dodam jeszcze pare info
z ShadowNX pracujemy nad sowietami, będą dobre textury KLMK, KZS, khaki itd. i ruscy bedą biegać (przynajmniej piechota w khaki w tych gumowcach wielkich

a po za tym tu i w nowym ww2 zastosowałem "sztuczkę" by poprawić grywalność
mianowicie wiele osób nerwowało, gdy AI z daleka nam skracało życie za 1 lub 2 w ostateczności 3 strzałem
wcześniej wymyślałem konfigi skracające zasięg AI, okej, działa, ale gdy na otwartym polu AI nie reaguje z 200 metrów też przesada (config _CS)
dawałem coraz większy rozrzut, w efekcie gracz nie mógł trafić (moja wersja _EASY) a AI i tak nas trafiało
więc zrobiłem sztuczke, teraz AI ma 2 razy gorszą celność jak gracz, może to jakoś wyrówna ich nadzwyczaj dobre umiejętności
póki co to można wypróbować w nowej "szybkiej poprawce" do WW2:
http://ofp.gamepark.cz/_hosted/vilas/arma/vilww2.rar
ta szybka poprawka to nie jest nowa pełna wersja WW2, bo nowa pełna będzie samodzielna (nie bedzie wymagać vilas_mod), będzie mieć normale do broni i cienie
ta wersja zawiera tylko nowe modele żołnierzyków, przygotowane jako-tako, ale i tak lepsze niż reskiny SLA
bo główne siły poświęcam na 1985, a w "wolnym miedzyczasie" na prośby iluś osób zmieniłem co nieco w wojakach WW2, skriny promocyjne póki co - bida :/
nie miałem czasu

wojaki jeszcze nie mają dopracowanych wielu rzecz, wiec roboczo nazywam to QUICK FIX, czli szybka poprawka

a co do reszty szczególików - CWR ma gorsze niektóre rzeczy i nikt sie ich nie czepia, my to robimy dla zabawy, przyjemności,
jak mówił mi ShadowNX - jako RHS robili piechote rosyjską, a z Rosji dostawali tylko co chwile "podziękowania", żę gdzieś guzik nie w tym miejscu, za to gdy Denorc coś skopał , to ruskie go głaskali i mówili, że inni to g***
i np. RHS T64 ma model przypominający NSV, ale tak naprawde zero realizmu w kształcie, ale czy ktoś zauważył ? wszyscy pieją z zachwytu, a to jeszcze model od SeaDemona z OFP, później nieautoryzowanie wykorzystany przez ORCS
ale kto zauważył że to NSV nijak ma sie do REALNEGO
podobnie jak packi jeszcze z OFP z PK i PKM, ciekaw jestem ile osób odróżni PK od PKM nie widząc lufy lub wylotu płomienia ? moje PK i PKM są "realne" teraz w nadchodzącym packu
robimy to co robimy bo to nasze hobby, robimy jak nam pozwala czas, źródła dostępne dla nas i nasze umiejętności, nikt nam za to nie płaci, także oczka na hełmach czy inne detaliki - ja pamiętam jak niektórzy sie zachwycali gdy SWMOD zaprezentował skriny czegoś co podpisał jako AKMS, a wyglądało to jak mieszanka AK74 z Zastava M70
jeden sie zna na hełmach, inny po nitach odróżni kraj produkcji automatu
ja np. na forum ofp.lua.pl jakiś czas temu dałem rysunek, schemat do odróżniania AK od AKM , AK74 z czarnym plastikiem od AK74M od AK104, 103, 107, 101
pamiętam też jak raz ktoś mnie poprawił że w moim packu jest nie takie "Type 58", a potem gdy dałem skriny sie szybko wycofał i zmienił swój post

tak czy inaczej nie odbiegając od tematu, 1985 sie zbliża