Mod Invasion 44 Normandy - problem z wczytywaniem save'ów

"Zrób to sam" czyli dłubiemy w Arma2 (Arma2, Arma2OA)

Moderator: Inkwizytor

yogurt
ID Steam:

Mod Invasion 44 Normandy - problem z wczytywaniem save'ów

Post autor: yogurt »

Witam.
Mam taki problem.
Zainstalowałem mod Invasion 44 Normandy (tylko dla niego zakupiłem Arme2 i Operation Arrowhead) ale niestety nie mogę się pobawić.
Mój problem polega na tym że nie mogę wczytać saveów.
Kiedy gram i chcę zapisać stan gry - wszystko jest ok niby - zapisuję się.
Ale niestety kiedy próbuję kontynuować zapisaną rozgrywkę kiedy mnie załatwią - pojawia się pasek wczytywania dochodzi do końca i wydaje sie że niby wszystko gra ale na końcu wyskakuje niestety monit:
"Nie możesz rozegrac/edytowac tej misji ponieważ pobiera się ona na pobranych danych, które zostsały usunięte.extended_eventhandlers"
I tyle.
Wczytać nic nie mogę.
Gdzieś tam wczesniej pojawiał sie przy instalacji komunikat że mod Invasion 44 wymaga dodatkowo moda "extended event handlers" więc zainstalowałem go (tu z kolei przy instalacji tego moda pojawił sie komunikat że extended event handlers wymaga też tam czegos jeszcze) no i niestety - wydałem kasę na dwa oryginały a pobawić się nie mogę.
Ktoś podpowie co mam zrobić żeby pobawić się tym modem?
W jaki sposób, w jakiej kolejności co i gdzie powrzucać muszę bo po prostu może coś skopałem :/
Jak już napisałem wcześniej - tylko dlatego zakupiłem obie gry aby połupać w czasach 2 wojny światowej w coś naprawdę w miarę realistycznego a nie jakieś tam wieczne ściemy "Kal of Diuty" :P czy "Madale of Honory" :P
Dodam jeszcze że gry instalowałem w takiej kolejnosci:
Arma2--->patch do wersji 1.05--->Operation Arrowhead--->patch do wersji 1.59 bo wyczytałem tutaj że tak należy zrobić.
Mój sprzęt to i7 4x2,9, 12GB Ram, grafika 1 GB, system Windows 7.
tom3kb
ID Steam:
ID gracza: 209283

Re: Mod Invasion 44 Normandy - problem z wczytywaniem save'ó

Post autor: tom3kb »

Jeśli zainstalowałeś arma 2 i OA i upatchowałeś do 1.59 to ściągasz moda Invasion 44 na wersję dla CO Invasion44 v2.51
http://www.armaholic.com/page.php?id=12465
oraz wymagane CBA w, którym są te extended_eventhandlers itd :
http://www.armaholic.com/page.php?id=6231
lub dla pewności z tego tematu http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=117585 takiego
-CBA v0.7.4.154 (recommended version at time of writing) http://www.gamefront.com/files/20227466/%40CBA.rar
Potem rozpakowujesz archiwum CBA do @CBA interesuję cię tylko folder @cba (nie @cba_oa ani @cba_a2 tych nie wrzucasz) np:
c:\arma2\@cba , moda invasion44 do @i44co np:c:\arma2\@i44co

Potem robisz np: dodatkowy skrót do army2oa.exe na pulpicie, klikasz prawym przyciskiem myszki i wybierasz właściwości. W oknie element docelowy dopisujesz:
-mod=@cba;@inv44co
wygląda to np: tak
"c:\ArmA2\arma2OA.exe" -mod=@cba;@I44co
zapisujesz zmiany i uruchamiasz moda z tego skrótu.

Ps: Oczywiście zainstalowałeś OA do tego samego folderu co A2, żeby mieć Arma2 CO.
Ostatnio zmieniony 05 października 2011, 16:18 przez tom3kb, łącznie zmieniany 1 raz.
yogurt
ID Steam:

Dzieki.
Widać że coś chce zadziałać bo jest zmiana ;)
Tyle ze teraz woła mi na końcu monitu nie o te eventhandlersy tylko o to że nie mozna wczytac bo wszystko opiera sie na "pobranych danych caweapons3 które zostały usunięte" :(
Co teraz? :(
tom3kb
ID Steam:

A na pewno wrzuciłeś dobre cba to dla wersji CO, i masz arme 2 i OA połączoną w CO. I co za misja ta co była dołączona do moda czy sciągałeś jakieś dodatkowe?
Ostatnio zmieniony 05 października 2011, 16:27 przez tom3kb, łącznie zmieniany 1 raz.
yogurt
ID Steam:

Hmmm. Pytanie może i głupie ale po czym poznać czy gry są połączone w Combined Operations?
Zainstalowałem najnowsze CBA - wersja 7.4.151
Ta która Ty proponujesz jest starsza.
Mam spróbować z nią?
tom3kb
ID Steam:

Jak odpalasz grę skrótem Arma2oa.exe lub nawet tym zmodyfikowanym dla moda to po uruchomieniu gry w menu zobacz na dole na numerek wersji gry powinieneś mieć 1.59.xxxxx potem kliknij na edytor i powinieneś mieć kilka wysp w tym: czarnoruś, utes, pustynia, zagrabad, takistan, shapur, i coś jeszcze nie pamiętam nazwy. No i wyspe/wyspy dodane przez moda bodajże omaha i moze jeszcze coś.
Zobacz też mój wcześniejszy post dałem tęż linka do cba zalecanego przez ekipę moda. :)

Żeby mieć armę 2 CO naipierw instalujesz arma2 do np: c:\arma2 potem Arrowheada do tego samego folderu czyli c:\arma2.
Po instalacji dodatku w głównym folderze gry będziesz miał dodatkowy folder exspansion to tam są pliki z Arrowheada.
Ostatnio zmieniony 05 października 2011, 16:38 przez tom3kb, łącznie zmieniany 1 raz.
yogurt
ID Steam:

No jesli tak to rozpoznac to mam jak najbardziej ARMĘ 2 CO.
Wersja 1.59.xxxxxx (jakies tam tysiące po kropce jeszcze) :)
Ale niestety po próbie z tym nowym cba ciągle ten sam komunikat tyle ze po angielski tym razem ze mod eventhandlers reqiures caweapons3.
No załamka :(
tom3kb
ID Steam:

A w edytorze masz te mapy co wymieniłem.
yogurt
ID Steam:

I komunikat ten pojawia mi sie w momencie ładowania gry.
yogurt
ID Steam:

Mapy są wszystkie plus jeszcze jedna jakas(pewnie ta co nazwy nie pamietasz)
tom3kb
ID Steam:

Znalazłem w sieci kilka tematów z problemem z tym caweapons3 ale, żaden taki jak twój. Jak znasz angielski to proponowałbym wejść na forum bisu do tematu o invasion 44 http://forums.bistudio.com/showthread.php?t=117585 i opisać problem. Może pomogą. Dziwny błąd, Ja też mam CO i tego moda od prawie roku i wszystko śmiga. Trudno mi rozkminić co jest nie tak. Może jeszcze tu ktoś coś napisze i ci podpowie zajrzyj później.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Addony - tworzenie oraz modyfikacja gry”