Przede wszystkim wszysciotko laduje sie duzo duzo szybciej. Jak sie nagralem w Arme jak sobie kupilem po premierze i po paru pierwszych patch'ach ktore nic nie daly, to teraz jestem w pewnym sensie zachwycony. Pierwsza misja zaladowala mi sie w pare sekund, w samej grze, wlaczanie i wylaczanie mapki nie jest przyprawione zadnym loadingiem.
"Poprawiono" kolejny raz odrzutowosc broni, nie bede mowil ze kaszana, troche sobie postrzelalem, podoba mi sie. Przy okazji: Hunter,.. jakie M16:)..
Przyznam sie teraz, ze przez znikajace tekstury i komp nie nadrabiajacy jakis czas temu odstawilem Arme na polke, i nie wiem teraz czy to innowacja czy jestem nie na czasie, ale jak sobie teraz pogralem i troche i poczolgalem, to niskie zarosla przyjemnie sie uginaja pod ciezarem zolnierza ;}, ale czy to juz bylo czy nie to nie wiem.
Ah, no i rzecz Dla mnie przy namniej najwazniejsza, Tekstury mi nie znakaja, pogralem z 30 minut, uruchomilem gre pare razy, pare razy load'owalem, ani razu nie mialem problemu z teksturami. Teraz dopiero moge spokojnie powiedziec, ze czas popracowac na nowy sprzecik, Moj wyrabia z trudem.
Jeżeli u Ciebie tak chodzi to i u mnie powinno już być w pełni płynnie z moim 1GB Ram i GeForce7900GS no i... Vistą. Mam nadzieję, dziś włączyłem sobie pierwszą misję kampanii w edytorze. Zlag niesamowity. Ale mam nadzieję, że 1.06 to poprawi.
Czy ktos zauwazyl moze roznice miedzy demem Combat Operations a "naszym starym demem" ze chocby w misji pierwszej, gdzie przychodzi nam oczyścić miasto z paroma zolnierzami, to w Combat Operations sa jakby troche _madrzejsi_? tzn, po prostu zyja dluzej, mniej i rzadziej umieraja podchodzac wrogom pod lufe. Pograłem parę razy i w to i w to i wydaje mi sie ze zauważam różnice.
Radeon twoj sprzecik da z pewnoscia rade, ale ramu nigdy nigdy za duzooo.
Ściągnąłem i pograłem pomiędzy wersją beta 1.06 a demkiem jakichś różnic w odniesieniu do szybkości działania nie zauważyłem - grałem jakies 40min w multi i jedną misję singla. Co zwraca uwagę to zmienione charakterystyki broni faktycznie inczaczej się strzela - większy odrzut, broń jest jakby cięższa. Np. szybciej się zachowuje AK niż np saw. Z resztą ciężar był uwzględniony też we wcześniejszych wersjach np w przypadku M107 czy KSVK. W demie można to zauważyć szczególnie w przypadku m249 saw - wreszcie nie jest tak zabójczo celne i ma jako taki odrzut, co fajne duzo mniej rzuca w pozycji leżącej.
Pograłem dłużej więc garść spostrzeżeń
- faktycznie misje wgrywają sie błyskawicznie w porównaniu do pełnej wersji
- mapa działa tak jak w OFP bez opóźnień
- nowe charakterystyki broni sprawiają, że strzelanie na kropkę jest duuuużooo trudniejsze. Osobiście uważam, że BIS tak zagrał o ile też tak będzie w nadchodzącym patch'u i wersji dla Amerykanów żeby ludzie korzystali z iron sight'ów i optyki broni.