Słuchawki – 5.1 czy dobre stereo
Moderator: Inkwizytor
- PoitleK
- ID Steam:
- Numer GG: 2535531
Re: Słuchawki – 5.1 czy dobre stereo
Czy moglbyc "zrifrejzowac" swoje stwierdzenie tak, aby wynikalo z niego cokolwiek na tyle konkretnego, aby mozna to bylo obalic?
O ile sie orientuje nie ma zadnego certyfikatu "vista ready"... jest tylko "vista capable" i "vista premium ready"... Cala reszta wymyslow to producenckie banialuki niczym nie podparte.
O ile sie orientuje nie ma zadnego certyfikatu "vista ready"... jest tylko "vista capable" i "vista premium ready"... Cala reszta wymyslow to producenckie banialuki niczym nie podparte.
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
The Force shall free me.
Sith Code
- Volt
- ID Steam:
- Numer GG: 4218986
- ID gracza: 0
No dobra, źle to ująłem. Mam płytę główną ASROCK K8NF6G-VSTA "vista capable" i używając zintegrowanej karty dźwiękowej na Vista AC'97 HD, wszystko brzmi jakby było w 64kbps.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Volt pisze: No dobra, źle to ująłem. Mam płytę główną ASROCK K8NF6G-VSTA "vista capable" i używając zintegrowanej karty dźwiękowej na Vista AC'97 HD, wszystko brzmi jakby było w 64kbps.
Nie znasz swojej plyty. Nie jest to "Vista Capable" a jedynie "Works with Windows® Vista™".
The "Works with Windows® Vista™" logo represents Windows® Vista™ Basic. It is applicable to devices that have passed Microsoft® Windows® Vista™ DTM (Device Testing Manager) tests with Vista™ Basic requirement. And in this case, it applies to ASRock motherboards. This "Works with Windows® Vista™" logo helps customers identify devices that meet standard quality and compatibility of Microsoft® Windows® Vista™ Basic operating system.
Ta specyfikacja okresla ze plyta dziala pod Vista - ale jak dziala to juz inna bajka ;-)
- PoitleK
- ID Steam:
A wiec... ktos jeszcze ma cos przeciwko viscie? 

The Force shall free me.
Sith Code
The Force shall free me.
Sith Code
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Volt pisze: Niezależnie ile masz RAM'u zawsze zabiera 50%
Kolejne ciekawe stwierdzenie z Twojej strony

- Volt
- ID Steam:
- Numer GG: 4218986
- ID gracza: 0
Aktualnie mam 512 DDR 400 , Vista zabiera mi od 50% do 70%. Wcześniej gdy miałem 1024 DDR 400 i co? Vista dalej zabierała od 50% do 70%.
- PoitleK
- ID Steam:
No pewnie... jak odpalam company of heroes to nawet wiecej niz 70% mi zabiera 

The Force shall free me.
Sith Code
The Force shall free me.
Sith Code
- PolishFactor
- ID Steam:
- Kontakt:
Na razie to Vista zabiera możliwość bezproblemowego korzystania ze sterowników do większości kart dźwiękowych i innych
nieautoryzowanych (konkurencyjnych) dal Bila peryferii... Na ale w październiku będzie już SP1,a na święta parę tytułów gier pod DX10, więc pod choinką znajdzie się jakiś GF8800GTs z 640MB DDDr3 ,albo jego odpowiednik Radziaczek HD2900XT z 512MB DDR3 (notabene z wbudowanym przetwornikiem dźwiękowym). Od tego momentu jedynym zmartwieniem będą tylko rachunki za prąd jak pójdzie w budę te 300-450Wat średnio przez 6-8 godzin dziennie. Swoja drog producenci nowych kart graficznych powinni dodawać do kart sadzonki drzew pod ten efekt cieplarniany, który napędzają swoimi pomysłami na "piecyki elektryczne".
nieautoryzowanych (konkurencyjnych) dal Bila peryferii... Na ale w październiku będzie już SP1,a na święta parę tytułów gier pod DX10, więc pod choinką znajdzie się jakiś GF8800GTs z 640MB DDDr3 ,albo jego odpowiednik Radziaczek HD2900XT z 512MB DDR3 (notabene z wbudowanym przetwornikiem dźwiękowym). Od tego momentu jedynym zmartwieniem będą tylko rachunki za prąd jak pójdzie w budę te 300-450Wat średnio przez 6-8 godzin dziennie. Swoja drog producenci nowych kart graficznych powinni dodawać do kart sadzonki drzew pod ten efekt cieplarniany, który napędzają swoimi pomysłami na "piecyki elektryczne".
Volt pisze: ...Mam płytę główną ASROCK...
...to cud, że wogóle działa

Volt pisze: Niezależnie ile masz RAM'u zawsze zabiera 50%
Nie "zabiera", tylko robi z niego użytek...a to w porównaniu z XP nowość :]
PolishFactor ma racje - za chwilę wyjdą nowe gry już pod DX10 z CRYSISem na czele i albo grasz na Viście, albo przerzucasz się na gry planszowe.
Problemy są zawsze, ale tak jak to było z XP, tak i z Vistą w ciągu najbliższych miesięcy większośc z nich zostanie załatwiona...zresztą ja uważam, że już nie jest źle...