Misja 'Wielka bitwa'
Moderator: Inkwizytor
Re: Misja 'Wielka bitwa'
Witam,
Drugi dzień już latam AH po polu walki i nic. KTOKOLWIEK skończył tą misję "normalnie" bez "endmission" ???
P.S. Czy ten komunikat o "przedarciu" się wroga przez linię obrony bazy Tandag (w polskim brefingu widnieje baza Tanag) nie stopuje przypadkiem możliwości normalnego zakończenia tej misji ???
--
Pozdrawiam, FoX
Drugi dzień już latam AH po polu walki i nic. KTOKOLWIEK skończył tą misję "normalnie" bez "endmission" ???
P.S. Czy ten komunikat o "przedarciu" się wroga przez linię obrony bazy Tandag (w polskim brefingu widnieje baza Tanag) nie stopuje przypadkiem możliwości normalnego zakończenia tej misji ???
--
Pozdrawiam, FoX

Pozdrawiam, FoX
- Keilholz
- ID Steam:
- Numer GG: 3617202
Na forum bis ktoś chyba znalazł prowizoryczne rozwiązanie:
http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 66;t=56355
1. Trzeba rozpakować plik kampanii ca.pbo (wypada wcześniej zrobić kopię pliku, oryginalna ca.pbo przyda się pewnie przy kolejnym patchu), używając na przykład narzędzia od Kegetysa - http://www.kegetys.net/arma/
2. Otworzyć 08Gryphons.Sara\mission.sqm w edytorze tekstu.
3. Znaleźć linijkę:
I zmodyfikować ją następująco:
Chodzi tu o usunięcie z wyzwalacza grupy e4, która tak naprawdę nie istnieje i dlatego misja nie chce "pójść" dalej.
4. Następnie spakować kampanię z powrotem do pliku pbo i gotowe.
Mi pomogło.
Trzeba jeszcze pamiętać, by po zmodyfikowaniu kampanii misję "Wielka Bitwa" rozpocząć od początku, a nie od zapisanego momentu.
http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 66;t=56355
1. Trzeba rozpakować plik kampanii ca.pbo (wypada wcześniej zrobić kopię pliku, oryginalna ca.pbo przyda się pewnie przy kolejnym patchu), używając na przykład narzędzia od Kegetysa - http://www.kegetys.net/arma/
2. Otworzyć 08Gryphons.Sara\mission.sqm w edytorze tekstu.
3. Znaleźć linijkę:
Kod: Zaznacz cały
expCond="(((count units e1)+(count units e2)+(count units e3)+(count units e4)) < 5) && hlaskajsoutu==1";
Kod: Zaznacz cały
expCond="(((count units e1)+(count units e2)+(count units e3)) < 5) && hlaskajsoutu==1";
4. Następnie spakować kampanię z powrotem do pliku pbo i gotowe.
Mi pomogło.
Trzeba jeszcze pamiętać, by po zmodyfikowaniu kampanii misję "Wielka Bitwa" rozpocząć od początku, a nie od zapisanego momentu.
Dzieki Keilholz za instruktaż 
Użyłem jednak "endmission" bo grzebanie w "trzewiach" gry żeby skończyc kampanie to wedlug mnie lekkie przegiecie (BIS dał krótko mówiąc ciała jeśli chodzi o AI i wyzwalacze).
P.S. Zeby inni nie musieli szukac, zeby zrobic endmission nalezy wcisnac jednoczesnie klawisz SHIFT oraz z klawiatury numerycznej minusik - a następnie wpisac z klawiatury endmission

Użyłem jednak "endmission" bo grzebanie w "trzewiach" gry żeby skończyc kampanie to wedlug mnie lekkie przegiecie (BIS dał krótko mówiąc ciała jeśli chodzi o AI i wyzwalacze).
P.S. Zeby inni nie musieli szukac, zeby zrobic endmission nalezy wcisnac jednoczesnie klawisz SHIFT oraz z klawiatury numerycznej minusik - a następnie wpisac z klawiatury endmission

Pozdrawiam, FoX
-
- ID Steam:
- Numer GG: 5994970
- Kontakt:
Cóż to ja widze? Na forum mini-poradnik cheatera??? 
Odnoszę nieodparte wrażenie, że wypisywanie bzdurnych postów jest Twoją wielką życiową pasją. (Keilholz)

Odnoszę nieodparte wrażenie, że wypisywanie bzdurnych postów jest Twoją wielką życiową pasją. (Keilholz)

- Qba
- ID Steam:
- Numer GG: 3251663
Poradnik jak skonczyc misje raczej a nie cheatera
Zepsuli to niech szybko to poprawia albo zwroca kase, albo chociaz czesc. Produkt jest felerny wiec powinni oddac pieniadze.
(Wulgaryzmy prosze zachowac dla siebie. Klamacz.)

Zepsuli to niech szybko to poprawia albo zwroca kase, albo chociaz czesc. Produkt jest felerny wiec powinni oddac pieniadze.
(Wulgaryzmy prosze zachowac dla siebie. Klamacz.)
'I believe there is something out there watching us. Unfortunately, it's the government'.
Woody Allen

Woody Allen

-
- ID Steam:
- Numer GG: 5994970
- Kontakt:
Na takie coś się chyba nie zanosi w naszej polskiej rzeczywistości...

