ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

eJay
ID Steam:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: eJay »

Spokojnie, to exclusive. A Exclusive to zazwyczaj "must be 8/10 or higher" 8) Pamiętam do dziś jaka afera wyszła przy okazji nowego Tomb Raidera. Szef studia smarował łapy dziennikarzom, aby stawiali wysokie oceny w pierwszych testach. Czekajmy na bardziej miarodajne teksty np. IGN, Gamespot czy Eurogamer, który potrafi się dopier..ić ostro do gry :twisted:

BTW. Broń Boże nie skreślam gry! Jeżeli jest znakomita to sama się obroni.
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

potemps pisze:
SaS TrooP pisze:Jak się można było spodziewać, recenzje - nie tylko ta jak i inne - będą znacznie bardziej pochlebne niż dla Army.

O jeju, biedna ARMA, biedny BIS :(
W szkole jak pały dostajesz to też tylko dlatego że pani cie nie lubi ?? :D

Tutaj ta sama recenzja w j. ang. :)
http://community.codemasters.com/forum/ ... p?t=380134
OFPDR robi na testerach lepsze wrażenie, bo mają więcej akcji i rzezi, a to zwykle normalni gracze CoDów, BFów etc. Biorąc pod uwagę jak nudna jest kampania w Armie 2 z ArmĄ 2 mogłoby to nie wyjść.

Acz z drugiej strony to jedyny test gdzie poprawnie sformowano skrót!
potemps
ID Steam:

Post autor: potemps »

Wiesz, niekoniecznie....
Zazwyczaj do recenzjii danych gier, w danych magazynach komputerowych, przydzielają recenzetów którzy mają z danym typem gier najwięcej wspólnego....
Pozatym gdzie w tym całym OFP DR masz rzeź, bo ja takowej jeszcze na żadnym trailerze nie zauważyłem.
Co do akcjii...a czy to źle że wkońcu coś sie zaczyna dziać ?? Że wreszcie jak trafisz wroga to widzisz na nim plame krwi?? Że jak wybuchnie obok niego granat to oderwie mu ręke albo noge ?? Moim zdaniem nie. Pozatym ja wciąż tu nie widze żadnego Coda, Cod to gra w której levele przechodzi sie po sznurku, zawsze tak samo, więc każdy kto twierdzi, że gra jest podobna do Cod, to sorry ale chyba w coda nie grał...
http://www.armagame.pl - Bis fanboy team
http://www.ofp2.pl/forum/ - Codemasters fanboy team

Co kto lubi :D
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:
Numer GG: 6869863

Post autor: DRIVER »

SaS TrooP wlasciwie co ty masz do tego OFP? Bo jak do tej pory OFP2 ma nie wiele wspolnego z COD.... jakies urojenia czy cos? :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
r2d2
ID Steam:

Post autor: r2d2 »

Szykuje sie przebój.

na konsole :lol:
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

DRIVER pisze:SaS TrooP wlasciwie co ty masz do tego OFP? Bo jak do tej pory OFP2 ma nie wiele wspolnego z COD.... jakies urojenia czy cos? :)
Ja mam logikę, a ty co masz do Army 2?
Awatar użytkownika
JonPL
ID Steam:
Numer GG: 6628146
Kontakt:

Post autor: JonPL »

Logikę :o :o :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spam Troop pisze:Ja mam logikę, a ty co masz do Army 2?
Sugeruję wrzucić jako cytat miesiąca. Ten tekst broni się sam.

Ale ponieważ jesteś ślepy, to Ci wyjaśnię:
- Optymalizacja, a raczej jej brak
- Masa błędów
- To coś, co BIS nazwał realizmem

i...
- ROZLEWANIE ROŚLINNOŚCI, HIPOKRYTO :twisted:

A dla każdego, kto jest głupi (tj. zaraz mi zarzuci, że jestem fanboyem OFP:DR) oznajmiam, że znam zady i walety zarówno 1 jak i 2 gry (tym razem BIS oprócz stodoły błędów dorzucił także drugą miodności - jak masz kompa z NASA by na medium pograć - da się nieźle bawić.)

Rzekł po Evo 3.3.
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.

Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

JonPL pisze:A dla każdego, kto jest głupi (tj. zaraz mi zarzuci, że jestem fanboyem OFP:DR) oznajmiam, że znam zady i walety zarówno 1 jak i 2 gry (tym razem BIS oprócz stodoły błędów dorzucił także drugą miodności - jak masz kompa z NASA by na medium pograć - da się nieźle bawić.)
Tiaaa... Specjalnie zbłędowane, czy też nie, jest bardzo zabawne. Anyway, FANBOY!!!!!!!!!!11111111111111oneonoenoenoenoenoenoen :mrgreen:

IMO, troche przesadzasz. Ja albo mam komputer z NASA albo mam w oczach jakąś super-duper-zajebiaszczą-technologię-przyspieszacza-FPS, bo gdybym nie włączył Frapsa, zwyczajnie bym nie wiedział, że czasem mam dropy do 10 FPS. :coffee

Zresztą... Jak zwykło bywać na tym forum, wszelakie kłótnie dot. tych dwóch tytułów, a także poprzedniego, są zwyczajnie bezcelowe i tyle w zasadzie. W ArmA 2 fajnie się gra, OFPDR nie ma jeszcze dema, więc co tu oceniać? Pustą przestrzeń dyskową? Jedyne co widze w OFPDR to sztywna animacja tak wojaka jak i MySelf'a - żeby tak ciągle karabin trzymać przed sobą to trzeba mieć krzepe. Anyway, nawet jeśli ma być to jakoś podrasowany CoD, jeżeli nie będzie tam super-duper-myku, dostałem pociskiem 120mm, ale się schowam i mi HP urośnie, to już będzie całkiem fajnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
DRIVER
ID Steam:
Numer GG: 6869863

Post autor: DRIVER »

SaS TrooP pisze:
DRIVER pisze:SaS TrooP wlasciwie co ty masz do tego OFP? Bo jak do tej pory OFP2 ma nie wiele wspolnego z COD.... jakies urojenia czy cos? :)
Ja mam logikę, a ty co masz do Army 2?
A czy ja mowie cos zlego o ArmA2? Gra mi sie podoba... Ale faktycznie czepiam sie tego ze BIS wydal gre niedopracowana(ale do tego sie juz wszyscy przyzwyczaili) no i to ze napisali na boxie z gra SYMULATOR... a wszyscy tu chyba wiedza ze do symulatora jej sporo brakuje.

Nie wnikam w wasze dyskusje na temat obu gier... ale jak juz cos to proponuje pograc w obie gry a potem komentowac. Bo narazie tak naprawde nic nie wiadomo o OFP2 ale porownan jest calkiem sporo.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Rzecz w tym, że przedwczesna (niemiecka) premiera Arma2 spowodowała, że oceny w recenzjach były jakie były. Przez to jakaś część osób mogła się zrazić do gry. OFP:DR zapewne nie będzie miało tyle problemów w dniu premiery.
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2021, 17:01 przez Rainbow, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
JonPL
ID Steam:
Numer GG: 6628146
Kontakt:

Post autor: JonPL »

Rain, ale o co chodzi?

Ja tak jak większość narzekam na podstawie własnych doświadczeń z pudełkowej wersji 1.2+ :>

PS: Co do niemieckiej premiery A2 to nie wina BIS'u tylko Morphiconu.
http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.

Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”