Lineage 2 (i inne MMOcRPG, cRPG)

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czacha
ID Steam:
Numer GG: 2068891
Kontakt:

Re: Lineage 2

Post autor: czacha »

Nie moge sie wgryzc w klimat NWN2 :( Jedynka sie delektowalem.. 2ka juz tak nie wciaga.
inquisitor incognito

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Drone
ID Steam:
Numer GG: 4111057
ID gracza: 0

Post autor: Drone »

Czaszka ja nie mówię o beznadziejnym singlu ( i tak 2 ma o wiele lepszy od 1), a o pochłaniającym na lata MP RPG ;)
gremdek
ID Steam:

Post autor: gremdek »

Drone pisze: W Lineage 2 to grałem swego czasu na Allseronie (czy jakoś tak). Pierwsze co mnie wkurzyło to brak odgrywania, a drugą załamke zaliczyłem jak zobaczyłem Orka (rofl).

ork to nic w porównaniu z krasnoludzica, czy jak to się nazywa, w każdym bądź razie samicą krasnoluda.
cfog skończył się na kill'em all
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:
Numer GG: 5246848

Post autor: Koval »

Drone - ja grać w NWN 2 nie będę. Po recenzjach moich znajomych, z którymi spędziłem całe lata grając w NWN 1, odechciało mi się grać. Ponadto jest niemiłosiernie wymagająca jeżeli chodzi o sprzęt.
A powód 3, dla którego nie będę grał to w 75% zj***na społeczność grających w NWN 1 wyznających "muminkowość" ;)

(tu byłem. Klamacz)
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Jak mozna grac w takie MMORPG'i?

Nudne lazenie i ubijanie kolejnych orkow :? Jedyny MMORPG jaki mnie kusi to AutoAssault ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Drone
ID Steam:

No właśnie w NwN na serwerach rpg nie chodziło i zabijanie kolejnych chmar orków. Co nie zmienia faktu, że niektórzy to robili ;)

Taki Koval np… xP
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:

Mi chodzi o brak zła na serwerze - ta słodko pierdząca atmosfera na serwerze mnie zabijała. Z Takumą odgrywaliśmy złe postacie i po każdym zabójstwie znajdywali na nas miliardy dowodów niepodważalnych, że to my (zwłaszcza Gwena - ona rządziła swoimi tekstami w stylu "jak spaliście to zakradł się do Was szpieg i przeszukał Wasze plecaki i znalazł zbroje, które pasowały do opisu mordercy - to świadczy że jesteście morderami - idziecie na stos (w wolnym tłumaczeniu: Wasze postacie zostaną skasowane i dostajecie bana :P ).

Poza tym NWN jest niedopracowany pod względem multiplayer - nieważne jak by się chciało odgrywać postać to nie można uniknąć tego aspektu, że nad głową postaci widnieje jej imię, nazwisko, przydomek czy inny badziew i po tym można zawsze tą postać zidentyfikować i nie ważne jak się odgrywa, zawsze podświadomość kieruje nas tak aby zdemaskować tą a nie inną postać i się jej uczepić i uprzykrzyć życie za to, że wcześniej ona nas zabiła (mimo, że tej postaci nie znaliśmy, była inaczej ubrana, miała zasłoniętą twarz itp.)

A taki MMORPG jak Lineage2 jest pomimo kwestii zabijania stworków całkiem ciekawy, bo esencją tej gry nie jest zabijanie mobków a uczestnictwo w pvp (player vs player), mpvp (massive player vs player) oraz oblężeniach zamków. A uwierzcie mi - widok nawalających się 300 postaci jednocześnie jest warty obejrzenia i wtedy można naprawdę pobawić się w taktyka, pole do popisu wbrew pozorom jest bardzo duże, jeżeli chodzi o aspekt taktyczny podczas takich rozgrywek.
ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Drone
ID Steam:

Nie wiem do kiedy grałeś Koval ale ostatnio (jakiś roczek?) na serwerach zapanowała zupelna odmienność charakterów. Tak jak wcześniej wszyscy byli dobrzy itd, tak teraz każdy odgrywa mrocznego zabójce or smth ;) Ja sobie zawsze robie wampira i jazda ;)
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:

Nudny jesteś z tym wampirem bo od kiedy grasz robisz wampira... zero polotu :P . Poza tym z tymi złymi charakterami to pewnie wyszło po otworzeniu mojego serwera o nazwie Osada, który niestety został zaatakowany przez jednego admina innego serwera (atak DOS na hosta). Serwer miał wielką popularność dzięki właśnie temu, że nie było gloryfikacji dobroci, bieli i muminków tylko panowały tradycyjne zasady 'życia' - widać wzięli od nas przykład :P . Ja właśnie rok temu przestałem grać w NWN po tych wydarzeniach - to jest m.in. jeden z przykładów 'zjebanej' społeczności NWN - pełnej zazdrośników i psów ogrodnika.
ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Drone
ID Steam:

Mnie to tam zawsze kitwasiło, najlepsze dni mojej gry były pod postacią łaka ;) Zero polotu mówisz, no własnie dla mnie wszelkie standardowe postacie (klasy) stały sie nudne jak flaki z olejem, a ich odgrywanie jeszcze nudniejsze. Dlatego przez własne ostatni rok grałem tylko wampem i tam gdzie mogłem likanem (mrrr)
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:

Raziel od kiedy wiem grałeś wampirem - nawet jak ja grałem ^^ . Dla mnie to emo klasa dla dziwnych ludzi ;P . Nie neguję wszak przemiany w inne niż standardowe stworzenie podczas samej rozgrywki ale startowanie od czegoś nietypowego jest trochę nie teges - chociaż nie powiem miałem w planie zrobienie serwera pod NWN2, w którym istniałby skryptowy system przemiany w wampira/wilkołaka a sam świat wyglądałby tak, że istnieją wilkołaki i wampiry - oczywiście jako 2 zwaśnione rasy oraz pośrodku są ludzie i to czy ludzie będą mięsem armatnim w wojnie między wilkołakami a wampirami, czy przeciwstawią się im i zapanuje nowy porządek, zależałoby tylko od graczy.

Ale... narazie czekam na rozwój wydarzeń w świecie NWN2... może zacznę tworzyć coś w ukryciu.

Poza tym wróćmy do właściwego tematu...

Link do serwera powstającego: www.supremel2.com
Link do strony o Lineage2: www.lineage2.com
:D
ASUS K72J
Radeon Mobility HD5150
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”