- Koval
- ID Steam:
- Numer GG: 5246848
- ID gracza: 0
Lukeo nie wiem o czym Ty pier... gadasz ale ArmA to nie produkt wydawany tylko w Polsce i błąd ten mają wszystkie egzemplarze, także Czeskie. Poza tym to nie wina LEM'u, że kampania jest zrąbana, tylko twórcy gry.
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
- Qba
- ID Steam:
Mimo wszystko powinni sie postarac naprawic wszystkie bledy jak najszybciej zwlaszcza ze informacje o bledach do nich naplywaja. No bo przeciez motyla noga (z pozdrowieniami dla Klamacza i wojka Dobra Rada
) w kazdym normalnym cywilizowanym kraju (nawet Polsce) jak kupisz felerny produkt to idziesz do sklepu i wymieniasz na nowy, dobry badz dostajesz zwrot kasy. Wiec niech to lepiej szybko naprawia, motyla noga
Ja chce normalnie przejsc kampanie a nie ze musze jakies kody uzywac albo grzebac w plikach co wlasciwie jest zakazane i jakby sie cos spie... popsulo to zawsze moga sie wtedy wykrecic tekstem "a po co pan tam grzebal?". I se w trabke mozna strzelic...
A co do topicku, zeby nie bylo tak totalnie nie na temat
to cos mi sie wydaje, ze tu chodzi o to ze ta druzyna co to jej niby nie ma to moze sie pojawia jak sie nie przechodzi dodatkowych misji. Czy ktos przechodzil kampanie bez misji pomocniczynch? Czy wtedy ten problem tez wystepuje? Bo teoretycznie powinno byc wiecej jednostek na mapie jak sie nie przejdzie misji pomocniczych. Chociaz z drugiej strony gdy jakiejs druzyny nie ma to powinna byc wartosc "0", a moza ta druzyna jest tylko ze np na drugim koncu mapy?
Zastanawiajace jest ze poczatkowe misje nie mialy takich problemow... Czyzby zwolnili kogos kto poczatkowo robil kampanie? A pozniej przyszedl jakis de... inteligentny inaczej, co to nie potrafil zrobic misji z wykozystaniem misji pomocniczych i tworzeniem skryptow ktore lacza dana druzyne z wynikiem misji pomocniczej

A co do topicku, zeby nie bylo tak totalnie nie na temat

Zastanawiajace jest ze poczatkowe misje nie mialy takich problemow... Czyzby zwolnili kogos kto poczatkowo robil kampanie? A pozniej przyszedl jakis de... inteligentny inaczej, co to nie potrafil zrobic misji z wykozystaniem misji pomocniczych i tworzeniem skryptow ktore lacza dana druzyne z wynikiem misji pomocniczej

'I believe there is something out there watching us. Unfortunately, it's the government'.
Woody Allen

Woody Allen

- PoitleK
- ID Steam:
- Numer GG: 2535531
Coz... kiedys moj ojciec, lubiacy dziwne strategie kupil sobie gre Knights and Merchants the Peasants Rebellion... okazalo sie ze po zainstalowaniu w grze nie mozna robic saveów... po 10 minutach grzebania w folderach utworzylem w folderze gry save i zaczelo dzialac... Tydzien pozniej byl telefon od cdprojekt aby odeslac im kopie, a oni wysla produkt bez takich wad... Wiec nawet w polsce sie da.
A o co tu chodzi? O to ze gry z powaznymi bledami, ograniczajacymi ich funkcjonalnosc badz tez uniemozliwiajacymi ich przejscie przez kazdego normalnego dystrybutora sa wycofywane, potem przez koderow poprawione, potem rozeslanie jeszcze raz... uwazam ze z ArmA powinno byc to samo, powinni przeprosic i wydac gre za rok, kiedy juz wreszcie zalataja wszystkie syfy ktore po sobie zostawili
A o co tu chodzi? O to ze gry z powaznymi bledami, ograniczajacymi ich funkcjonalnosc badz tez uniemozliwiajacymi ich przejscie przez kazdego normalnego dystrybutora sa wycofywane, potem przez koderow poprawione, potem rozeslanie jeszcze raz... uwazam ze z ArmA powinno byc to samo, powinni przeprosic i wydac gre za rok, kiedy juz wreszcie zalataja wszystkie syfy ktore po sobie zostawili
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Witam,
Otóż też mi to przyszło do głowy i cofnąłem się do samego początku epizodu Wielka Bitwa bez wykonywania misji pomocniczych i nadal jest ten sam bug. Subiektywnie wydaje mi się że było ciut więcej jednostek pancernych w Wielkiej Bitwie jak nie wykonałem misji pomocniczych.
--
Pozdrawiam, FoX
Qba pisze: A co do topicku, zeby nie bylo tak totalnie nie na temat to cos mi sie wydaje, ze tu chodzi o to ze ta druzyna co to jej niby nie ma to moze sie pojawia jak sie nie przechodzi dodatkowych misji. Czy ktos przechodzil kampanie bez misji pomocniczynch? Czy wtedy ten problem tez wystepuje? Bo teoretycznie powinno byc wiecej jednostek na mapie jak sie nie przejdzie misji pomocniczych.
Otóż też mi to przyszło do głowy i cofnąłem się do samego początku epizodu Wielka Bitwa bez wykonywania misji pomocniczych i nadal jest ten sam bug. Subiektywnie wydaje mi się że było ciut więcej jednostek pancernych w Wielkiej Bitwie jak nie wykonałem misji pomocniczych.
--
Pozdrawiam, FoX
- Qba
- ID Steam:
Hmmmm... W takim razie pewno poczatkowo bylo wiecej jednostek a potem ktos jedna druzyne wycofal zapominajac o dokonaniu zmian w wyzwalaczu.
No ale mniejsza o to. Naszych domyslow powstania tego bledu moze byc nieskonczona ilosc a i tak zostanie to tajemnica
No ale mniejsza o to. Naszych domyslow powstania tego bledu moze byc nieskonczona ilosc a i tak zostanie to tajemnica

Woody Allen

Woody Allen