Ależ nie o to mi chodziło...eJay pisze:Radeon, GRAW2 jesli chodzi o multi jest żałosny i co wazne, masa cziterów tam grasujeZrobili dziwny krok, juz lepiej by wypadli gdyby przestawili sie na Red Orchestre.
DK opuszczają ligę
Moderator: Inkwizytor
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Re: DK opuszczają ligę

-
- ID Steam:
- Numer GG: 9190911
- ID gracza: 596484
Kilka ludzi z Avanti, Templar z NL, STG77 z AKF i inne taki podobne ludzikiVolt pisze:Gdzie? Skąd? Jak?Jak dla mnie Arma długo nie pozyje... Juz duzo ludzi wraca do OFP
Pierwsze słysze

- Mefiu
- ID Steam:
- Numer GG: 2369010
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Wciaz nie mozna zapominac o tych co przychodza do gry, bo takowych tez troche jest. Starzy odchodza, nowi przychodza normalna kolej rzeczy 

Buahahahah to żeś mnie rozweselił w ten środowy ponury wieczór. No chyba, jeżeli wziąć pod uwage, że Placebo wrócił do BISu to tak. ArmA się "rozwinęła".Mefiu pisze:scena Army dopiero sie rozwija.

BTW. Jeżeli mam spekulować to możesz konkretnie określić pod jakim względem ArmA się rozwija? Premiera gry miała miejsce prawie rok temu i w takim czasie większość gier MP ma już ustabilizowaną sytuację community. W przypadku ArmA wszystko się trzęsie i w każdej chwili może się rozwiązać (jak nasz rząd) choćby nawet w przypadku w/w klanu DK.
- Mefiu
- ID Steam:
- Numer GG: 2369010
- Kontakt:
Naturalnie mówimy tutaj o scenie mp.
Tak więc jak zapewne wiesz cały czas powstają ligi w ktorych mozna brac udzial (ECL Battle Ladder i War Ladder, OnlineWarfare itd) oraz turnieje. Tworzą się nowe klany, reaktywują stare z OFP i powoli zaczyna się to rozkręcać. Fakt, scena nie rozwija się może nadzwyczaj dynamicznie, ale nie można powiedzieć, że nic sie nie dzieje.
, a przyczyny odejscia DK szukałbym gdzie indziej, wiec ich raczej w to nie mieszaj.
PS. Aha i cieszę się, że poprawiłem Ci humor, mimo wszystko...
Tak więc jak zapewne wiesz cały czas powstają ligi w ktorych mozna brac udzial (ECL Battle Ladder i War Ladder, OnlineWarfare itd) oraz turnieje. Tworzą się nowe klany, reaktywują stare z OFP i powoli zaczyna się to rozkręcać. Fakt, scena nie rozwija się może nadzwyczaj dynamicznie, ale nie można powiedzieć, że nic sie nie dzieje.
Widać, że słabo się interesujesz sprawą klanów w Armie, ale jednak się wypowiadasz. Spójrz choćby na lige ECL. Coraz więcej klanów pojawia się w lidze, gdyby tak nie było admini ECLa nie próbowali by organizować rozgrywek War Ladder, najaktywniejsze klany grają mecze praktycznie codziennie (wiem bo akurat sie złożyło, że gram w jednym z nich), na nudę narzekać nie można, a powodów do obaw, że "wszystko się może nagle rozpaść" nie ma, gwarantuje Ci toW przypadku ArmA wszystko się trzęsie i w każdej chwili może się rozwiązać (jak nasz rząd) choćby nawet w przypadku w/w klanu DK.

PS. Aha i cieszę się, że poprawiłem Ci humor, mimo wszystko...

Ale o jakich ty mi waflach opowiadasz? Czy choćby jakikolwiek gracz nie będący zbytnio zaangażowany w środowisku ArmA a grający w wiele gier MP słyszał o jakieś lidze ECL w ArmA? Armed Assault nie znalazł się na żadnym choćby ogólnokrajowym turnieju (pominę ten przykry przypadek z Warszawy organizowany przez LEM). Sukces gry można określić na ogólnej płaszczyźnie gier MP. ArmA nie znalazła się w żadnej czołówce. Prosty przykład z brzegu to ostatni weekendowy turniej WCG07. Było tam wiele elitarnych gier (CS,StarCraft,WarCraft,FIFA,C&C itd.). Miał być turniej ET:QW, ale z powodu przesunięcia premiery odpadła z listy i wzięto typową "niżówkę" - Red Orchestra (gra stworzona przez rosyjskich zapaleńców, którzy wcześniej zrobili mod o identycznej nazwie do Unreala). Dlaczego nie wzięli ArmA? Może jest największą niżówką wśród niżówek? Widocznie do odniesienia sukcesu nie potrzeba doświadczenia militarnego z największą armią świata i jej pośrednimi przystawkami? Amen.
-
- ID Steam:
OnlineWarfare stoi z ligami, także ECL to chyba jedyna liga.
Ja muszę się zgodzi z Rainbowem osobiście.
Ja muszę się zgodzi z Rainbowem osobiście.

-
- ID Steam:
- Numer GG: 8888980
- Kontakt:
Ja poprę Mefia. W rozpoczynającym się sezonie War Ladder wystąpi 18 klanów, to o 50% więcej niż w najbardziej licznym sezonie w czasach OFP.
Poza tym nie zapominajmy, że MP w OFP przechodził największy rozkwit około 2004 roku, czyli +/- 3 lata po premierze. Nie twierdzę, że z ArmA bdyie tak samo, ale chcę zaznaczyć, że "już" w niecały rok po premierze gry jest nieźle (przynajmniej dla mnie) jeśli chodzi o scenę multi i wszystko zmierza w dobrym kierunku
.
Poza tym nie zapominajmy, że MP w OFP przechodził największy rozkwit około 2004 roku, czyli +/- 3 lata po premierze. Nie twierdzę, że z ArmA bdyie tak samo, ale chcę zaznaczyć, że "już" w niecały rok po premierze gry jest nieźle (przynajmniej dla mnie) jeśli chodzi o scenę multi i wszystko zmierza w dobrym kierunku

- Volt
- ID Steam:
- Numer GG: 4218986
Coraz więcej nowych klanów, przepełnione serwery , transmisje w hstv, różne turnieje. Tya arma mp wcale się nie rozwija....
-
- ID Steam:
Nie bede sie z wami kłócił, kazdy ma swoje zdanie i powinno sie to uszanowac.

- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Itan, dyskusja polega na tym, zeby kolejne strony przedstawialy argumenty... obawiam sie, ze Twoje sa ciut za slabe