Patch 1.05.
Moderator: Inkwizytor
Re: Patch 1.05.
W mojej opini ArmA jest o niebo bardziej grywalna w MP niż OFP. Po pierwsze Join in Progress, który gwarantuje nam stale dużą ilość graczy. Lepszy kod sieciowy - mniejsze pingi, dobre mapy (już owe są
). BIS powinien jednak troszkę "zmniejszyć" różnice w sprzęcie między USA i Ruskimi. Reszta sp0x, no może też wydajność by się większa przydała 
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Powinni zwiększyć szybkostrzelność AK. Nie wiem jak z odrzutem, ale chyba troszkę przesadzili. Zauważyłem też dziwną rzecz - zwykłym AK rusza się teraz bardzo ociężale, jak KM. Podsumowując: odrzut, niska szybkostrzelność, ociężałość. AK raczej nie może się równać z np. takim M16, który nie ma praktycznie odrzutu.
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
No i można strzelać w biegu. Może niecelnie, ale można. Nadal nie można strzelać w sprincie i to cieszy, bo nie ma akcji rambo, a czasami w biegu jak niespodziewanie zauważymy wroga i wiemy, że nie mamy szans, możemy oddać kilka strzałów biegnąc, a nóz widelec, może się poszczęści. Najgorsze co było w OFP to chyba wiele dziwnych sytuacji, które mi się przytrafiały, gracze mieli opanowane jakieś tricki albo coś innego, czasami choćbym był za nie wiadomo jaką osłoną i tak mnie ktoś trafił, a nawet nie miał prawa mnie zobaczyć. Ale w ArmA jest super. Na moim łączu 128 kbps gra się całkiem przyjemnie, niski ping, brak lagów, czysta przyjemność, no może poza starą przypadłością ArmA, po półgodziny gry, Armed Assault wygląda jak "karton".

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
U mnie nawet po 1-2 godz gry wszystko było ok na 1.02 jak i teraz na 1.05
-
shadowstep
- ID Steam:
Jeśli o bieganiu mowa - nie wydaje się wam (widok z 3 osoby), że nasza postać biega troche nienaturalnie? Jest lepiej niż w OFP (tam to w ogóle biegali jakby szarżowali z bagnetem
) ale jednak ta animacja w Armie też nie przypadła mi do gustu.
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Teraz ArmA coraz częściej zalicza CTD i komunikat "Bla bla bla, ta aplikacja, bla, wyślij raport, bla". Dziwne, jak przyróciłem standardowe taktowanie VGA to też to zrobiła, ale później, na innych grach tego nie robi, a jakoś nie mam ochoty tracić FPS.
Z tym BiS znowu dał ciała, chyba, ze to tylko u mnie.
Z tym BiS znowu dał ciała, chyba, ze to tylko u mnie.

- Uncle Blues
- ID Steam:
- Numer GG: 1562358
- ID gracza: 2841
a u mnie z kolei znikają dzwieki. Po prostu sa... i nagle znikaja. musze wtedy wejsc po opcji i zmienic ustawienia wspomagania sprzetowego dziwku i eaxa. jak sa wlaczone to powylaczac, jak wylaczone po powlaczac. Wtedy polowa dzwiekow z reguly wraca, ale nie zawsze... 

Spoko...mam to samo.Uncle Blues pisze: a u mnie z kolei znikają dzwieki. Po prostu sa... i nagle znikaja. musze wtedy wejsc po opcji i zmienic ustawienia wspomagania sprzetowego dziwku i eaxa. jak sa wlaczone to powylaczac, jak wylaczone po powlaczac. Wtedy polowa dzwiekow z reguly wraca, ale nie zawsze...![]()
a u mnie z kolei znikają dzwieki. Po prostu sa... i nagle znikaja.
możliwe że macie "przetaktowane" PCI, miałem te same objawy, zmniejszyłem "PCI Latency" (w BIOSie) na 32 i pomogło /SB X-Fi XtremeMusic/

Cos tam grzebałem w BIOS-ie ...ale mam jekeis "smart overcklocking" i z tego co pamietam to jst podkręcony o jakieś 5%...wiecej nie grzebałem , czyli napieć nie podnosiłem itd...zresztą podnosze na tyle ile sobie pozwoli,jak nie chodzi , to cofam