Zamykanie sie gry podczas gry w MP

Technical Support

Moderator: Inkwizytor

alepasztet
ID Steam:
Numer GG: 3854829

Zamykanie sie gry podczas gry w MP

Post autor: alepasztet »

Problem wyglada tak, ze grajac w trybie mp po jakims czasie niedlugim nagle gra po prostu sie wylacza. Pojawia sie od razu pulpit albo ekran army i napisz "Zamykanie..." po czym dopiero pulpit. Malo gralem w singleplayera, ale ostatnio jakas tam misje katowalem i nie wykrzaczyla sie. Jeszcze postaram sie to sprawdzic czy dzieje sie tak zarowno w mp jak i sp czy tylko w mp ( choc nie mam w ogole ochoty na sp :)). Przeinstalowalem gre na innej partycji, zmienialem ustawienia, probowalem roznych sterownikow do graficznej karty, wrzucilem najnowsze od muzycznej, zamykalem wszystkie zbedne do gry aplikacje, zmienilem zarowke w lampie i agregat w lodowce a nadal to samo...

Za muzyke odpowiedzialny jest u mnie AC'97 (z Asusa A8N-E), grafika to 7900GS Gigabyte, pamieci 1Gb jakichs Elixirow 400Mhz. System to oczywiscie oryginalny :aliens XP z SP2 (instalowalem SP2 bez SP1, czy to jest w ogole mozliwe? :mrgreen: ) a kazda inna gra chodzi bez zajakniecia. Postaram sie zalatwic jeszcze xp'ka z latkami z grudnia zeszlego roku i sprawdze na nim jak bedzie. Moze do tego czasu uda sie problem pozegnac z Wasza pomoca? :)

Z gory dzieki za porady.

PS. I prosze nie przywolywac tutaj cytatu z mojego postu, w ktorym dziwilem sie dlaczego wszystkim cos sie krzaczy a mnie wszystko w ArmA smiga. :mrgreen: :mrgreen:
na wyspach bergamutach podobno jest kot w butach :O :O
Dario
ID Steam:
Numer GG: 3830261
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: Zamykanie sie gry podczas gry w MP

Post autor: Dario »

Przyczyn może być mnóstwo. Jakis miesiąc temu miałem bardzo podobny problem. "Skazą" okazała sie karta graficzna która mocno się przegrzewała podczas działania Army.
Obrazek
:weteran
alepasztet
ID Steam:
Numer GG: 3854829

Post autor: alepasztet »

Karta radzi sobie bardzo dobrze przy bardziej wymagajacych graficznie grach...
na wyspach bergamutach podobno jest kot w butach :O :O
Awatar użytkownika
Zajcew
ID Steam:

Post autor: Zajcew »

Ja również sprawdziłbym czy się karta nie przegrzewa.
Masz podglad podczas gry na temp karty?
U mnie (podkręcona ) ati 1900gt też odmawiała posłuszeństwa ale przy temperaturze pow 90 st
.Jeżeli podkręcałes kartę to lekko zmiejsz jej taktowanie .
Awatar użytkownika
Robi
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Robi »

Co do przegrzewania karty sprawdź to tą samą metodą co ja kiedyś.
Mając "bezgłośnego" :? Radeona problem z przegrzewaniem i wychodzeniem z gry (wtedy jeszcze OFP) był u mnie na porządku dziennym. Pomagało zdejmowanie obudowy i kierowanie jakiegoś strumienia powietrza (np. ze stacjonarnego, letniego wentylatora) na kartę graficzną. Jeśli u Ciebie będzie podobnie to będziesz wiedział, że to problem z temperaturą. Jeśli nie to możesz kombinować dalej. ;)
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
eJay
ID Steam:

Post autor: eJay »

U mnie gra wykrzacza sie gdy klikam na "Dołącz" w menu multi. Nawet 10 sekund po uruchomieniu gry, wiec to nie karta:/ Zresztą obadałem temperatury i wszystko jest w normie.
Awatar użytkownika
Gelu
ID Steam:

Post autor: Gelu »

Od czasu do czasu mnie też wywala do pulpitu niezależnie czy podkręcam karte czy nie...zresztą temperatura i tak nigdy nie przekracza 60*C (Asus 7900GT). Muzykę mam podobnie jak alepasztet zintegrowaną na płycie Asus P5B DeLuxe WiFi.
Mam oryginał XP z SP2 i tak jak u reszty z Was problem dotyczy tylko Army...bo to chyba jest JEJ problem, a nie sprzętu czy sterowników.
Może po nadchodzącej łatce będzie lepiej...
Obrazek Obrazek
Dario
ID Steam:
Numer GG: 3830261
Kontakt:

Post autor: Dario »

Ostatnio wywaliło mi Arme podczas pobierania danych gdy podłączałem się do jakiegos serwera. Próbowałem podłączyć się kilka razy, za każdym razem efekt był ten sam. Gdy podłączyłem się do innego, wszystko było ok. Dziwne. :roll:
Obrazek
:weteran
Awatar użytkownika
Ice
ID Steam:
Numer GG: 1809885
Kontakt:

Post autor: Ice »

To podczepie się pod temat. Czy ktoś wie jakie mogą być przyczyny minimalizowania nie zamykania, gry na pulpit. Dość często mi się to zdarza i na pewno nie wciskam przy tym żadnego klawisza? :roll: Niby nic co by mogło rujnować rozgrywke ale czasami lekko denerwujace zwłaszcza przy późniejszym doczytywaniu gry.
...just tell them I went crazy.
Awatar użytkownika
hryst
ID Steam: hryst
Kontakt:

Post autor: hryst »

czarna magia z tym zamykaniem.
byłem zmuszony do przeinstalowania windy i od tamtej pory ciągle wywala mi arme. Wcześniej zero problemów.
Juz nawet nie mam ochoty sprawdzać co to powoduje bo prawie wszystkie stery były wymieniane itp (jedynie do SB A4 juz sobie olałem)

Czekam na łatę...
You will be assimilated. Resistance is futile. :ofp
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
mario
ID Steam:

Post autor: mario »

Robi pisze: Pomagało zdejmowanie obudowy i kierowanie jakiegoś strumienia powietrza (np. ze stacjonarnego, letniego wentylatora) na kartę graficzną. Jeśli u Ciebie będzie podobnie to będziesz wiedział, że to problem z temperaturą. Jeśli nie to możesz kombinować dalej. ;)

Jezu ...Robi , ale porada ;) . Ja tak robiłem jeszcze dwa tygodnie temu i było ok(dla kompa) , ale w lecie odwodnić się można było .Mój komp to jeden z poważniejszych grzejników w domu , co przy obecnej , łagodnej zimie też daje mi sie we znaki :mrgreen:
Co do tematu , to jednej postaci z naszego ex klanu dzieje sie to samo , nie wiadomo czemu.Wczesniej mial cyrki ze SF , moze to ma cos wspolnego z tymi problemami :|
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc techniczna dotycząca Army”