Pojazdy uprzywilejowane w Iraku.

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Diabl0
ID Steam:
Numer GG: 2236900
ID gracza: 0

Pojazdy uprzywilejowane w Iraku.

Post autor: Diabl0 »

Wątek wydzielony z tematu "Dowcipy, kawały, śmieszne linki". (Keilholz)

Podejrzewam że każdy mając taki sprzęt i nie musząc się obawiać o zarysowania czy policję jeździł by podobnie. Weź też pod uwagę że irak raczej nie jest bezpiecznym państwem i nie chciałbym tam stać w mundurze i wojskowym pojeździe w korku zastanawiając się skąd nadleci niespodzianka.

Swoją drogą bardzo podobał mi się sposób na rondo :D Przypomniały mi się czasy jak robiłem prawo jazdy :P
Firefly
ID Steam:

Re: Dowcipy, kawały, śmieszne linki

Post autor: Firefly »

Diabl0 pisze:

Podejrzewam że każdy mając taki sprzęt i nie musząc się obawiać o zarysowania czy policję jeździł by podobnie. Weź też pod uwagę że irak raczej nie jest bezpiecznym państwem i nie chciałbym tam stać w mundurze i wojskowym pojeździe w korku zastanawiając się skąd nadleci niespodzianka.

Swoją drogą bardzo podobał mi się sposób na rondo :D Przypomniały mi się czasy jak robiłem prawo jazdy :P

Pojazdy wojsk okupacyjnych w Iraku sa pojazdami uprzywilejowanymi tak jak np. karetki. Stad zachowania kierowcow wobec tego Hummera byly niewlasciwe, zas prowadzacy ten pojazd postepowal zgodnie z procedurami.
Retired. Unavailable until further notice.
Awatar użytkownika
Cleric
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Cleric »

dobra dobra, tyle że coś takiego wzbudza coraz większa niechęć do nich.... wyobraźcie sobie takie zachowanie na drodze niezależnie czy to robi zwykły człowiek czy okupant i jakie to musi budzić reakcje wśród tych innych zwykłych ludzi zresztą takie podejście prezentują tam amreykańce w kazdej dziedzinie więc tylko patrzeć jak stamtąd będa spier.....
A tak się kończy czasem w Iraku jazda HMV http://www.liveleak.com/view?i=4df2ed9b1a
BTW - efekty lepsze niż ffur,ecp.slx itd. razem wzięte :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Cleric pisze: dobra dobra, tyle że coś takiego wzbudza coraz większa niechęć do nich.... wyobraźcie sobie takie zachowanie na drodze niezależnie czy to robi zwykły człowiek czy okupant i jakie to musi budzić reakcje wśród tych innych zwykłych ludzi zresztą takie podejście prezentują tam amreykańce w kazdej dziedzinie więc tylko patrzeć jak stamtąd będa spier.....
A tak się kończy czasem w Iraku jazda HMV http://www.liveleak.com/view?i=4df2ed9b1a
BTW - efekty lepsze niż ffur,ecp.slx itd. razem wzięte :mrgreen:

Karetki czy woz strazacki tez bys nie przepuszczal? Tez wzbudzaja w ludziach niechec? Niechec wzbudza co innego niz akurat jazda po ulicy. W Polsce pojazd uprzywilejowany tez moze ci wjechac w maske lub zepchnac z drogi bo po to jest uprzywilejowany.
Retired. Unavailable until further notice.
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:
Numer GG: 5246848

Post autor: Koval »

To, że karetki i straż pożarna są przepuszczane przez innych i to, że nie są karane za przekraczanie prędkości oraz przejeżdżanie na czerwonym świetle to z tego co wiem tylko i wyłącznie to tylko i wyłącznie niepisane prawo. W świetle prawnym te pojazdy są uprzywilejowane ale muszą przestrzegać prawa ruchu drogowego.
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Koval pisze: To, że karetki i straż pożarna są przepuszczane przez innych i to, że nie są karane za przekraczanie prędkości oraz przejeżdżanie na czerwonym świetle to z tego co wiem tylko i wyłącznie to tylko i wyłącznie niepisane prawo. W świetle prawnym te pojazdy są uprzywilejowane ale muszą przestrzegać prawa ruchu drogowego.

Uprzywilejowena sa ale tak jak Koval mowi przestrzegac przepisow tez musza. Sam bylem swiadkiem jak w katowicach Ambulans wykopyrtnal sie po zdezeniu sie z Corsa tak ze pacjent i saniteriusz wypadli a wszystko przez t oze na czerwonym przejezdal.
W itaku natomiast nie chodzi ju o to czy one sa uprzywilejowne ale o to w jaki sposob to robia, potem tak jak Cleric pokazal sie to konczy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Eddie
ID Steam:

Re: Pojazdy uprzywilejowane w Iraku.

Post autor: Eddie »

Oczywiscie ze karetka nie musi przestrzegac przepisow, natomiast to nie zwalnia kierowcy z odpowiedzialnosci gdy zachowa sie ryzykownie i doprowadzi do wypadku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”