Wywala do pulpitu (nie tylko arma)
Moderator: Inkwizytor
Re: Wywala do pulpitu (nie tylko ARMA)
Komputer czysty, karta graficzna 60 stopni w stresie. Dalej wywala. Resetuję ustawienia proca.
Spróbuj przeinstalować system. Jest to czasochłonne, bo wszystkie programy trzeba instalować na nowo, ale z reguły pomaga. Ja miałem kiedyś przypadek z Arma Assaulut (Arma 1)Problemy z bodajże pamięciami. Mianowicie po kilkakrotnym, ręcznym przejściu do pulpitu Alt + Esc i powrotu do gry (w celach pisania skryptów) gra się wyłączała i wychodziła informacja coś o problemie z pamięciami. Przeinstalowanie systemu pomogło. Zaznaczam, że może to być inna przyczyna, ale w ostateczności najlepiej przeinstalować najpierw grę, a jak problem się nie rozwiąże, to cały system. 

Przywróciłem oryginalne taktowanie proca i jest ok. temat do zamknięcia.
To, co opisujesz może być związane ze starzeniem się proca - gdzieś juz o tym czytałem.Kostka pisze:Przywróciłem oryginalne taktowanie proca i jest ok. temat do zamknięcia.
Na poczatku starcza mu standardowe napięcie - ba! - nawet na takim kręcić się daje.
Ale po czasie (zwłaszcza jak pracuje z wyższą niż nominalna częstotliwością), staje się mniej stabilny i jest konieczne zwiększanie napięcia by utrzymać go w ryzach.
Mówisz 17 miesięcy? To długo. Może wystarczyłoby samo podniesienie napięcia Vcore?
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Nie, nieumiejetne podkrecanie proca moze sie konczyc np bledami podczas zapisow plikow na dysk. Jesli wiesz, ze masz procesor podkrecony i problemy ze stabilnoscia to oczywiste chyba jest ze to trzeba najpierw sprawdzic.Kostka pisze:PhysX nie działa. A gdyby to był proc to by się komp wyłączył, nie?
Wywala Armę co 5 minut bez podania przyczyny. Temperatury niskie. PhysX wyłączony...
Mój kolega ma ten procesor na standardowych napięciach podkręcony do 4.00 GHz. Mój tez był na standardach, żeby EPU działało, jak widać trzeba mu odpuścić. Ewentualnie sczyszczę w końcu dysk i zobaczymy wtedy. A jak padała stabilność to wywalał blue screen więc wykluczyłem tą możliwość.
Edit: Jak będę miał czas to puszczę monitorowanie napięć vcore podczas gry na podkręcony i sam podniosę i będzie wiadomo. Płyta główna jest bardzo dobra więc do podkręcania się nadaje rewelacyjnie.
Edit: Jak będę miał czas to puszczę monitorowanie napięć vcore podczas gry na podkręcony i sam podniosę i będzie wiadomo. Płyta główna jest bardzo dobra więc do podkręcania się nadaje rewelacyjnie.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Proc procesorowi nie rowny. Kazdy egzemplarz podkreca sie inaczej. Bluescreeny to nie jedyny objaw niestabilnosci.Kostka pisze:Mój kolega ma ten procesor na standardowych napięciach podkręcony do 4.00 GHz. Mój tez był na standardach, żeby EPU działało, jak widać trzeba mu odpuścić. Ewentualnie sczyszczę w końcu dysk i zobaczymy wtedy. A jak padała stabilność to wywalał blue screen więc wykluczyłem tą możliwość.
Pamietaj - napiecia monitoruje sie miernikiem - odczyt z jakis programow mozesz sobie wsadzic miedzy bajki

Witam mam podobny problem arma 2 rowniez arma 2 arrowhead wywala mi do pulpitu po kilku minutach gry dane mojego kompa:
-Procesor intel Core duo2 E8400 3,0 ghz
-Plyta główna Asus p5k Pro
-Karta graficzna Ati radeon hd 4870 x2
-Pamieć 4 giga 800 mhz
-zasilacz tagan 700 w
-system vista home edition 32 bit bez sytem packów gra w wersji 1.05
chce podkreslic ze karta graficzna grzeje sie do 90 stopni c ale przy innych grach tez tak grzeje ale nie wywala. Niekiedy moge pograc dłuzej w arme ale po kilkunastu minutach wciaz wywala sterowniki do karty najnowsze dx 9 jest nie wiem w czym tkwi problem ustawienia w grze mam ustawione na normal antyalliasing wylaczony. Czytalem ze arma ma duze wymagania ale wielu graczy ma podobna konfiguracje sprzetowa i graja normalnie nie wywala u nich a mi tak prosze pomozcie
-Procesor intel Core duo2 E8400 3,0 ghz
-Plyta główna Asus p5k Pro
-Karta graficzna Ati radeon hd 4870 x2
-Pamieć 4 giga 800 mhz
-zasilacz tagan 700 w
-system vista home edition 32 bit bez sytem packów gra w wersji 1.05
chce podkreslic ze karta graficzna grzeje sie do 90 stopni c ale przy innych grach tez tak grzeje ale nie wywala. Niekiedy moge pograc dłuzej w arme ale po kilkunastu minutach wciaz wywala sterowniki do karty najnowsze dx 9 jest nie wiem w czym tkwi problem ustawienia w grze mam ustawione na normal antyalliasing wylaczony. Czytalem ze arma ma duze wymagania ale wielu graczy ma podobna konfiguracje sprzetowa i graja normalnie nie wywala u nich a mi tak prosze pomozcie
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
Ale inne gry może inaczej korzystają z karty, poza tym już mamy patcha 1.07 do army. Ewidentnie masz utratę stabilności systemu. Stawiam na przegrzanie.
Mam Asusa p5Q, rychło w czas odpowiedź