MS Vista - wrażenia

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
hryst
ID Steam: hryst
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: MS Vista - wrażenia

Post autor: hryst »

wiesz ja sie balem kiedys przesiadac z 3.11 na 95
ale to nie zmienia faktu iz system robi sie dla leworęcznych. Tak jak wcześniej napisalem iz system ładny ale jak go k.. konfigurować.
Dam ci powównanie
Novell posiada w swoim standardowym zestawie tyle programów ze jak byś chciał w pakietach dokupować do serwera windowsowego (bo takich wodotrysków mu brak) to człowiek by z torbami poszedł. Taka prozaiczna funkcja dla administratora jak zaawansowane odzyskiwanie plików.
I tak pewnie dążą z Vistą. Chcesz coś wiecej to płać
You will be assimilated. Resistance is futile. :ofp
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
Awatar użytkownika
shelton
ID Steam: sheltonpol
Numer GG: 1986662
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: shelton »

hryst pisze: I tak pewnie dążą z Vistą. Chcesz coś wiecej to płać

Ano, w tym kierunku zmierza świat, w każdej niemal dziedzinie.

I wbrew pozorom to rozwiązanie dobre, kiedy każdy dostaje core, a potem downloaduje sobie to, czego mu potrzeba ('leworęczny' będzie z pewnością potrzebował czego innego, niż sieciowy admin).

Dowcip pojawia się wtedy, kiedy zaczyna się gadka o cenach za poszczególne, że użyję odpowiedniego na tym forum sformułowania ;), addony.
Tu zawsze my, Polacy, będziemy mieli zgryz - przynajmniej tak długo, dopóki średnią krajową wyprzedzać będziemy jedynie Chiny i niektóre kraje afrykańskie.
Awatar użytkownika
PoitleK
ID Steam:
Numer GG: 2535531

Post autor: PoitleK »

microsoft od pewnego czasu stawia na program genuine advantage, ktory to wedle niego przekona wiecej osob do legalnego oprogramowania. Kolejne skladniki beda opracowywane i wydawane na stronach microsoftu i aby je sciagnac bedzie potrzebny oryginalny system. Grupa ludzi bedzie caly czas blokowala istniejace metody oszukania tego systemu, aby dla piratow te czynnosci staly sie wyjatkowo uciazliwe...

... ciagnie to za soba inna sprawe -> piraci beda zbierac wszystko do kupy i co zdolniejsi wydawac beda wlasne "dystrybucje"... wzbogacone o programy zassane z netu :-) Tak przynajmniej to widze bo mozliwe jest to i owszem... i dla takich co lubia taniej wygodniejsze niz ciagla walka z weryfikatorem oryginalnosci 8)
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

Sith Code
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Post Hrysta zachecil mnie do visty acz bylem do niej sceptyczny :). Bede musial ja sprawdzic.
Retired. Unavailable until further notice.
Awatar użytkownika
Rafael3D
ID Steam:
Numer GG: 11844

Post autor: Rafael3D »

http://byte.livenet.pl/?page_id=819

tu gosc wyjasnil ze Vista to jednak bedzie wielkie ...
ocence sami.
Awatar użytkownika
Robi
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Robi »

Sprawdzić można, ale jak znam życie to każde pierwsze wydanie nowego oprogramowania firmy "MS" wiązało się z różnymi "zasadzkami" w kwestii dopracowania. Osobiście planuję odczekać jakiś czas, aż nowy system się ustabilizuje i dopiero wtedy pomyślę, nad przesiadką.
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
Awatar użytkownika
shelton
ID Steam: sheltonpol
Numer GG: 1986662
ID gracza: 1
Kontakt:

Post autor: shelton »

Robi pisze: Sprawdzić można, ale jak znam życie to każde pierwsze wydanie nowego oprogramowania firmy "MS" wiązało się z różnymi "zasadzkami" w kwestii dopracowania. Osobiście planuję odczekać jakiś czas, aż nowy system się ustabilizuje i dopiero wtedy pomyślę, nad przesiadką.

I słusznie. W naszych, polskich realiach dochodzi jeszcze w istotny sposób kwestia sprzętu - ja sam, o ile pamiętam, przesiadłem się z Win98SE na XP chyba w rok po premierze. Głównie dlatego, że dopiero wtedy zmieniłem sprzęt na taki, przy którym mniej szkoda mi było zżeranych tylko przez system zasobów.
Awatar użytkownika
FoX
ID Steam:

Post autor: FoX »

Forestall pisze: Z MSDNAA mam juz angielska wersjie Buissnes ktora trafi prawdopodobnie do laptopa a gdy polska sie pojawi w okolicach marca to pojdzie na stacjonarny i bedzie ok

Na MSDN jest już polska wersja 8)

Testowałem angielska i całkiem pozytywne wrazenia. Bardzo ladny interfejs cos ala Mac. Nie instalowalem ARMY wiec nie wiem czy bedzie chodzic lepiej czy gorzej. Podobno sa problemy z kartami SB X-FI (nie ma pełnej obsługi tak jak w XP)

Napisze cos wiecej jak sciagne polska.
:grom

Pozdrawiam, FoX
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

U mnie ciagle tylko Vista Buissnes, ogolnie to przy licencji na 2007 ubylo troche softu.

Kiedys byl do wyboru XP PL w wersji zwyklej, z SP1 i z SP2 + osobne klucze do kazdej wersji co dawalo mozliwosc instalacji tego systemu na 3 kompach a teraz zostal tylko SP PL bez SP'ow :(

No i Vista...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ufoman
ID Steam:
ID gracza: 40452
Kontakt:

Post autor: ufoman »

Czy ktos testowal jak zachowuje sie ArmA na Vista Business w stosunku do XP Prof? Jutro zamierzam zainstalowac "nowego potworka", ale nie wiem czy popelniam zyciowy blad :)
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Osobiscie nie widze roznicy. Wszstyko dziala jak nalezy a co do wydajnosci to zabardzo nie porownam bo na XP Pro grafe mam podkrecona natomiast na Viscie nie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”