[ArmA 2] Nowe zdjęcie z ArmA II
Moderatorzy: eJay, OFman, Inkwizytor
Re: [ArmA 2] Nowe zdjęcie z ArmA II
Najbardziej bawi mnie głupota ludzi na forum BISu (już nie pierwszy raz mi się chce z nich śmiać), bo ciągle piszą"już nie mogę się doczekać 1 września". Głupki, tłumaczyłem im trzy razy, że mnóstwo nowego info (a nawet filmiki i prawdopodobnie datę wydania) będziemy mieli już 21 sierpnia na GC, a oni dalej swoje "już nie mogę doczekać się 1 września !!!!1111oneone". Ech.
Pewnie na stronie nie będzie niczego, czego nie pokazali na GC.

- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
Co do wielordzeniowości...
Przeglądając informacje i forum BISu brak wzmianki o multicore - informacja typu ''dual cpu required, quad preferred'' nic w sumie nie oznacza - czy i w jakim stopniu owe 4 jądra zostaną wykorzystane? czy faktycznie quad pokaże przewagę nad dualem? czy będzie dalej tak iż tyko zegar i architektura się liczy (np. fakt iż c2d 45nm 3GHz szybsze w ArmA od quada 65nm 3GHz)?
sporo pytań, pożyjemy zobaczymy (co kupić)

Przeglądając informacje i forum BISu brak wzmianki o multicore - informacja typu ''dual cpu required, quad preferred'' nic w sumie nie oznacza - czy i w jakim stopniu owe 4 jądra zostaną wykorzystane? czy faktycznie quad pokaże przewagę nad dualem? czy będzie dalej tak iż tyko zegar i architektura się liczy (np. fakt iż c2d 45nm 3GHz szybsze w ArmA od quada 65nm 3GHz)?
sporo pytań, pożyjemy zobaczymy (co kupić)

W przypadku ArmA 1 rdzeń 3.0GHZ o wiele lepszy niż 2 rdzenie 2.0GHZ. W przypadku VBS2 obliczenia całego AI przenieśli na drugi rdzeń, ale było to w formie patcha/modułu, więc możliwości były ograniczone. ArmA2 zapewne jedzie na nowszej wersji Poseidona, więc miejmy nadzieję, że moc wielu rdzeni zostanie dobrze wykorzystana.
To nie jest Poseidon, tylko Real Virtuality Engine 2. Wywodzi się z Poseidona, ale nim nie jest. Nauczcie się tego wreszcie
. Co do wielowątkowości, no pewnie, że będzie dobrze wykorzystane dobrze, skoro Xbox 360 ma trzy równoległe rdzenie Powerpc, a jako, że ArmA II jest również pod niego pisana, to już tą wielowątkowość dobrze wykorzystają.

Wielkie słowa, małe rzeczy, oby tylko gracz się z tego cieszył 

- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Nie bardzo rozumiem te euforie spowodowana tym screenem. Dla mnie wszystko wyglada tak samo. Jedyny plus, ze grafa jest mniej cukierkowata niz obecna ArmA.
O co Wam chodzi tak dokladniej?
O co Wam chodzi tak dokladniej?
Podzialem zdanie ufomana, bez sensu zupełnie jest podnieta związana z jednym, nic nie wnoszącym do tematu, moze poza kilkoma addonami screenem. Ja czekam na cos, co bedzie zupełnie nowym rozwiązaniem w grze, czyms czego jeszcze nie widziałem w ArmA.

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Jak dla mnie screen spelnia oczekiwania jakie pokladam w ArmAII. Na ArmA sie nie zawiodlem i coraz bardziej jestem ciekaw co z tego wyjdzie finalnie.
BIS informowal juz w ubieglym roku ze ArmAII bedzie kozystac z wielu rdzeni natywnie
BIS informowal juz w ubieglym roku ze ArmAII bedzie kozystac z wielu rdzeni natywnie

- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Forrest, moglbys mi wymienic konkretnie w jaki sposob ten screen spelnia Twoje oczekiwania? Bo ja nadal nie widze znaczacej roznicy.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Wlasnie chodzi o to ze nie ma jakis rewolucyjnych zmian w stosunku do OFP, ArmA. Wlasie czegos takiego oczekiwalem. Klimaty tropikalne z ArmA niebardzo mi przypadly do gustu i jesli ArmAII ma sie odbywac w terenie srodkowo-europejskim, z tym co mielismy w OFP, ArmA + kilkoma dodatkami zmianami to jest to na co czekam 

Skoro nie postawili na grafikę, to może postawili na funkcje?