Problem z Multiplayer
Moderator: Inkwizytor
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
Re: Problem z Multiplayer
Zakradając, ze coś wyskoczyło, to tylko reinstalacja ratuje. Patchowanie wszystkimi patchami po kolei i nie ignorowanie żadnych błędów.
Dzięki, udało mi się odpalić konsole i sprawdzić sygnatury. Tak jak mówiłem wychodzi na to że prawie wszystkie addonsy nie mają tych sygnatur włącznie np z ACE czy innymi.
Ale właśnie o to chodzi że do tej pory wszystko instalowałem patchowałem bez jakichkolwiek problemów i jeżeli miałbym robić reinstalacje to zrobię dokładnie to samo co do tej pory i obawiam się że może wyjść na to samo.
- PROCIK
- ID Steam:
Tym programikiem jak się domyślam, sprawdza się sygnatury oryginalnych plików army a nie dodatkowych modów takich jak ACE. Chyba nie wrzuciłeś plików z ACE do folderu "addons" Army 2? Wszelkie mody i dodatkowe addony powinny być w oddzielnych folderach, i nazwy tych folderów powinny być dopisane do skrótu, którym odpalasz Arme, lub w odpowiedni sposób zaznaczane w Lauczerze Army.
No oczywiście że nie wrzuciłem do jednego katalogu ale błąd który mi się wyświetla podczas próby połączenia w multi wyszczególnia mi pliki bez kluczy np z ACE lub np WarFX lub innych.
- PROCIK
- ID Steam:
Jeżeli chcesz wejść na serwery, gdzie grają na modzie ACE, to proponuje ściągać ten mod za pomocą AddonSynca, z serwera kellyheros (jest kilka serwerów, w zależności od posiadanej gry, Armed Assault, Arma 2, Arma 2 OA)
Dla jasności sprawdziłem tą konsolą addonsy i expansion\addons i wszystko jest w porządku.
- PROCIK
- ID Steam:
Slawku pozwolisz ze ciebie zacytuje

Slawek:
Zainstaluj AddonSync2009, i zaktualizuj ACE2 poprzez ten program. Zaznacz serwer aktualizacji pod OA -=Kellys Heroes=- ACE2 Arrowhead+ArmA2. Najlepiej jak wbijesz na TS Arma2.pl, to zawsze Ci ktoś to wytłumaczy co i jak zrobić.
Posiadam addons Synca 2009 i robię aktualizacje co tydzień z tego serwera.
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Jest jeszcze jedna możliwość. Czy odpalałeś ACE2 w multi po lanie, jeżeli tak, to wyczyść w profilu save MP. Coś czasami wisi w pamięci Arma i w multi pluje się o klucze.
Oczywiście masz Arma2 i OA zintegrowane, czyli Combat Operations (CO)?
Odpalasz ze skrótu, czy z launchera?
Czy na czystym OA też się pluje o klucze, może czały czas masz włączone mody?
W ACE2, jeśli masz CO to zaznaczasz @CBA, jeśli tylko OA, to @CBA_OA
Jeżeli dolej masz problemy, wbij na TS3/arma2.pl, najlepiej po 19.00
Oczywiście masz Arma2 i OA zintegrowane, czyli Combat Operations (CO)?
Odpalasz ze skrótu, czy z launchera?
Czy na czystym OA też się pluje o klucze, może czały czas masz włączone mody?
W ACE2, jeśli masz CO to zaznaczasz @CBA, jeśli tylko OA, to @CBA_OA
Jeżeli dolej masz problemy, wbij na TS3/arma2.pl, najlepiej po 19.00
Udało mi się, kasowałem pliki które nie miały klucza w efekcie skasowałem wszystkie dodatki łącznie z tymi pobieranymi przez addonsync2009 a więc rozwiązanie było teoretycznie bardzo proste - odpalić bez jakichkolwiek dodatków. Teraz mogę na wszystkie serwery oczywiście nie wymagające dodatków. Nie wiem czy tak powinno być ale ostatecznie jestem wstanie to zaakceptować chociaż trochę szkoda.
Dziękuję za pomoc przy rozwiązywaniu tego problemu
Dziękuję za pomoc przy rozwiązywaniu tego problemu