Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt
Mam już Radeona 4870 1GB OC. Cóż, wszystko śmiga tak jak trzeba. Nawet w lesie jest płynnie.
Ustawienia mam na high i normal. Gra prezentuje się po prostu wspaniale.
Ustawienia mam na high i normal. Gra prezentuje się po prostu wspaniale.
- Inż. Michalko
- ID Steam:
- ID gracza: 0
mój sprzęt to:
procek C2D 1.86 GHz
Ram 2GB
grafika GF 7600 GS
mam jakieś 10 fps, w lesie spada do 6-7 fps, mam ustawione wszystko na low-normal, więc jest dość kiepsko, winę za ten stan rzeczy zapewne ponosi grafa, system formatowałem jakieś dwa lata temu wiec tez jest już zaśmiecony!
jakieś propozycje sugestie aby zmienić ten stan rzeczy??
procek C2D 1.86 GHz
Ram 2GB
grafika GF 7600 GS
mam jakieś 10 fps, w lesie spada do 6-7 fps, mam ustawione wszystko na low-normal, więc jest dość kiepsko, winę za ten stan rzeczy zapewne ponosi grafa, system formatowałem jakieś dwa lata temu wiec tez jest już zaśmiecony!
jakieś propozycje sugestie aby zmienić ten stan rzeczy??
Virtual Battle 1st campaign veteran.

Hmm, wszystko ok o ile gram w edytorze. Gorzej jest przy kampanii. Ale da się grać.
Procesor, po bawieniu się w podkręcanie uzyskałem 3,4 GHz z 2,13 GHz.
Cóż, w sumie aż tak bardzo kampania mnie nie interesuje jak gra online.
Procesor, po bawieniu się w podkręcanie uzyskałem 3,4 GHz z 2,13 GHz.
Cóż, w sumie aż tak bardzo kampania mnie nie interesuje jak gra online.
- TomaszB (TYsiEK)
- ID Steam:
- Numer GG: 1178719
- ID gracza: 2461956
Ciekawe jaki musiałbym mieć sprzęt żeby pograć z ustawieniami na full i mieć te 30 klatek w stresowych sytuacjach. Mogę zmienić kartę graficzną i pamięć ale mój procek hmmm AMD AM2 5600+ 2,6ghz 2 rdzenie, bez przesady, jakbym musiał zmienić to czuje się oszukany przez rynek bo jak widzę gameplay'e z ArmA II nie wnoszą jakiegoś ogromu nowych funkcji.
E tam ... Teraz grafika jest o wiele bardziej szczegółowa wiecej obiektów lepsze cienie itp.. A i jesze AI może nie genialne ale lepsze niz w jedynce. Tylko dlaczego nie można włazic to tych czekich domków
. Normalnie wygląda to tak że ekipa włazi, to wsi kop w drzwi (czasem granat do srodka
) i już jest w chałupie a tu pętasz sie jak pies po wsi.+

http://www.ret.pl/motylek/ tak na początek
Włożyłem tego gtx-a 260 216-sp, wrażenia z kampanii nieszczególne. Procek q6600 ustawiony na 3,15 ghz. Misja gdzie zaczynamy na dachu budynku, snajper do sprzątnięcia, potem zgarniamy Lotkeva - Elektrozawodzk. Rozdziałka 1600 X 1200, widok 2400, Fillrate - 100 %tekst-medium, vidmem - wysoko, anizotrop - medium, trawka - medium, obiekty - medium, cienie - high, postproses - low, high (bez różnicy w wydajności) - 24 fps, biegnąc po mieście spadki do 21 klatek.
Rozdziałka 1280 X 960 widok 2400, Fillrate - 100 % tekst-medium, vidmem - wysoko, anizotrop - medium, trawka - low, obiekty - medium, cienie - medium, postproses - low - 25 fps, biegnąc po mieście spadki do 22 klatek. Czyli praktycznie bez różnicy, skrócenie trawki, i medium cienie dało 1 - 1,5 fps.
Zmiana odległości na 1600 nic nie daje dla wydajności na tej karcie.
Na pierwszej konfiguracji (czyli 1600X1200 itd.) w misji SP, gdzie atakujemy wiochę (pierwsza misja bodajże) - 43 klatki, chwilowe spadki wewnątrz śmigła 30 klatek, we wiosce przymega sprincie bloorze i szbkimi obrotami o 180 stopni (taki test) spadki do 33 klatek.
Kampania jest schrzaniona wydajnościowo ale gra to czysty miód. Bedę w nią pykał kolejne 2 lata aż do 3 części.
Rozdziałka 1280 X 960 widok 2400, Fillrate - 100 % tekst-medium, vidmem - wysoko, anizotrop - medium, trawka - low, obiekty - medium, cienie - medium, postproses - low - 25 fps, biegnąc po mieście spadki do 22 klatek. Czyli praktycznie bez różnicy, skrócenie trawki, i medium cienie dało 1 - 1,5 fps.
Zmiana odległości na 1600 nic nie daje dla wydajności na tej karcie.
Na pierwszej konfiguracji (czyli 1600X1200 itd.) w misji SP, gdzie atakujemy wiochę (pierwsza misja bodajże) - 43 klatki, chwilowe spadki wewnątrz śmigła 30 klatek, we wiosce przymega sprincie bloorze i szbkimi obrotami o 180 stopni (taki test) spadki do 33 klatek.
Kampania jest schrzaniona wydajnościowo ale gra to czysty miód. Bedę w nią pykał kolejne 2 lata aż do 3 części.
Spróbujcie:
http://forums.bistudio.com/showpost.php ... stcount=24
Co do procesorów 4 rdzeniowych dopiszcie w linijce:
-cpuCount=4
do Radeona 48xx wyszły właśnie nowe sterowniki, do pobrania na stronce producenta...
http://forums.bistudio.com/showpost.php ... stcount=24
Co do procesorów 4 rdzeniowych dopiszcie w linijce:
-cpuCount=4
do Radeona 48xx wyszły właśnie nowe sterowniki, do pobrania na stronce producenta...
- [PR] Slavko
- ID Steam:
- Numer GG: 157910
Tego to nie wiedziałem ...dzis stestuje, ale żeby zmieniać nazwe na crysis?Kodi PL pisze: Co do procesorów 4 rdzeniowych dopiszcie w linijce:
-cpuCount=4