Pytanie nt. wsparcia z okienka łączność

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furman
ID Steam:
ID gracza: 0

Pytanie nt. wsparcia z okienka łączność

Post autor: Furman »

Niedawno z nudów czytałem sobie instrukcję do ARMY i w możliwym wsparciu znalazłem "zrzut zaopatrzenia"czy może mi ktoś powiedzieć jak wrzucić do misji taką opcję,że np.:AN2 "zrzuca" mi skrzynkę z uzbrojeniem na spadochronie?
I jeszcze drugie mniej ważne dla mnie pytanie-czy da się zrobić coś takiego ,aby możnabyło wezwać karetkę na pole walki i sprawić aby ranny żołnierz został "wrzucany" do karetki po czym leczony(najlepiej w szpitalu polowym).
Awatar użytkownika
Jaromaz
ID Steam:

Re: Pytanie nt. wsparcia z okienka łączność

Post autor: Jaromaz »

Tutaj masz link do misji pokazowej ze wszystkimi rodzajami wsparcia (plus pełny dostęp do Predatora), którą zrobiłem dawno temu ;)
Na SP i serwerze stawianym w grze zadziałają wszystkie rodzaje wsparcia - na serwerze dedykowanym w v.1.04 działa tylko artyleria, nalot i UAV - ale wszystkie mają działać po nowych paczach.

Żeby podejrzeć w edytorze jak to się robi, rozpakuj do katalogu Moje dokumenty\Arma 2\missions programem cpbo.exe -e "nazwa.pliku.misji" (cpbo znajduje się w Arma Tools).
Obrazek
Awatar użytkownika
Furman
ID Steam:

Dzięki Jaromaz za pomoc.Masz ode mnie plusa. :)
Awatar użytkownika
Furman
ID Steam:

Jeszcze jedno pyanie:Jak zmodyfikować ten zrzut na własne potrzeby? Bo HMMV i 2 skrzynie z bronią U.S.A raczej przy użyciu AN2 partyzanci sobie by nie zrzucili.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”