Cold War Rearmed!
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Re: Cold War Rearmed!
Normalnie to CWR to prawie jak ludzie Generała Guby ;]
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Vilas guzika napewno my się nie uczepiliśmy. Jak chcesz to wejdź sobie do swojego tematu i zobacz jakie masz tam ochy i achy.
Ja od razu stwierdziłem, że Twój woodland jest owiele ładniejszy. Jakiś taki, prawdziwszy? I tu chyba bynajmniej nie chodzi o to, że oni zrobili super hiper reklame, a o Tobie tylko szepciki krążą. Nie, ja ot jestem zadowolony, że klimacik OFP powrócił do ArmA no i się z tego cieszę. Ty jeszcze pracujesz nad swoim projektem, tak więc potraktuj to tak, jak dodatkowy czas na dopieszczenie swojego 1985. 
Edit:
I broń Boże nie dawajcie tym z CWR swojej roboty.

Edit:
I broń Boże nie dawajcie tym z CWR swojej roboty.

Vilas, ale jak okiem sięgnąć, gdy sam zaczynałeś z addonami do OFP to miałes troche inne podejście niż - "nie wydałbym takiego szajsu" :-) Fakt faktem masz rację. Ty wówczas raczkowałeś, a oni to już korzenie zapuszczali jeszcze przed angażowaniem się w CWR, i patrząc z perspektywy całego okresu jaki tworzą do tej pory ten mod, to po prostu wstyd.
Z jeepem to tak pokręcone jest. Pojazdy takie, począwszy od chyba Willisa MB były oznaczane skrótem jako GP - general purpose. To "dżi pi" zostało przemianowane przez producenta jako marka Jeep i kolejne produkowane samochody, już nie koniecznie przez samą firmę Jeep były tymi general purpose i żołnierze nazywali je dżipami. Tyle, że Willis to zdaje się dawne dzieje,a zimna wojna to połowa lat osiemdziesiątych - siłą rzeczy to skrajnie naciągane jest, bo nazwa w grze odnosi się (powinna) do modelu, a nie tego jak ktoś potocznie nazywa sprzęt. Wówczas nie mielibyśmy M240 w ekwipunku tylko "ciężkie cholerstwo".
Z jeepem to tak pokręcone jest. Pojazdy takie, począwszy od chyba Willisa MB były oznaczane skrótem jako GP - general purpose. To "dżi pi" zostało przemianowane przez producenta jako marka Jeep i kolejne produkowane samochody, już nie koniecznie przez samą firmę Jeep były tymi general purpose i żołnierze nazywali je dżipami. Tyle, że Willis to zdaje się dawne dzieje,a zimna wojna to połowa lat osiemdziesiątych - siłą rzeczy to skrajnie naciągane jest, bo nazwa w grze odnosi się (powinna) do modelu, a nie tego jak ktoś potocznie nazywa sprzęt. Wówczas nie mielibyśmy M240 w ekwipunku tylko "ciężkie cholerstwo".

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Dobra koniec gadki. Jak vilas wyda swoją prace to można troche namieszać w configu cwr 
Edit:
Zamek na Everonie

i dwa kolejne screeny, również z blogaska Dżejmsa.
http://1985.armedassault.com/wp-content ... -26-62.jpg
http://1985.armedassault.com/wp-content ... -25-18.jpg

Edit:
Zamek na Everonie

i dwa kolejne screeny, również z blogaska Dżejmsa.

http://1985.armedassault.com/wp-content ... -26-62.jpg
http://1985.armedassault.com/wp-content ... -25-18.jpg

No ok to ja wyskocze z takim głupim pytaniem. Jak odpalić właściwie CWR-a? Jak uruchamiam go normalnie to pisze mi, że wymagana wersja gry to 1.09. Z tego co wiem to 1.09 jest tylko beta odpalana z oddzielnej ikony. Coś przespałem czy też tak macie ??
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
No przespałeś :] Aby odpalić moda trzeba mieć zainstalowany patch 1.09 i hotfix'a (właściwie to nie koniecznie).
Sciągnij to : http://w0lle.armaholic.net/cwr/cwr_hotfix1.zip.
Sciągnij to : http://w0lle.armaholic.net/cwr/cwr_hotfix1.zip.
Dzięki. Tak swoją drogą to na tym przykładzie widać, że lenistwo nie popłaca
)
P.S

(Zdanie ze stronki flashpoin1985.comIf you do not know how to run CWR with a beta patch, download this file (4kb).

