Porównanie kart graficznych

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:
Numer GG: 6869863
ID gracza: 0

Re: Porównanie kart graficznych

Post autor: DRIVER »

byczek pisze:Na gtx560ti pewnie na super maxa nie będzie chodzić, no bo przecież to będzie dużo nowsza gra od ARMA 2, więc nie wiem o co się rozchodzi. Przecież jak ktoś sobie kupił na koniec 2009 roku 5850 albo 5870 raczej nie musi dziś wymieniać karty graficznej, bo po co? Większość gier chodzi na maksymalnych detalach na tych kartach.
Bedzie bedzie :). Narazie widzielismy fotki(pieknie obrobione w photoshopie) i filmik z E3. Na tym filmiku graficznie nie widzialem postepu co do ArmA 2. Jedynie fizyka..... A to co bedziesz musial zmienic na 100% do windowsa(o ile uzywasz XP).

Co do 5850 i 5870... 560Ti jest lepsza karta od serii 5xxx :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kondor
ID Steam: Przemek_kondor
Kontakt:

Post autor: kondor »

Też nie jestem zwolennikiem częstych wymian kompa, ale skoro przychodzi nowy tytuł w nowymi wymaganiami, to tym bardziej bym się wstrzymał z zakupem.
@DRIVER: BIS nie daje fotek z gry obrobionych w photoshopie, z tego jest znany - jedyne przerobione screeny pochodzą z czasów OFP i były zrobione przez "Coinmasters". Poza tym nie mogłeś widzieć dużego postępu graficznego po grze, która jest branchem Army2 we wczesnej fazie.
Jak na razie widać jedynie lepsze działanie HDR - nawet jak gracz patrzył na jasne niebo (na jednym z filmików), to nie było tego groteskowego przyciemnienia. Mam nadzieję, że w końcu pożegnamy ten HDR w wersji dyskotekowej (wg mnie jedna z najgorszych cech wprowadzonych w Armie1).
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:

kondor pisze:Też nie jestem zwolennikiem częstych wymian kompa, ale skoro przychodzi nowy tytuł w nowymi wymaganiami, to tym bardziej bym się wstrzymał z zakupem.
@DRIVER: BIS nie daje fotek z gry obrobionych w photoshopie, z tego jest znany - jedyne przerobione screeny pochodzą z czasów OFP i były zrobione przez "Coinmasters". Poza tym nie mogłeś widzieć dużego postępu graficznego po grze, która jest branchem Army2 we wczesnej fazie.
Jak na razie widać jedynie lepsze działanie HDR - nawet jak gracz patrzył na jasne niebo (na jednym z filmików), to nie było tego groteskowego przyciemnienia. Mam nadzieję, że w końcu pożegnamy ten HDR w wersji dyskotekowej (wg mnie jedna z najgorszych cech wprowadzonych w Armie1).
Tak czy inaczej takie karty jak hd6850/70 czy GF560 poradza sobie z ArmA3. Oczywiscie nie mowie tu o smaczkach jak AAx16 czy bloom na maxa :). No chyba ze sie upra na tego DX11.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
polikerski
ID Steam:

Post autor: polikerski »

Tyran pisze:Kondor ma racje.
Ciekawe która cześć ARMA będzie wymagała tego [Komputer kwantowy - krok naprzód] http://pclab.pl/art25046.html
A ciekawe jak będą wyglądały gry jak komputer będzie potrafił odpowiedzieć na pytanie- jaki jest sens życia? Ale nie róbmy offtopu, wg mojego kolegi dobra kombinacja jest taka:
Karta Graficzna: MSI Radeon HD6870 Twin Frozr II
Zasilacz: XFX Core 450W
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3
Płyta Główna: Gigabyte 870A-USB3

Co o tym sądzicie?
P.S. Jak tam pogoda? W Markach cały dzień leje. ;)
Gdy widzisz błysk, jest już za późno...
Obrazek
Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3
; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
Tyran
ID Steam:

