Koval pisze: Witam,
Czy zna ktoś jakąś dobrą konfigurację eMula, ażeby to ustrojstwo mogło szybciej ściągać? Jakiś czas temu w ciągu doby mogłem ściągnąć 4-5 GB danych natomiast teraz jak się ściągnie 0,5 GB to będzie święto (a danych wykolejkowanych mam 45 GB). Dodam, że jest to u mnie dość 'losowe' - w chwili obecnej korzystam z laptopa i na laptopie mam właśnie 0,5 GB na dobę natomiast jak korzystałem z komputera stacjonarnego to miałem te szalenie dobre transfery, chociaż niekiedy też bywało, że na pececie nie przekraczało to 0,5 GB. Co może być przyczyną?
Mul dziala na nastepujacej zasadzie High ID + ilosc zrodel + ilosc ssaczy + ustawienie lacza UPload:ilosc slotow = szybkosc sciagania.
T 2000 pisze: Muł działa na zasadzie ID, tylko mając zewnętrzne IP dostajesz High ID i wtedy ściągasz jako pierwszy, natomiast jeśli masz IP wewnętrze to Twoje ID oznaczane jest jako Low i wtedy ściągasz po tych co mają High ID (a jest ich dużo).
To bardzo wpływa na prędkośc ściągania, a jak to skonfigurować ? Nigdy nie wiedziałem![]()
To nie do konca tak jest. Low ID nie pozwala laczyc sie z innymi userami z low id. Stad Majac High ID zwiekszasz ilosc dostepnych tobie zrodel (userzy z low i high id) oraz predkosc ich wyszukiwania a co za tym idzie przyspieszasz kolejkowanie.