Obejrzałem taki filmik na youtubie i znowu zaczęły targać mną wątpliwości...
Po pierwsze. Na tym filmiku jest widok z trzeciej osoby. Jak w końcu jest? Jest kamera z pierwszej czy z trzeciej osoby? A może jest to manualnie ustawiane?
Po drugie. Już to wcześniej widziałem, ale nie wiem, na czym to konkretnie polega. Na czym polega to przybliżanie ekranu do przeciwnika? Jest to jakieś przyglądanie się czy coś? A może efekt powiększenia celności poprzez wstrzymanie oddechu?
@Edit:
Chyba już wiem, o co chodzi z tym drugim. To tak jakby były 3 'stopnie' celowania - normalne, z biodra, trochę większe i przez muszke. Czy tak?
Po trzecie. Gościu pisze w komentach, że po lewej wyświetla się, kto zginął. Jest to jedna z rzeczy, której również nie lubię w FPSach i pod tym względem podobało mi się Americas Army 3. Wkurza mnie to, że mogę se strzelać na ślepo, i że jeżeli będę miał farta to kogoś zabije (to przykładowa sytuacja, nie czepiać się xD) i na dodatek się wyświetli, czy faktycznie tak jest. Tym bardziej, jeżeli założymy, że gościu był ukryty i nas nie zauważył. Może jest jakiś tryb, który wyłącza te napisy?
Po czwarte. Z tego, co zauważyłem, to jeżeli się patrzy na kumpla z dość dużej odległości (może jakieś 10 m?) to widać jego nick. To też jest trochę wkurzające. I tak jak przy trzecim, jest może tryb, który zmniejsza zasięg tego nickowania, albo go kompletnie usuwa?
No, ale się rozpisałem.
No to czekam na wasze odpowiedzi