To, że ty nie miałeś tego problemu nie znaczy, że go nie ma, sam myślałem podobnie jak ty i gdybyś poczytał forum doszedł byś do tego. Niestety głosy ludzi z problemem przewijały się dosyć często i gdy osobiście przeinstalowałem system zauważyłem, że nie było to bezpodstawne. (instalowane 3 razy i za każdym razem podczas instalacji czystego patcha 1.05 na polską wersje Arma2 1.02 po 80% błąd instalacji). Rozumiem oczywiście, że jesteś wyjątkiem, który nie miał z tym problemu i że używasz tak jak w nazwie postu Windowsa 7 64bit.Forrestal pisze:Nexus, nie wprowadzaj ludzi w blad. Wystarczy zainstalwoac 1.05 - zaden inny wczesniejszy patch nie jest wymagany.
Arma2 PL problem z zainstalowaniem patchów pod Win7 64
Moderator: Inkwizytor
Re: Arma2 PL problem z zainstalowaniem patchów pod Win7 64

Witam. Mam Win7 64bit Ultimate. Grę po kolei patchowałem ponieważ mam ją odkąd wyszła w Polsce. Nie miałem żadnych problemów występujących z patchem 103, 104 i 105 (mam nadzieje, że nie pomyliłem nic). Wszystko działa bez problemu. Instalacja, aktualizacja i działanie ACE - bez zarzutu.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Nexus pisze:To, że ty nie miałeś tego problemu nie znaczy, że go nie ma, sam myślałem podobnie jak ty i gdybyś poczytał forum doszedł byś do tego. Niestety głosy ludzi z problemem przewijały się dosyć często i gdy osobiście przeinstalowałem system zauważyłem, że nie było to bezpodstawne. (instalowane 3 razy i za każdym razem podczas instalacji czystego patcha 1.05 na polską wersje Arma2 1.02 po 80% błąd instalacji). Rozumiem oczywiście, że jesteś wyjątkiem, który nie miał z tym problemu i że używasz tak jak w nazwie postu Windowsa 7 64bit.Forrestal pisze:Nexus, nie wprowadzaj ludzi w blad. Wystarczy zainstalwoac 1.05 - zaden inny wczesniejszy patch nie jest wymagany.
To ze jest problem z instalacja patcha do ArmA to nie jest nowosc. Spowodowane to jest tym, ze LEM wydawal gre na kiepskich nosnikach przez co podczas instalacji pliki moga sie roznic. Mi samemu jedna plytka DVD pekla od srodka (tak samo bylo z ArmA1 btw). Starczy jeden bit roznicy i patcher moze sobie z tym plikiem juz nie poradzic choc nie zawsze tak jest.
Druga kwestia to ze patch 1.05 zawiera wszystko co patche 1.03 i 1.04 wiec instalowanie ich a potem 1.05 jest bez sensu. To bylo sednem mojego postu.
Tak, uzywam Windows 7 Professional x64. Moge przeprowadzic test i zainstalowac oraz spatchowac ArmA2 na 10 komputerach wyposazonych w ten system. Sam jestem ciekaw wynikow.
W nazwie tematu jest Win7 64bit, nie postu.
Wybacz ale nadal nie rozumiem... twierdzisz, że gra mi się z błędami zainstalowała czy może patch się pobrał z błędem...?

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Twierdze ze gra zainstalowala sie z bledami.Nexus pisze:Wybacz ale nadal nie rozumiem... twierdzisz, że gra mi się z błędami zainstalowała czy może patch się pobrał z błędem...?
Siema Panowie. U mnie na podkręconym w pełni stabilnym procku instaluje grę i gram bez problemu. Ale jak patchuję zawsze wyskakuje błąd. Jak wgrywam patche zawsze przywracam domyśle takty i nie ma problemu. Zaznaczam że błędy wyskakują tylko przy patchowaniu i tylko z Armą. Może to komuś pomoże. Q6600 na 3.40 win 7 64.
Pzdr
Pzdr
3 razy z rzędu..? mało prawdopodobne, ale różnie bywa.Nexus pisze:Twierdze ze gra zainstalowala sie z bledami.
Nie podkręcam nigdy procka ale uwaga istotna dla tych, którzy to robią. Jeśli ktoś nie podkręca, a ma problemy z patchami a konkretniej z pomijaniem kolejności proszę o zabranie głosu.Marqz pisze: U mnie na podkręconym w pełni stabilnym procku instaluje grę i gram bez problemu.

