Opinie z gry w ArmA2 - ankieta

Dyskusja ogólna, tryb singleplayer tylko o Arma2

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ

Uważam, że Arma 2 w ogólnej ocenie ...

Zaskoczyła mnie pozytywnie i przerosła oczekiwania.
11
17%
Zasługuje na pozytywną opinię i spełnia moje oczekiwania.
18
29%
Spełnia moje oczekiwania choć są rzeczy do poprawki.
21
33%
Nie jest zła, wiele rzeczy trzeba by poprawić.
10
16%
Zasługuje na negatywną opinię i nie spełnia moich oczekiwań.
1
2%
Rozczarowała mnie i w ogóle nie spełnia moich oczekiwań.
2
3%

Liczba głosów: 63

Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Re: Opinie z gry w ArmA2

Post autor: mant3z »

Evo czy dominatio to jeden ciul. Ważne jak grasz i z kim grasz.
Na publikach to faktycznie ta misja to straszna lipa... ale w ArmA1 z SES całkiem przyjemnie mi się grało.
I tak nadal jestem i będę zwolennikiem PvP... ale od czasu do czasu dla fun'u evo i domination można ze znajomymi pograć.

Swoją drogą miałem już przyjemność pograć nową wersję misji IC-Arma pod ArmA2, przy okazji zamieniłem dwa zdanka z Ignacio.
Sama misja (jakość skryptów) i sposób rozgrywki są na wysokim poziomie. Niestety te osoby (związane z ICA) które były obecnie na serwerze (a było ich ponad 50), reprezentowały sobą baaardzo niski poziom. Biegali w grupach udając jakąś taktykę jednak gdy stawali mi na drodze :twisted: to w ich szeregach wybuchał chaos.
Zapewne na zimę (późną jesień) zapisze się na parę sesyjek... nie sądzę jednak by pochłonęło mnie to na dłuższą metę.
Sam Ignacio nieśmiało się wyraził, że już nie jest tak fajnie jak kiedyś ale zapewniał mnie, że nie miał bym powodów do marudzenia jak bym wrócił.

Się zobaczy...
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

kolega TRANCE pisze ze EVO i DOMI to dla noobow haha (...)
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.

Nie mam nic na swoją obronę :D
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

mant3z pisze:Evo czy dominatio to jeden ciul. Ważne jak grasz i z kim grasz.
Na publikach to faktycznie ta misja to straszna lipa... ale w ArmA1 z SES całkiem przyjemnie mi się grało.
I tak nadal jestem i będę zwolennikiem PvP... ale od czasu do czasu dla fun'u evo i domination można ze znajomymi pograć.

Swoją drogą miałem już przyjemność pograć nową wersję misji IC-ARMA pod ArmA2, przy okazji zamieniłem dwa zdanka z Ignacio.
Sama misja (jakość skryptów) i sposób rozgrywki są na wysokim poziomie. Niestety te osoby (związane z ICA) które były obecnie na serwerze (a było ich ponad 50), reprezentowały sobą baaardzo niski poziom. Biegali w grupach udając jakąś taktykę jednak gdy stawali mi na drodze :twisted: to w ich szeregach wybuchał chaos.
Zapewne na zimę (późną jesień) zapisze się na parę sesyjek... nie sądzę jednak by pochłonęło mnie to na dłuższą metę.
Sam Ignacio nieśmiało się wyraził, że już nie jest tak fajnie jak kiedyś ale zapewniał mnie, że nie miał bym powodów do marudzenia jak bym wrócił.

Się zobaczy...
A właśnie. Nowy komputer w tym tydniu, ArmA też cośkoło tego i chciałbym dalej grać w CF-ArmA (teraz tk to się nazywa :P)
Mantez, jak będziesz jeszcze z nimi grał możesz mi powiedzieć czy warto? Mój kolega jest w klanie Crack Clan w BF2, przenoszą się na Armę i szukają turnieju. Jakoś boję się o ich poziom, a kumpel prosił mnie żebym nimi (sic!) dowodził...
Awatar użytkownika
mant3z
ID Steam:
ID gracza: 1111
Kontakt:

Post autor: mant3z »

Nie mogę Ci pomóc w tej kwestii, grałem z nimi zaledwie 30min... jak się moja przewaga w pkt podwoiła w stosunku do następnej osoby to się przeniosłem na inny serwer.

