Po pierwsze film musi wciagać akcją i prezentować co daje dołaczenie do nas, a w to wplecione będą "marketingowe" elementy mające zainteresować widza naszym community. Jeśli chodzi Ci o to jak pokazać ludzi za żołnierzykami z gry, to zaufaj miVoY pisze:...Zastanawiam się tylko jak chcesz pokazać tą społeczność na bazie fimu?

Oczywiście chciałbym zrobić ten film jak mój imiennik z HBO, który robił dokument o światowej społeczności pilotów IL-2 Sturmovik (również polskiej, w której także jestem) ale niestety nie mamy budżetu na to aby objeździć całą Polskę z kamerą i nagrać ujęcia zza pleców Pita, Galena, Sławka, Eleego itp itp itp jak grają i prezentują jakieś wypowiedzi. Gość jeździł po świecie robiąc ten dokument (trailer poniżej). W czerwcu mamy takie lotniczne Romanovo z pilotami polskiego wirtualnego dywizionu 302 (jednego spośród wielu).
Zdaliście się na mnie przy produkcji filmu o VB. Poświęcaliście swój czas i realizowaliście nawet po kilka razy duble ujęć, które chciałem skręcić mając jakiś plan w głowie. Dogrywaliśmy wolake na TS... Myslę, że film VB Was nie zawiódł więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie

Tutaj trailer wspomnianego filmu.
PS.: potrzebujemy logo PAC, może nie takie jak w xmlach żeby móc np. zrobić flagę z nim itp. W razie czego służę wpółpracą.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tb7wdhjtR64[/youtube]