Post autor: Tyran »

na bank zasilacz słabiutki
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:

Zasilacz to tak z 600W jest dobrym rozwiązaniem. Grafika jest dobra procek tym bardziej. Ogolnie bardzo udany zestaw :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
byczek
ID Steam:

Post autor: byczek »

Zasilacz słabiutki? Tak się składa ze to prawdopodobnie najlepszy zasilacz do 200 zł. Dalej patrzycie na moc, gdzie najbardziej liczy się linia +12V, która w tym zasilaczu wynosi 408 W, więc dużo, z resztą tak samo jak w Corsair CMPSU-500CXEU i Fractal Design Integra 500W, które są od niego droższe. Z resztą co ja będę pisać-google nie gryzie. Po co niby 600W? No chyba ze mówisz o tracerach albo o innym szajsie. Ten zasilacz spokojnie starczy do tego kompa, zestaw dobry.
Awatar użytkownika
Slawek
ID Steam: EC_Zadra
Numer GG: 11973988
Kontakt:

Post autor: Slawek »

byczek pisze:Tak się składa ze to prawdopodobnie najlepszy zasilacz do 200 zł.
Zależy co tam jeszcze chcesz podpiąć. Przy jednym dysku i jednym napędzie będzie chodzić prawidłowo.
Problem może pojawić się jak zaczniesz podpinać dodatkowe np. dyski, wentylatory, kartę dźwiękową czy peryferia na USB. W przyszłości pewnie będziesz podkręcać podzespoły kompa i tu może się okazać, że zasilacz będzie wąskim gardłem.
Musisz pamiętać, że gwarantowana sprawność to jakieś 85% mocy maksymalnej.
Dzisiaj serwisy, które składają komputery z markowych podzespołów o podobnych parametrach wkładają zasilacz min 550W. Ja mam dwu letniego kompa z zasilaczem 450W, ale moja karta pobiera 30% energii mniej od dzisiejszych i wcale nie był kupiony na wyrost.
Obrazek..Obrazek
In Game: Zadra, [EC] Slawek Obrazek
TeamSpeak3 dla graczy Arma - ArmaPL lub 212.91.26.150:7891
byczek
ID Steam:

Post autor: byczek »

Tak się składa że niewielu ludzi podkręca kompy. Napisałem że ten 450W wystarczy, wiadomo że z OC to już mogłoby być gorzej, bo Phenomek trochę prądu je, szczególnie po OC. Jeśli ktoś chce mieć zapas i to po mocnym OC to XFX core 550W starczy na pewno. Co do 450W spokojnie uciągnie więcej dysków, ale bez OC reszty podzespołów. Nie wiem jakie serwisy wciskają minimum 550W, ale wiadomo jak to jest-wkręcą bajeczkę komuś kto się nie zna na kompach, a zawsze trochę więcej zarobią.
Tyran
ID Steam:

Post autor: Tyran »

Tak się składa że każdy przeciętny polak podkręca kompa dla ARMA all version :D
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:

byczek pisze:Tak się składa że niewielu ludzi podkręca kompy. Napisałem że ten 450W wystarczy, wiadomo że z OC to już mogłoby być gorzej, bo Phenomek trochę prądu je, szczególnie po OC. Jeśli ktoś chce mieć zapas i to po mocnym OC to XFX core 550W starczy na pewno. Co do 450W spokojnie uciągnie więcej dysków, ale bez OC reszty podzespołów. Nie wiem jakie serwisy wciskają minimum 550W, ale wiadomo jak to jest-wkręcą bajeczkę komuś kto się nie zna na kompach, a zawsze trochę więcej zarobią.
Jak nie chce ruszac bebechow kompa to 450 mu styka. Ale jak bedzie chcial podkrecac, dodac wentylatory albo zamontowac cooler na proca to 450W to za malo. Nie znam sie na procach AMD... ale ponoc ten proc sie fajnie kreci. Wiec juz to kusi :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”