Zapewne będzie spoko... jak chłopaki potrenują.
Mów mi milordzie łapserdaku!
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Jeśli nawet, to nie chcę znów szturmować miast kur** KOMPANIĄ złożoną z 3-4 osób. Niestety, mimo, że było coś w IC, poziom był żenujący. Ginąłem dość często, bo przeprowadzaliśmy ataki właśnie w 3 osoby na miasto, bez wsparcia. Na takie coś wystarczy jeden gość w krzakach. Pamiętam do teraz kompanię Dog z IC7 :mrgreen:
Było ich - bagatela - ośmiu czy nawet dziewięciu. Szli w rządku (to jeszcze rozumiem) i te czerwone punkciki sobie tak wędrowały. Szli gdzieś na miasto i tak w połowie drogi zaczęli znikać :mrgreen:
Tak co jedna, dwie sekundy :D
Awatar użytkownika
PROCIK
ID Steam:
Numer GG: 2542288

Post autor: PROCIK »

Co do sposobu prowadzenia pojazdow to napewno BIS cos skopal. Zauwazylem ze jak prowadze pojazd mysza to ruchy kol przednich pojazdow sa bardzo spowolnione i ze zwloka, jednak w tym samym czasie naciskajac strzalki kola skrecaja sie szybciej, i tu ciekawostka wydawalo by sie ze jak skrecisz kola to powinny byc one w swoim ostatnim polozeniu i ewentualny powrot za pomoca myszy powinien by tak samo spuzniony. A jednak nie!! jak np skrecasz mysza w prawo i nacisniesz strzalke w lewo to pojazd oczywiscie skreci w lewo ale jak puscisz strzalke to kola natychmiast wracaja do pozycji tamtej w ktorej sie znajdowaly ostatnio sterujac mysza, do tego nie ma samo centrowania jak bylo w A1 ( co na poczatku wszystkich denerwowalo jak skrecajac auto ono samo odbijalo do jazdy na wprost) skutkuje to ze jak jedziesz np czolgiem to ma tendencje do "tancowania" zachowuje sie niestabilnie, skreca to w lewo to w prawo, staram sie mysza ustabilizowac, a skret dzialajac z opuznieniem skutecznie mi to utrudnia. Ostatnio jak gralem z OLem to to wlasnie chyba odczowal latajac samolotem, strasznie samolot zachowywal sie niestabilnie tak jak ten czolg co opisywalem. Brak jest samocentrowania :( Wydawalo by sie ze jak skreci sie kierownice to powinna ona zostawac w tym skreconym miejscu, to nie prawda, jadac autem kierownice sie same centruja, tylko na postoju nie. To samo z samolotami, generalnie samoloty dobrze wytrymowane moga leciec na wprost bez udzialu pilota. Ale najbardziej denerwuje mnie ta dwoistosc kierowania, jak urzywa sie myszy i klawiatury, najlepiej odczowalne jest to w czolgach. Klawiatura skrecasz w lewo puszczasz a on nagle sam skreca w prawo chociaz nic nie ruszaz mysza, tak jak by pamietal poprzedni stan, i dopiero mysza musisz przesunac w lewo aby wyprostowac.
Awatar użytkownika
FOX-PL*
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: FOX-PL* »

No właśnie i tu nasuwa się myśl jesli my mamy problem ze sterowaniem myszą pojazdu bo koła nie wracaja do centralnej pozycji to jak taki konwuj AIków ma przebrnąć przez miasteczko. Też przyznam, że bardzo mnie to denerwuje bo zawsze sterowałem pojazd naziemny myszą ale w A2 kompletnie skopali tak jakby chcieli z tego zrobić Colina 6 :lol:.
(może kierownice warto kupić :lol:)
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Nie mam teraz czasu bardzo to protestować.
Ale się zgadzam że kierowanie nawet hamerem jest skopane względem ArmA.
Tam się fajnie kierowało myszą/klawą, tu klawa jakoś bardziej daje radę.
Ruszę myszą to samochód jak by się walił w tą strone w którą ruszyłem myszą.
Coś jak by zamiast płynnie skręcać nagle dawało skręt na maksa i aby się ratować dobrze jest użyć kontry na klawie.

Skutkuje to tym że się niewygodnie "jeździ" myszą. Przekombinowali.
Obrazek
RIDER
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Nie wiem jak mozna jezdzic mysza... poprostu tego nie rozumiem :D
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Ja także :P
W OFP - owszem, ale tutaj?
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

No cóż mogę poradzić że jestem na wyższym poziomie koordynacji ruchowej :P

Mi się dobrze w ArmA jeździ myszą, bez różnicy czy klawa czy mysz. Jak używam alta do rozglądania czy F-a to klawą jade/lece, jak normalnie mam widok "nieruchomy" to myszą mi się wygodniej.
Obrazek
RIDER
ODPOWIEDZ

Wróć do „Arma2 - wydanie 2009 rok.”