Czekaj na hosta - problem z dołączaniem się do serwerów
Moderator: Inkwizytor
-
- ID Steam:
Czekaj na hosta - problem z dołączaniem się do serwerów
Witam. Jestem, tu nowy. Szukałem tematy o podobnym wydźwięku i znalazłem tylko ten, który zapewne nijak odnosi się do mojego problemu: viewtopic.php?f=79&t=3575&p=38605&hilit ... sta#p38605. Do rzeczy, spatchowałem grę (ArmA 2 bez dodatku Operation Arrowhead) najpierw do wersji 1.09 a potem 1.11, która przeważa na większości serwerów. Przy próbie połączenia się na serwer (dajmy na to ArmA2 PL Neostrada) gra pobiera misję i pozwala mi wybrać postać jaką chcę się poruszać, jednak po próbie zaakceptowania swego wyboru, czyli naciśnięciu OK pojawia się czarny ekran i napis czekaj na hosta. Po kilku sekundach zostaję wrócony do ekranu wyboru serwera i na tym się kończy moja przygoda z multiplayerem gry ArmA 2. Dodam, że gra została zakupiona razem z CDAction. Mam nadzieje, że nie chodzi tu o BattleEye jeśli tak to przeinstaluje grę i jeszcze coś pokombinuje. Na razie czekam na odpowiedzi
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Re: Czekaj na hosta - problem z dołączaniem się do serwerów
Miałeś klucz do multi ze strony CDA, bo ten w piśmie niby był tylko do SP. Wchodzisz na serwery z czystą armą, nie na serwery wymagające jakichś modów?
-
- ID Steam:
Tak mam klucz ze strony CDA. Nie wiem czy na danym serwerze są mody. Jak to można sprawdzić czy wchodzę na serwery z czystą ArmA czy z modami?
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Jak klikniesz na jakiś serwer to na dole ekranu np: jest napisane ACE, ACRE CBA lub wiele innych to oznacza, że na serwerze są te mody i z czystą armą nie wejdziesz.
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Serwer który wymieniłeś jest bez modów, powinien być na zielono.
- Przeinstaluj BattlEye, można go pobrać z tej lokalizacji
- Sprawdź Zapora systemu Windows, czy Arma jest dodana.
- Przeinstaluj BattlEye, można go pobrać z tej lokalizacji
- Sprawdź Zapora systemu Windows, czy Arma jest dodana.
-
- ID Steam:
Jeszcze jedno, gdzie mam wrzucic pliki BattleEye - do glownego folderu z grą i ktore to maja być??
O ile dobrze pamiętam pliki battleeye'a sa takze w ustawieniach lokalnych
O ile dobrze pamiętam pliki battleeye'a sa takze w ustawieniach lokalnych
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Plik BEClient.dll wklej do folderu ArmA2/BattlEye. Do tego kasujemy plik BEClient.dll w ukrytym folderze AppData/Local/ArmA2/BattelEye.
Sławuś.A jak odnaleść ten ukryty folder ?
c:\users\administrator\appdata wpisz w uruchom czasem zamiast administrator musisz wpisać użytkownika typu własne imię itp. w zależności jak zostało stworzone konto administratora na systemie windowsa.