Advanced Combat Environment - ACE 2
Moderator: Inkwizytor
Re: Advanced Combat Environment - ACE 2
Witam
Jak użyć okularów, kominiarek itp. a dokładniej jak założyć to na twarz?
I jeszcze pytanie dotyczące plecaków, czy to tylko ozdoba czy maja jakieś praktyczne zastosowanie?
Pozdrawiam
I jeszcze pytanie dotyczące plecaków, czy to tylko ozdoba czy maja jakieś praktyczne zastosowanie?
Pozdrawiam
- seba200
- ID Steam:
- ID gracza: 0
"I jeszcze pytanie dotyczące plecaków, czy to tylko ozdoba czy maja jakieś praktyczne zastosowanie?" - gralem w poprzedni mod ace i plecak byl zajebisty - wrzucasz do niego to co poptrzebne. Minus jest taki ze jesli wrzucisz do niego duzo sprzetu to bedziesz sybciej sie meczyc.
Teraz ja mam pytanie - czy trzeba pod ten mod najlepjej zainstalowac arme jeszcze raz, chcialbym zachowac oryginal?
Teraz ja mam pytanie - czy trzeba pod ten mod najlepjej zainstalowac arme jeszcze raz, chcialbym zachowac oryginal?

- DRIVER
- ID Steam:
- Numer GG: 6869863
co do kominiareklenherd pisze:Witam
Pozdrawiam
http://dev-heaven.net/wiki/ace-mod2/Googles&Mask_Setup
mam nadzieje ze znasz angielski

co do plecakow... tam pisze w grze jakie maja zastosowanie. Sam malo kozystam... preferuje SMAWa na plecach

Osobiście polecam maskę pgaz, normalnie Lord Vader..z wyglądu i ze słuchu
Dodatkowo w linku proponuję zwrócić uwagę na dane powyżej tych które mamy wymienić. Jeśli tego nie zrobicie to po zdjęciu kominiarki, maski lub czegokolwiek zniknie wam posiadane wcześniej Camo, twarz i wszystko inne bo zostanie załadowany domyślny profil. Fajny efekt przy okularach taktycznych... robi się miodowo...

Dodatkowo w linku proponuję zwrócić uwagę na dane powyżej tych które mamy wymienić. Jeśli tego nie zrobicie to po zdjęciu kominiarki, maski lub czegokolwiek zniknie wam posiadane wcześniej Camo, twarz i wszystko inne bo zostanie załadowany domyślny profil. Fajny efekt przy okularach taktycznych... robi się miodowo...

DRIVER dzięki, działa.
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
ACE public beta 2 już jest, ponoć łatwiej się konfiguruje:
http://www.armaholic.com/page.php?id=8601
Update przez Yoma Addon Sync waży ok. 202 MB
http://www.armaholic.com/page.php?id=8601
Update przez Yoma Addon Sync waży ok. 202 MB
Prośba od niekumatego gracza co zrobić żeby ACE działał? Niestety żadna z instrukcji w temacie nie pchnęła mnie nawet krok do przodu. Najdalej zaszedłem przy pomocy six-updatera. Niestety punktu:
e) po tym jak program przetworzy wszystkie dane możemy zamknąć okienka i stworzyć sobie skrót w którym dopisujemy w linii komend -noSplash -noFilePatching -mod=@CBA;@ACE;@ACEX.
odpalamy grę. "
Nie rozumiem ani trochę, jaki skrót mam stworzyć? Jaka linia komend? O co tu w ogóle chodzi!?
Gdyby ktoś był tak miły i wytłumaczył łopatologicznie jak upośledzonemu jak to zrobić będę wdzieczny.
e) po tym jak program przetworzy wszystkie dane możemy zamknąć okienka i stworzyć sobie skrót w którym dopisujemy w linii komend -noSplash -noFilePatching -mod=@CBA;@ACE;@ACEX.
odpalamy grę. "
Nie rozumiem ani trochę, jaki skrót mam stworzyć? Jaka linia komend? O co tu w ogóle chodzi!?
Gdyby ktoś był tak miły i wytłumaczył łopatologicznie jak upośledzonemu jak to zrobić będę wdzieczny.
Tak o
kopiujesz skrót Army2 na pulpicie.Na skopiowany skrót klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz właściwości
i w "element docelowy" do x:\Arma2\Arma.exe dopisujesz
-noSplash -noFilePatching -mod=@CBA;@ACE;@ACEX
pamiętaj o spacji pomiędzy exe a tym powyżej
kopiujesz skrót Army2 na pulpicie.Na skopiowany skrót klikasz prawym przyciskiem myszy i wybierasz właściwości
i w "element docelowy" do x:\Arma2\Arma.exe dopisujesz
-noSplash -noFilePatching -mod=@CBA;@ACE;@ACEX
pamiętaj o spacji pomiędzy exe a tym powyżej
OK dzięki kolejny krok do przodu niestety nie byłbym sobą gdyby udało mi się to zrobić dobrze.
Taką formułkę wpisuje:
"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2.exe" -noSplash -noFilePatching -mod=@CBA;@ACE;@ACEX
Niestety nic się nie zmieniło. Próbowałem " umieścić gdzie indziej ale wtedy wyskakuje komunikat że ścieżka jest nieprawidłowa
.
Co jeszcze może być nie tak?
Taką formułkę wpisuje:
"C:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2.exe" -noSplash -noFilePatching -mod=@CBA;@ACE;@ACEX
Niestety nic się nie zmieniło. Próbowałem " umieścić gdzie indziej ale wtedy wyskakuje komunikat że ścieżka jest nieprawidłowa

Co jeszcze może być nie tak?
- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
A co to "-noFilePatching" ? ja tego u siebie nie mam.
Ale mam -world=empty to daje to, ze w menu nie załaduje pojazdów i mapek, dlatego szybko menu wchodzi i widzisz tylko wodę i menu.
Ta linijka co napisałeś powinna działać, sprawdź czy masz te foldery ACE (@CBA;@ACE;@ACEX) w głównym folderze Army i czy tak samo się nazywają, liczy się każdy znak i spacja.
Ale mam -world=empty to daje to, ze w menu nie załaduje pojazdów i mapek, dlatego szybko menu wchodzi i widzisz tylko wodę i menu.
Ta linijka co napisałeś powinna działać, sprawdź czy masz te foldery ACE (@CBA;@ACE;@ACEX) w głównym folderze Army i czy tak samo się nazywają, liczy się każdy znak i spacja.
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Plutonowy, tu masz wszystko wyjaśnione na podstawie filmu od Rafalsky viewtopic.php?f=79&t=3086&p=34845#p34845