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Wcale nie, jesli plyta jest zle odczytywana lub uszkodzona to powtarzalnosc moze byc rowna badz bliska 100%.Nexus pisze:3 razy z rzędu..? mało prawdopodobne, ale różnie bywa.Nexus pisze:Twierdze ze gra zainstalowala sie z bledami.
Udalo mi sie w firmie srpawdzic na 3 dodatkowych kompach:
-instalowane z PL DVD - zdazaja sie bledy przy kopiowaniu plikow, u mnie bodajze raz na piec prob. Czasem pomoze wyekstraktowanie pliku pbo z plyty i dogranie do folderu z ArmA2, pozniej patch 1.05 i viola
-instalowane z EN DVD - na 15 prob nie wystapil taki przypadek ze skopiowane pliki sie roznily.
Wnioski chyba sa oczywiste?
Podsumowując.... najlepszym rozwiązaniem dla tych co nie mają angielskiej wersji:
No i proszę nie zarzucać mi, że wprowadzam kogokolwiek w błąd bo z tego co można wywnioskować z postu ta moje rozwiązanie zaoszczędza wielu problemów, a bynajmniej niektóre rozwiązuje.
Dla ludzi lubiący problemy polceam szukanie angielskich wersji bo są "Super" lub ewentualne podmienianie plików z płyty, gwarantuje że jak tego wcześniej nie robiliście to będzie niezły ubaw...
No i po co ta cała przepychanka...? Najprostsze metody są zazwyczaj najbardziej skuteczne. I wcale nie wymagają zbytniej filozofii i kombinowania. Nie róbmy z łopaty koparki.Nexus pisze:jeśli to gra zakupiona w kraju to jest ona w wersji 1.02
czyli instalujemy kolejno;
1.03
1.04
1.05
No i proszę nie zarzucać mi, że wprowadzam kogokolwiek w błąd bo z tego co można wywnioskować z postu ta moje rozwiązanie zaoszczędza wielu problemów, a bynajmniej niektóre rozwiązuje.
Dla ludzi lubiący problemy polceam szukanie angielskich wersji bo są "Super" lub ewentualne podmienianie plików z płyty, gwarantuje że jak tego wcześniej nie robiliście to będzie niezły ubaw...

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Nie, dalej wprowadzasz ludzi w blad. Bo nie trzeba instalowac 1.03 i 1.04 a od razu 1.05.
Wytlumacz mi PO CO instalowac patche 1.03 i 1.04 jak jest 1.05? Jesli plik sa zmodyfikowane/uszkodzone to zadnego patcha nie zainstalujesz. Jesli patch jest uszkodzony (ktorykowliek) to tez nie zainstalujesz. Musisz go pobrac ponownie. Tutaj naprawde nie ma zadnej filozofii, instlaujesz z plyty i instalujesz patch 1.05.
Wytlumacz mi PO CO instalowac patche 1.03 i 1.04 jak jest 1.05? Jesli plik sa zmodyfikowane/uszkodzone to zadnego patcha nie zainstalujesz. Jesli patch jest uszkodzony (ktorykowliek) to tez nie zainstalujesz. Musisz go pobrac ponownie. Tutaj naprawde nie ma zadnej filozofii, instlaujesz z plyty i instalujesz patch 1.05.
Ludzie zrobią jak uważają, męczy mnie już ta przepychanka. Zaprzeczasz sam sobie pisząc o błędach wersji, potem o angielskich płytach i przerzucaniu plików *.pbo.
Kto ma problem przeczyta ten temat i sam podejmie decyzję w jaki sposób go rozwiązać.
Ludzie piszą, że nie mogą zainstalować samego patcha 1.05 a ty z uporem maniaka piszesz, że tak trzeba zrobić bo jest dobrze.
Pozdrawiam wszystkich którzy sobie poradzili z błędem w ten czy inny sposób, oby więcej nie było takich problemów.
Kto ma problem przeczyta ten temat i sam podejmie decyzję w jaki sposób go rozwiązać.
Ludzie piszą, że nie mogą zainstalować samego patcha 1.05 a ty z uporem maniaka piszesz, że tak trzeba zrobić bo jest dobrze.
Pozdrawiam wszystkich którzy sobie poradzili z błędem w ten czy inny sposób, oby więcej nie było takich problemów.