ArmA 2: Operation Arrowhead
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: ARMA 2: Operation Arrowhead
DLC moze byc dobrym sposobem na piractwo, tylko ciekawe jak sobie BIS z tym poradzi - STEAM only?
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
http://ztunnel.com/index.php/1010110A/9 ... 5809015984
Przez ztunnel bo w pracy siedzę
BTW Luzaki z tych Takistańczyków
Przez ztunnel bo w pracy siedzę

BTW Luzaki z tych Takistańczyków

Mów mi milordzie łapserdaku!
Nie łudź się płatne dlc raczej powiększą grono piratówForrestal pisze:DLC moze byc dobrym sposobem na piractwo, tylko ciekawe jak sobie BIS z tym poradzi - STEAM only?

Tak nie lubię takiego modelu biznesowego i mam gdzieś ze wy mnie macie za oszołoma i marudę...

- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Acz jednak rynek tak działa, a ty raczej nic z tym nie zrobisz 
Jak będziesz działał inaczej to cię zjedzą.

Jak będziesz działał inaczej to cię zjedzą.
Kto mnie zje i za co? Za to że oferuję lepsze warunki swoim klientom bez nazistowskich DRM które i tak są łamane a utrudniają życie legalnym użytkownikom (patrz drm od ubisoftu) i bez bezmyślnego gonienia za kasą i wydawania co miesiąc 2 słabych mapek za 15$?
Człowieku jesteś OSZOŁOMEM (sam siebie tak nazwałeś a ja tylko przyklepuję). Ale po kolei:
Nie wiemy co mają zawierać DLC, więc dywagacje o mapkach za 15 dolarów można wsadzić między bajki. Nie zdziwię się jak wypuszczą coś konkretnego za rozsądną cenę. Popatrz sobie na liczbę DLC do Railworks KLIK - tam pojedyncze pociągi chodzą po 4-5 a nawet 12 Euro, a mimo to jest grupa zapaleńców która to kupuje i widocznie to się twórcom opłaca. Każda gra ze względu na żywotność ma różny model biznesowy. ArmA to długofalowy projekt (w przeciwieństwie do MW2, które za rok wyjdzie z mody na rzecz kolejnego CoDa) i BiS może spokojnie opracować strategię "zachęty", w przeciwieństwie do takiego Infinity Ward.
Nie wiemy co mają zawierać DLC, więc dywagacje o mapkach za 15 dolarów można wsadzić między bajki. Nie zdziwię się jak wypuszczą coś konkretnego za rozsądną cenę. Popatrz sobie na liczbę DLC do Railworks KLIK - tam pojedyncze pociągi chodzą po 4-5 a nawet 12 Euro, a mimo to jest grupa zapaleńców która to kupuje i widocznie to się twórcom opłaca. Każda gra ze względu na żywotność ma różny model biznesowy. ArmA to długofalowy projekt (w przeciwieństwie do MW2, które za rok wyjdzie z mody na rzecz kolejnego CoDa) i BiS może spokojnie opracować strategię "zachęty", w przeciwieństwie do takiego Infinity Ward.
Rzadko które DLC można spiracić, bo to wymaga weryfikacji online (DLC mają często certyfikaty, które są uwierzytelniane poprzez oryginalny klucz). A Piraciki mogą sobie czekać nawet kilka miesięcy... Poza tym spiracona ArmA jest wyjątkowo wkurzającą grą (FADE).Nie łudź się płatne dlc raczej powiększą grono piratów
BiS usuwa DRM z każdym patchem, więc o co kaman? Gdyby rynek był w 100% uczciwy to by nie było żadnych zabezpieczeń.Za to że oferuję lepsze warunki swoim klientom bez nazistowskich DRM które i tak są łamane a utrudniają życie legalnym użytkownikom (patrz drm od ubisoftu)
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
2M1R powiedz, kogo obchodzą twoje żałosne wypociny?
Marudzisz jakby cię rodzice wychowali na karnym jeżyku.
Nie masz newsa na temat OA? Nie potrafisz się cieszyć z dodatku tak jak inni? To tu www.sweetbrokacik.pl/ jest miejsce dla Ciebie.
Po cholerę w ogóle grasz w tą grę, czas już znaleźć sobie coś nowego...
Nie masz newsa na temat OA? Nie potrafisz się cieszyć z dodatku tak jak inni? To tu www.sweetbrokacik.pl/ jest miejsce dla Ciebie.
Mów mi milordzie łapserdaku!
- R@fi
- ID Steam:
- Numer GG: 1676779
No fajnie Mant3z odpisałeś ale jeżeli chodzi o http://www.sweetbrokacik.pl/ to przesadziłeś , 2M1R powodzenia na nowym forum 

- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
No niestety muszę się zgodzić z poprzednikami.
Chyba nie zauważasz czasem, że to nie BIs/twórcy sąźli, tylko ludzie, którzy zmuszają autorów do zabezpieczania produktów.
Pozatym BIS chały nie robi, choć widać, że potężnie się opieprzają w kwestii np. Edytora 3D. Przynajmniej dostaniemy nie najgorszy produkt. Acz rewolucji a la Resistance się nie doczekamy
Chyba nie zauważasz czasem, że to nie BIs/twórcy sąźli, tylko ludzie, którzy zmuszają autorów do zabezpieczania produktów.
Pozatym BIS chały nie robi, choć widać, że potężnie się opieprzają w kwestii np. Edytora 3D. Przynajmniej dostaniemy nie najgorszy produkt. Acz rewolucji a la Resistance się nie doczekamy

- GenerałKyrwa
- ID Steam:
Wiadomo resistance jest tylko jeden
. Ale arrowhead też tragicznie nie wygląda . Nie znaczy że jeśli bedą płatne DLC i SecuROM to gra bedzie do kiiituuu
. i tak każdy fan kupi 

A czy ja pisałem ze nie dam szansy dodatkowi?? Czekałem na niego tak jak większość na tym forum. Ale nazwa DLC mi się kojarzy z kiepskim sposobem na wyciąganie od fanów danej produkcji kasy.mant3z pisze:2M1R powiedz, kogo obchodzą twoje żałosne wypociny?
Nie masz newsa na temat OA? Nie potrafisz się cieszyć z dodatku tak jak inni? To tu http://www.sweetbrokacik.pl/ jest miejsce dla Ciebie.
Może jestem zbyt ostry w swych opiniach ale jako miłośnik Otwartego i Wolnego Oprogramowania i zwolennik wolności w informatyce jestem idealistycznie nastawiony i wszelkie metody kontroli i traktowania mnie jako potencjalnego złodzieja spotykają się z moim sprzeciwem.
Skoro już mają być płatne DLC to mam nadzieje ze nie będą wychodziły co 2 mieszące ale np co pół roku.