X1600XT kicha ?
Moderator: Inkwizytor
X1600XT kicha ?
A ja mam X1600 Xt Powercolora i Arma hula kiepsko jakieś pomysły czy ta karta zwyczajnie to poracha bo nie widziałem żeby ktoś się nią chwalił.
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Re: X1600XT kicha ?
A jakie masz inne podzespoły? Jaka wersja ArmY?
Edit: Ale szczerze... za taką kasę to lepiej byłoby kupić GF 6800 GS.
Edit: Ale szczerze... za taką kasę to lepiej byłoby kupić GF 6800 GS.
Karty z serii X16XX to rzeczywiście nic specjalnego wręcz "kicha", za te pieniądze można mieć coś o wiele lepszego...
Mi na X800 Arma śmiga spokojnie na średnich...
"Jeden zabity to tragedia, miliony zabitych - statystyka"
<><><><><><><><><><>
http://www.timegate.fora.pl - forum najlepszego muda w Polsce!
<><><><><><><><><><>
Jade na Pentium D 930 2.8 Ghz 1 GB ramu Łysa winda tylko dla army a karte kupiłem pół roku temu za 450 zł to chyba nie drogo za newke sztefke wtedy zresztą arma to 1024X768 textury medium widok zasięg objektów medium reszta low i wyłączone. Kiepskawo to wygląda troch na 21 calach.
Cancer pisze: Mi na X800 Arma śmiga spokojnie na średnich...
Na średnich tzn co ? z anizo i antyaliasingiem włącznie tak jak wykrywa na ustawieniach domyślnych ? Bo jeżeli tak to pewnie kilka drzewek i 6fps przy widoku ze snajperki lub z zoomem z muchy i szczerbinki nie mówiąc już o celowaniu do biegnącego gościa jak animacja dochodzi.
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Kontakt:
Wyłącz cienie, zdefragmentuj (nie myl z formatem
) dysk i jak by ci te drzewka przeszkadzały, to zawsze możesz ustawić detale cieni na bardzo nisko. Co prawda roślinność będzie wyglądać jak kupa... ale wydajnościowo lepiej. No i oczywiście nie będzie ładnych pustyń ani "pogniecionego" munduru, ale chyba grywalność jest ważniejsza od grafiki?

-=HuNTeR=- pisze: Wyłącz cienie, zdefragmentuj (nie myl z formatem) dysk i jak by ci te drzewka przeszkadzały, to zawsze możesz ustawić detale cieni na bardzo nisko. Co prawda roślinność będzie wyglądać jak kupa... ale wydajnościowo lepiej. No i oczywiście nie będzie ładnych pustyń ani "pogniecionego" munduru, ale chyba grywalność jest ważniejsza od grafiki?
Dzięki za tipsa ale cienie to prawie w każdej gierze idą w odstawke w pierwszej kolejności ze względu na wydajność. Chodzi mi o coś w rodzaju modyfikacji w configach jak w przypadku Obliviona tam wprowadzenie zmian naprawde dużo dawało.
Marqz pisze:Cancer pisze: Mi na X800 Arma śmiga spokojnie na średnich...
Na średnich tzn co ? z anizo i antyaliasingiem włącznie tak jak wykrywa na ustawieniach domyślnych ? Bo jeżeli tak to pewnie kilka drzewek i 6fps przy widoku ze snajperki lub z zoomem z muchy i szczerbinki nie mówiąc już o celowaniu do biegnącego gościa jak animacja dochodzi.
Z włączonym antialiasingiem i innymi pierdołami. Przy widocznosci <2000m spokojnie chodzi bez żadnego zacinania.
Dziwie sie troche, bo mam tylko 1.92 athlona... i 1gb RAMu.
Rozdzielczosc 1024/768 32 bit
"Jeden zabity to tragedia, miliony zabitych - statystyka"
<><><><><><><><><><>
<><><><><><><><><><>
- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Kontakt:
Spokojnie chodzi... tzn ile dokładnie klatek?
- Robi
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
zabix pisze: Karty z serii X16XX to rzeczywiście nic specjalnego wręcz "kicha", za te pieniądze można mieć coś o wiele lepszego...
Mam X1650XT i nie narzekam.
Co do pieniążków, to aby kupić coś lepszego trzeba zawsze dodać około 80zł. do produktu ostatnio wybranego.
Dodawać tak można bez końca.

Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!