P.S
Choinki są w miastach na całej wyspie chybamant3z pisze:Znaleźliście już choinkę, pod choinką leży Arma2

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
No choinki są na całej wyspie ale lepiej będą wyglądały na śniegu
Znaleźliście już ? - http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 70;t=70669
Mi właśnie skończyło się pobierać
Edit:
Kilka (naście
) screenów:
Kto pamięta to starocie ?

Ale chłopak zmarznie

To tyle jeśli chodzi o zime, teraz coś z kampanii
Wystarczyło skopiować folder misji i wczytać ją w edytorze CWR (musiałem usunąć czołg jeszcze
):

Tylko coś się ze znakami stało :/

Znaleźliście już ? - http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 70;t=70669
Mi właśnie skończyło się pobierać

Edit:
Kilka (naście

Kto pamięta to starocie ?

Ale chłopak zmarznie

To tyle jeśli chodzi o zime, teraz coś z kampanii

Wystarczyło skopiować folder misji i wczytać ją w edytorze CWR (musiałem usunąć czołg jeszcze

Tylko coś się ze znakami stało :/
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2007, 22:26 przez Maćko, łącznie zmieniany 1 raz.
Eee... jakoś mnie nie ciągnie do tego... po obejżeniu jednostek stwierdziłem, że chyba wole poczekać na pełną wersje. Pozatym z moim sprzętem gra w Arme nie cieszy tak bardzo jak kiedyś OFP... Ehh 

@ Forrestal
Mylisz się
- mam w odwłoku opinie community BIF (sikają pod siebie nawet na widok zwykłej retekstury) i to czy jestem doceniany czy nie. Tworzenie addonów to zabawa jak i trening dla mnie. Nie chcę i nie muszę udowadniać że jestem w czymś lepszy od ekipy CWR. Po prostu
uważam za szajs tak wydane demo, i takim dla mnie pozostanie dopóki nie wezmą się porządnie z ekipy CWR do pracy. Wydanie niechlujnego , pełnego błędów dodatku uważam za błąd , ba zakrawa nawet dla mnie na typowe dla BIS-u lekceważenie środowiska fanów OFP-ArmA - (w końcu trochę ludzi z BIS jest w tym modzie) "bo i tak wezmą" Nie podoba mi się ich praca na tym etapie i zdania nie zmienię - ochać i achać nie mam zamiaru, tak samo jak jak i udowadniać że polskie addony są lepsze ale niedoceniane lub doszukiwać się teorii spiskowych o tym jak bardzo jesteśmy nielubiani. Nieboszczki OFP i tak nic nie zreanimuje , a próba wykorzystania jej popularności i wystawianie jej zwłok w postaci niedorobionego dema niczym dobrym się nie skończy. Sentyment do OFP i bez tego CWR-owskiego kiczu we mnie pozostanie, a szlag mnie trafia gdy widzę pracę zrobioną na "odwal się". Kto chce - niech się zachwyca - ja pozostaję pełen niesmaku.
Mylisz się

uważam za szajs tak wydane demo, i takim dla mnie pozostanie dopóki nie wezmą się porządnie z ekipy CWR do pracy. Wydanie niechlujnego , pełnego błędów dodatku uważam za błąd , ba zakrawa nawet dla mnie na typowe dla BIS-u lekceważenie środowiska fanów OFP-ArmA - (w końcu trochę ludzi z BIS jest w tym modzie) "bo i tak wezmą" Nie podoba mi się ich praca na tym etapie i zdania nie zmienię - ochać i achać nie mam zamiaru, tak samo jak jak i udowadniać że polskie addony są lepsze ale niedoceniane lub doszukiwać się teorii spiskowych o tym jak bardzo jesteśmy nielubiani. Nieboszczki OFP i tak nic nie zreanimuje , a próba wykorzystania jej popularności i wystawianie jej zwłok w postaci niedorobionego dema niczym dobrym się nie skończy. Sentyment do OFP i bez tego CWR-owskiego kiczu we mnie pozostanie, a szlag mnie trafia gdy widzę pracę zrobioną na "odwal się". Kto chce - niech się zachwyca - ja pozostaję pełen niesmaku.

Dziwnie się gra bez polskich liter. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie coś wyjdzie, aby to skorygować.