Odgadywanie gier :)
Moderator: Inkwizytor
Re: Odgadywanie gier :)
nic innego jak Panzer General to to być nie może chyba ze jest to nieoficjalny dodatek lub jakaś inna modyfikacja.
- Robi
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
LGeneral
ps.
qrde nawet nie wiedziałem ża PG ma jakieś clony Shocked (pod LINUXA)
ps.2
Piszę drugi, żeby nie mówili, że edytowałem poprzedni
ps.
qrde nawet nie wiedziałem ża PG ma jakieś clony Shocked (pod LINUXA)
ps.2
Piszę drugi, żeby nie mówili, że edytowałem poprzedni

Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
tak LGeneral 
Mam pytania pozakonkursowe - prośby
Zna ktoś tytuł podobnej gry, wręcz bardzo podobnej, tylko że rzut był izometryczny (i ogólnie ładny krajobraz), też traktująca o drugiej wojnie światowej? Chyba na B się zaczynało i było 3literowym skrótem. Pamiętam, że bardzo mi się spodobała tylko
I drugie -była taka gra na DOS, (na Amigę również), arcade gdzie mogłeś latać helikopterem, jeździć czołgiem (z obracana wieżyczką), dżipem (kolega rzucał granaty, a jak wlazłeś do wody mogłeś zamienić jeepa w ponton) i jeździć czymś jeszcze (nie pamietam co było to czwarte) Był multiplayer i pojazd wybierało się tj. w podziemnym bunkrem (przekrój poprzeczny, 2 poziomy i winda - patrz rys.) Chyba kilka trybów rozgrywki.
Świat był całą kulą ziemską (był okrągły
) tyle, że była to zazwyczaj jedna wysepka i rekiny.

Ale to już tak przy okazji- bo sam nie wiem co to i bardzo chciałbym zagrać :*(
Robi twoja kolej

Mam pytania pozakonkursowe - prośby

Zna ktoś tytuł podobnej gry, wręcz bardzo podobnej, tylko że rzut był izometryczny (i ogólnie ładny krajobraz), też traktująca o drugiej wojnie światowej? Chyba na B się zaczynało i było 3literowym skrótem. Pamiętam, że bardzo mi się spodobała tylko

I drugie -była taka gra na DOS, (na Amigę również), arcade gdzie mogłeś latać helikopterem, jeździć czołgiem (z obracana wieżyczką), dżipem (kolega rzucał granaty, a jak wlazłeś do wody mogłeś zamienić jeepa w ponton) i jeździć czymś jeszcze (nie pamietam co było to czwarte) Był multiplayer i pojazd wybierało się tj. w podziemnym bunkrem (przekrój poprzeczny, 2 poziomy i winda - patrz rys.) Chyba kilka trybów rozgrywki.
Świat był całą kulą ziemską (był okrągły

Ale to już tak przy okazji- bo sam nie wiem co to i bardzo chciałbym zagrać :*(
Robi twoja kolej

Tak na marginesie. Nie żebym się czepiał albo coś ale LGeneral to po prostu Panzer General pod linuxa. Może następnym razem żeby nie było nie porozumień nie dawajcie żadnych modów czy innych dziwnych portów. To taka uwaga z mojej strony.
Ta gierka z bunkrem i pojazdami to nie byl przypadkiem Return Fire 1 i 2 ?
- PoitleK
- ID Steam:
- Numer GG: 2535531
koli pisze: Ta gierka z bunkrem i pojazdami to nie byl przypadkiem Return Fire 1 i 2 ?
zgadza sie, to o czym napisal to jedynka, dwojka byla w 3d ale trzymala dzielnie klimat... zaomniales dodac ze gra to byl swietny ctf :-D
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Garbol pisze: Tak na marginesie. Nie żebym się czepiał albo coś ale LGeneral to po prostu Panzer General pod linuxa. Może następnym razem żeby nie było nie porozumień nie dawajcie żadnych modów czy innych dziwnych portów. To taka uwaga z mojej strony.
Ale z tego co wiem, to to nie jest port Panzer Generala, tylko podobna gra po prostu. Wykorzystuje grafiki z PG, ale to tyle.

- Robi
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Hmmm... trudno się zdecydować co Wam dać
Gdybym wygrał The Vampire to chciałem dać Cannon Foddera, z którego pochodzi mój avatar
, ale niestety "ktoś" mnie ubiegł
To co teraz dam będzie pewnie super łatwe... ale cóż
Z serii "moje ulubione"
Staaara gierka. Uśmiech w stronę ludzi pamiętających czasy świetności automatów do gier.
20zł w bilonie... heh... i nic więcej do szczęścia nie było potrzebne

To co teraz dam będzie pewnie super łatwe... ale cóż

Z serii "moje ulubione"
Staaara gierka. Uśmiech w stronę ludzi pamiętających czasy świetności automatów do gier.
20zł w bilonie... heh... i nic więcej do szczęścia nie było potrzebne

- Załączniki
-
- 001.jpg (56.38 KiB) Przejrzano 4486 razy
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
zgadlem, bo wiedzialem 
a teraz tez cos prostego: klasyka wprost z amisi. Oddam wszystko co mam cennego za remake'a (czyli tesciową)

a teraz tez cos prostego: klasyka wprost z amisi. Oddam wszystko co mam cennego za remake'a (czyli tesciową)