ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Awatar użytkownika
Equi
ID Steam:
Numer GG: 3753274
ID gracza: 0

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Equi »

potemps pisze:Ej Helooooooł!!
Skoro wydali Arme 2, i na pudełku napisali że jest super cacy i wogóle, a w rzeczywistości tak nie jest, no to niech nie wypisują za przeproszeniem pierdół!!
Rozumiem marketing musi być, ale jak już jedziemy to po całości...

Pozatym tlumaczenie/wmawianie sobie że takiej i takiej gry nie da sie zrobić, to chyba ( wybacz) najglupsza z wszystkich możliwych wariantów wypowiedzi, ponadto istnieje taka stara prawda życiowa: Nigdy nie porównuj sie do gorszego, porównuj sie do lepszego, w tym wypadku Arme śmiało można porównywać z OFP : CWC :P
Potemps, widze że po ostatnich "rewelacjach" ofp: dr (czyt. licznych ograniczeniach) widze, że znow nabrałeś wiatru w żagle. :) A to, że ArmA II jest porównywalna z OFP: CWC (Resistance również) to jej tylko schlebia. Dla odmiany OFP: Dr będziemy porównywać z BF2. :)
Obrazek

Obrazek
potemps
ID Steam:

Post autor: potemps »

Equi pisze:
potemps pisze:Ej Helooooooł!!
Skoro wydali Arme 2, i na pudełku napisali że jest super cacy i wogóle, a w rzeczywistości tak nie jest, no to niech nie wypisują za przeproszeniem pierdół!!
Rozumiem marketing musi być, ale jak już jedziemy to po całości...

Pozatym tlumaczenie/wmawianie sobie że takiej i takiej gry nie da sie zrobić, to chyba ( wybacz) najglupsza z wszystkich możliwych wariantów wypowiedzi, ponadto istnieje taka stara prawda życiowa: Nigdy nie porównuj sie do gorszego, porównuj sie do lepszego, w tym wypadku Arme śmiało można porównywać z OFP : CWC :P
Potemps, widze że po ostatnich "rewelacjach" ofp: dr (czyt. licznych ograniczeniach) widze, że znow nabrałeś wiatru w żagle. :) A to, że ARMA II jest porównywalna z OFP: CWC (Resistance również) to jej tylko schlebia. Dla odmiany OFP: Dr będziemy porównywać z BF2. :)
Już dawno temu powiedziałem, że OFP DR przyrównuje do takiego bardziej rozbudowanego PR/Ghost Recon, niż do OFP CWC, ale że PR mi sie podoba za przejrzystośc, no i 'niezbyt skrajny' realizm, myślę, że ofp dr również mi sie spodoba, a jesli okaże się niewypałem, nie będę grał ani w to ani w to, gdyż arma 1 jak i arma 2 do gustu mi nie przypadły, za ich błedy które mnie najbardziej irytują, i wręcz uniemożliwiają mi rozgrywke (tak jestem stary i wymagający :D)...ehhh czasem mi sie wydaje że już za stary jestem, ostatnia gra jaką ukończyłem w całości z niepohamowaną przyjemnościa, to było mass effect, pozatym wszystko inne po krótkim tescie ląduje w koszu :D.

Ja nie oceniam gier, ze względu na grafike, czy inne tego typu bajery, oceniam ją za ogólną grywalność,(obydwie części halo przeszedłem po 3 razy gdyż są tym czym miały być arcadowym shoterem ze znakomitym AI i miodnościa) i jestem reformowalny :P nie upieram sie przy jednym zdaniu na siłę, jeśli kiedyś w patchu 1.96 zrobią z army II to czym miała być chetnie jeszcze raz ją zainstaluje, puki co, napewno nie. Co do OFP DR, licze że twórcy spełnia ZAMIERZONE OCZEKIWANIA które były wcześniej zapowiedziane, jeśli tak, to nikt nie ma prawa powiedzieć, że gra jest shitem, gdyż każdy produkt który spełnia warunki zapowiedzi, jest dobry, a że mnie sie owe warunki podobają, to OFP DR ostro przetestuje jak wpadnie w
moje łapy :D

Edit: A owe rewelacje na temat ograniczeń w ofp dr mi nie przeszkadzają, zreszta codemastersz przynajmniej o nich cokolwiek mówi, a jesli chodzi o BIS to nie bedziesz nic wiedział puki nie zagrasz, taka prawda :)
Ostatnio zmieniony 20 września 2009, 21:05 przez potemps, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.armagame.pl - Bis fanboy team
http://www.ofp2.pl/forum/ - Codemasters fanboy team

Co kto lubi :D
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Post autor: Trance »

Ja nie oceniam gier, ze względu na grafike, czy inne tego typu bajery, oceniam ją za ogólną grywalność
To kryterium jest zdecydowanie słuszne i mam nadzieje, że OFP:DR bedzie własnie nastawione na grywalność.
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

O taaak, to będzie raj dennego PvP.
Awatar użytkownika
Matte
ID Steam:
Numer GG: 3470353
ID gracza: 2166020

Post autor: Matte »

SaS TrooP pisze:O taaak, to będzie raj dennego PvP.
Nie trolluj.
Jestem BIS fanboyem! :ofp :weteran
FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:
Numer GG: 6869863

Post autor: DRIVER »

A ty co jasnowidz? Moze wiesz co mnie czeka za 15 lat?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Equi
ID Steam:
Numer GG: 3753274

Post autor: Equi »

A daj Boże niech to będzie raj PvP. ArmA II jest zdominowana przez PvE. PvP można przygrać nie czekając na ludzi godzinę jedynie wieczorkiem więc dlaczego OFP: DR ma nie być grą typowo PvP? :) Społeczeństwo/Community się fajnie podzieli, gracze PvE pójdą na coopa na ArmA II, a gracze PvP zagrają sobie o każdej porze dnia w OFP: DR. :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Poza tym dlaczego uważasz PvP za denne? Ja się przy PvP bawie tysiąc razy lepiej (przy dobrym PvP!) niz przy coopie, który jest trybem trudnym - satysfakconującym, ale troche mniej emocjonującym.
Obrazek
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

@Matte, Trance, DRIVER - nie uważam Trance PvP za dennego, ale niektóre (nie wszystkie) PvP w Armie miały jakąś klasę, a tutaj będzie rzeź. Brakuje tylko meda "Clear! BZZZZ! All right buddy, you're OK, now get back to the fight!".

Equi - PvE?

Nie znam tego orkęslenia. Players vs. Equi? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Myśle, że to raczej Player vs Evolution
Obrazek
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

Jeżeli to prawda z tymi wszystkimi ograniczeniami w PvP w DR to nie czeka nas nic innego jak kolejna wariacja Battlefielda, z domieszką Project Reality. Czy to źle? Niekoniecznie 8) Czy to dobrze? Zawsze mogło być lepiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”