie będzie można latać samolotami - na oficjalnym forum napisali.
Silnik by tego nie wytrzymał ;)
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Raduje to me serce. Obawiam się jednak, że mimo crapu jaki CM wydaje (zresztą nie pierwszy raz o tym piszę) wygrają batalię o NOWYCH graczy ze względu na ogromną przewagę marketingową. I nawet różne oświadczenia BISu nic nie zrobią w tym kierunku.
Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: Maćko »

kondor pisze:to było wiadome od dawna, chyba właśnie od codersów
Ale teraz helios oficjalnie to potwierdził - http://community.codemasters.com/forum/ ... 41&page=41 post nr.406.
Dawidson pisze:Ta a jakoś mi to umknęło. Ale to i może dobrze jak by miało być zrobione na zasadzie wsadzimy niech mają latanie tylko niech nie płaczą że się latać nie da :D

Dla ArmA2 to tylko dodatkowy plus, więcej zabawek :P

Edit
2strona opis obrazka mówi że będzie można latać, to samo na 3stronie. To w końcu jak będzie?
Będzie można latać ale śmigłowcami, samoloty będą ale latać nimi nie będzie można.
Rainbow pisze:Silnik by tego nie wytrzymał ;)
A co mnie interesuje ich silnik :P Dla mnie OFP bez możliwości latania samolotami to nie OFP...
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Tu chodzi o coś zupełnie innego.
Po 1. Wykonanie modelu lotu dla myśliwców tak, aby na tej skromnej wysepce miało to jakikolwiek sens jest niemożliwe. Teren działań musiałby mieć minimum 150km^2.
Po 2. Stworzenie pełni funkcjonalnej awioniki to jest b. dużo pracy, nie mówiąc o systemach uzbrojenia i radarze we współczesnym myśliwcu/szturmowcu/bombowcu.
Po 3. I tak nikt nie latał myśliwcami w OFP i to nie jest żadna strata. Też zachwycałem się niektórymi addonami, ale one tylko wyglądały - grało się po prostu chujowo.

Codemasters wiedzą, że nie przeskoczą tych przeszkód, więc aby nie psuły całego obrazu gry, to po prostu usuną ten aspekt rozgrywki. Szkoda, zawsze wolałbym nieudaną próbę podjęcia realizacji tego zagadnienia niż ucieczkę dookoła, jednak wiadomo, że chcą stworzyć grę możliwie bez błędów i jakichkolwiek powodów do burzliwej dyskusji na scenie graczy.
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”